Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Travel Guide Biarritz, Frankrijk

SW Travel Guide Frankrijk

Travel Guide Biarritz, Frankrijk


N 43° 28′ 59.347″  W 1° 33′ 31.054″

Biarritz is door de interessante combinatie van hip en chique een bijzondere plek om te bezoeken. De luxe badplaats krijgt steeds meer ‘Laid-back’ surf eigenschappen. Het centrum is niet zo groot en kan het makkelijkste lopend bezocht worden. Aan 2 à 3 dagen heb je genoeg om alle bezienswaarigheden te bezoeken. Dit maakt het ontdekken van deze stad een fijne afwisseling van een surf vakantie in Zuid-Frankrijk.

 

Wat kan je doen in Biarritz

De vuurtoren aan aan het noordelijke deel van de kust is een must see. Het is zelfs mogelijk om de toren te beklimmen, de 250 treden zijn het uitzicht over de baai meer dan waard. De vuurtoren staat er al sinds 1834 en is een historische landmark van de stad.

De oude vissershaven wordt vaak overgeslagen door bezoekers, wat erg zonde is. Dit kleine ‘dorp’ binnen Biarritz is een prettige afwisseling van de stad zelf. Dat komt mede door de typische vissershuisjes, die nog steeds bewoond worden door vissers in de regio. Het beste moment om de haven te bezoeken, is tijdens lunch of diner.  In de haven liggen namelijk verschillende restaurantjes waar de vis van dag vers wordt bereid. Hier geniet je van een heerlijke maaltijd met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Door Napoleon is Biarritz de bekende vakantiebestemming geworden die het vandaag de dag is.  In 1854 heeft hij zijn latere echtgenote Eugénie de Montijo in de stad ontmoet. Later bezochten verschilende beroemdheden de stad regelmatig, waardoor Biarritz in populariteit toenam. Voor zijn geliefde bouwde Napoleon het zomerverblijf Villa Eugenie, wat tegenwoordig Hotel du Palais is. Aan een verblijf in een van de kamers hangt wel een pittig prijskaartje, maar ook voor een lunch of een kop koffie is het hotel te bezoeken. Het is het zeker waard om de sfeer te proeven in dit historische hotel.

Surfers met Hotel du Palais op de achtergrond

 

Wil je na een dag surfen nog gaan shoppen, ook dan zit je goed in Biarritz. De meeste winkels vind je aan de Rue de Port-Vieux en de Rue Mazagran. Aan deze straten liggen allerlei soorten winkels, variërend van designmode tot vintage shops.  In de zomermaanden zijn de meeste winkels tot middernacht geopend, zelfs na een lange dag surfen heb je dus nog genoeg tijd om te shoppen!

Evenementen zijn er ook genoeg en een hele leuke is het gratis festival Scenes Estivales, wat van juli tot september duurt.  Tijdens dit festival zijn er verschillende kleine concerten op allerlei bijzondere locaties in de stad.  Ook zijn er regelmatig surf-evenementen in de stad, bijvoorbeeld de Roxy Pro Contest. De beste vrouwelijke surfers van de wereld komen hier op af om te strijden voor de eerste plek.

Eten in Biarritz

Ook om te eten zijn er meer dan genoeg opties in Biarritz. Voor lokale streekproducten is het leuk om de Mercado les Halles te bezoeken. Dit zijn 2 verschillende hallen, met in de ene voornamelijk vlees en groente en in de ander ligt de focus op verse vis. Hier worden de oesters voor je neus opengemaakt en kun je er van genieten met een glas wijn of champagne. Ook leuk zijn de verschillende tapasbars rondom de markthal!

Mercado les Halles

We zouden SurfaWhile niet zijn als we niet ergens de link zouden leggen met surfen. Deze keer doen wij dat met restaurant le Surfing. Dit relaxte restaurant is de spot voor surfers om te eten. Het ligt direct aan het stand en hier vindt je eenvoudige maar goed bereide gerechten. Het restaurant met uitzicht op zee is een heerlijke plek om te ontspannen na een dag in het water. Helemaal mooi is het zien van de zonsondergang terwijl de surfers de laatste golven van de dag pakken.

Naast surfen is er dus genoeg te doen in Biarritz. Ontdek de rijke historie van deze stad, en proef de smaken van het echte Frankrijk. Fijne bezigheden voor als je even een break wilt van het surfen.

 

 

 

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen