Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Alleen op surfvakantie

SW Travel Tips Alle landen

Alleen op surfvakantie


N: 52° 22′ 12.778″ E: 4° 53′ 42.605″

Stel je voor, je wilt alleen op vakantie en je hebt altijd al een keer willen surfen. De link naar een actieve vakantie in een groep is natuurlijk snel gelegd, want op voorhand lijkt dit een goede mogelijkheid om met anderen in contact te komen. Alsnog krijgen wij vaak vragen van mensen die alleen op vakantie willen gaan en daarom hebben wij hierbij een mooi antwoord.

Alleen op surfvakantie gaan, kan dat?

Het antwoord wat wij op bovenstaande vraag geven is kort maar krachtig: JA! Lees snel verder waarom je heel goed alleen op surfvakantie kunt gaan. Uiteraard zullen we ook een aantal zorgen bij je wegnemen.

Alexandra is alleen op surf- en taalreis geweest, naar Biarritz in Zuid-Frankrijk

Wij van SurfaWhile vinden het erg belangrijk dat alle surfvakanties die wij aanbieden aan een aantal voorwaarden voldoen. Accommodaties die wij aanbieden, staan er altijd om bekend om een goede en geschikte plek te zijn voor solo-reizigers. Op een uitzondering na (waar het type accommodatie dat ook duidelijk zal aangeven) zijn alle plekken uitermate geschikt om alleen op af te komen. Wat hierbij meespeelt zijn twee zaken: de staff en het karakter van het huis.

Een veilige optie voor een eerste surfvakantie is een surfkamp in Frankrijk.

Als solo-reiziger op surfvakantie

De staff van de surfaccommodaties die wij aanbieden heeft zelf in principe ook ervaring met alleen reizen. Allemaal kennen ze  de klappen van de zweep en ze weten als geen ander wat de momenten zijn dat een solo-reiziger (mocht je even wat minder in je vel zitten) wat extra attention kan gebruiken. Veel surfkampen hebben ook veel ervaring met mensen die alleen komen en we horen hier dan eigenlijk ook nooit vervelende verhalen over*. Daarnaast is het zo dat de accommodaties die wij aanbieden, sowieso veel solo-reizigers krijgen. Over het algemeen zijn de meeste gasten alleen of met z’n 2’en en verreweg de meesten komen naar een surfvakantie om anderen te onmoeten. Je hoeft je dan ook echt geen zorgen te maken om het alleen zijn, want dat hoeft namelijk totaal niet het geval te zijn.

* uiteindelijk zul je het zelf naar je zin moeten maken, waar de staff van een kamp z’n best zal doen om hier een steentje aan bij te dragen. Het komt echter wel voor het overgrote deel uit jezelf.

Benieuwd naar de surfvakanties in Spanje?

eigenlijk altijd zul je zo in de groep worden opgenomen, wat tot een hoop leuke ontmoetingen leidt

Welke surfaccommodaties zijn het beste geschikt voor solo-reizigers

Waar wij eigenlijk al onze accommodaties geschikt achten om alleen naartoe te gaan, is het wel zo dat het ene surfkamp nét wat geschikter is dan de andere. Onderstaande opties baseren wij op hetgeen wij van solo-reizigers die via ons geboekt hebben, horen.

 • Het Gota d’Agua Surf House in Portugal (direct onder Lissabon) is een kleinschalig surf house waar de gasten heel erg dicht bij het personeel en de eigenaren staan. Deze verbondenheid zorgt voor een ongelofelijk goede sfeer in het surf house, waar direct iedereen in de groep wordt opgenomen.

Of zie de andere surfvakanties in Portugal

 • Het Brunotti Beach Camp in Vieux Boucau, Frankrijk is Nederlandstalig en beschikt over een hele warme en hechte staff. Zo goed als alle jongens en meiden van het personeel kennen elkaar uit Nederland, wat voor een ongelofelijk groepsgevoel zorgt. Dit straalt ook direct af op de gasten, waardoor iedereen zich nog meer betrokken voelt bij het surfkamp. Ook de solo-reizigers voelen hierdoor nog meer thuis.

Of zie de andere surfvakanties in Frankrijk.

 • Iets verderop, in Moliets, vind je het Star Surf Camp Frankrijk. Dit kamp is wat grootschaliger, waardoor er dus meer mensen zijn. De grootte van deze groep zorgt er voor dat er in mindere mate een groepsgevoel is wat slaat op de hele groep, maar toch lukt het ook deze accommodatie goed om iedereen zich thuis te laten voelen. Het kamp organiseert vele activiteiten, waardoor de gasten elkaar direct al leren kennen. Ook hier zijn er elk jaar talloze solo-reizigers, die een fantastische tijd hebben.

* Hiernaast kun je dus eigenlijk ook voor alle andere accommodaties gaan, want letterlijk overal komen altijd veel solo-reizigers.

Tips voor solo-reizigers

Als je alleen op vakantie gaat, kunnen wij een surfvakantie natuurlijk maar aanraden. Naast dat het een hele leuke en sportieve bezigheid is, heeft het nog een reden. Een surfvakantie – naast de surflessen – staat bol van de activiteiten. En activiteiten, die altijd in groepen gedaan worden, zijn ideaal om anderen te leren kennen. Aansluitend op bijv. een volleybaltoernooi of potje tafeltennis, kun jij met je nieuwe vrienden/vriendinnen een drankje in de bar gaan doen, samen eten of iets anders leuk ondernemen.

Een surfkamp is een leuke manier om snel anderen te leren kennen.

Wat nog enkele tips zijn:

 • Probeer bij aankomst direct andere solo-reizigers te spotten en spreek ze aan (door direct contact te leggen, heb je vaak al meteen een leuk gesprek)
 • Een goede manier om contact te leggen is als je wat te delen hebt (koop in plaats van 1 biertje een literfles, zodat je 1-2 glazen kunt uitdelen)
 • Neem een actieve rol aan tijdens activiteiten, zodat anderen dat zien en ook jou zullen benaderen
 • Stel voor om een spel te spelen, iets wat altijd andere enthousiastelingen aantrekt. Vanuit daar maak je heel gemakkelijk contact.

Mocht je toch nog niet helemaal zeker zijn van wat je wilt, neem dan contact met ons op. Graag helpen we je verder.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

2 thoughts on “Alleen op surfvakantie

 1. Hi!
  Ik ben op zoek naar een leuk kamp waar ik mijn vakantie door kan brengen.. Dit is alleen al volgende maand.. Het liefste wilde ik gaan kitesurfen (en eventueel als mogelijk duiken), maar ik weet niet zo goed welke kampen er het meest geschikt zijn voor solo-reizigers, en welke er nog beschikbaar zijn in mijn reisperiode (19-25 juli). Zouden jullie mij hier misschien bij kunnen helpen? Ik ben een vrouw van 25 jaar, mocht dat relevant zijn!;)

  1. Ha Rosalie, wat leuk dat je zo enthousiast bent. Het beste kun je onze tool Surfvakantie op Maat invullen, via de Chat contact opnemen of per WhatsApp (+316 40488347). We kijken ernaar uit om je verder te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking