Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Een dagtrip naar Lissabon

SW Travel Guide Portugal

Een dagtrip naar Lissabon


N 38° 44′ 13.56” W 9° 8′ 33.660′

Tijdens jouw surfvakantie in Portugal zou het zomaar kunnen dat je eens een dagje, of meer, in Lissabon zult doorbrengen. Vaak is zo’n stedentrip een leuke afwisseling met het surfen. Om zoveel mogelijk uit jouw bezoek te halen, hebben wij een aantal leuke tips aan de hand van onze vele bezoekjes aan deze geweldige stad.

Lissabon, de hoofdstad van Portugal

Portugal had ons hart al lange tijd geleden veroverd met haar schilderachtige straten,  kleurrijke gevels, het eten en niet te vergeten het klimaat. Lissabon is hier geen uitzondering op, en wat ons betreft is het de perfecte stad om een dag te ontsnappen aan de inspanning van het surfen. Er is zo veel te zien in deze stad en de het leuke is, dat je dit op verschillende manieren kunt doen. Veel mensen wandelen de stad door, wat vaak berg op, berg af gaat. Elektrische steps zijn ook heel erg populair, die je via een deel-app kunt gebruiken. Ook blijft het openbaar vervoer populair, met een goede metro-verbinding.

Wist je trouwens dat surfvakanties in Portugal vrij populair zijn?

Enkele van de highlight in Lissabon:

  • Praça do Comércio
  • TimeOut Market
  • Bairro Alto
  • De toren van Belem
  • Eten & Shoppen

Een mooie manier om aan jouw dag te beginnen, is met een free walking tour.

Een verblijf in Costa da Caparica, vlak onder Lissbon, is ideaal om jouw surfvakantie te kunnen combineren met een dagtrip naar Lissabon


Free walking tour

Up and coming in Lissabon zijn de free walking tours waarbij je met locals en een groep bezoekers de stad ontdekt. Dit is de perfecte manier om op een informele en authentieke manier de leukste plekken te bezoeken. Deze tours nemen je mee langs de bekende bezienswaardigheden maar de kracht ligt in het bezoeken van de authentieke plekjes. En niemand kan dat beter laten zien dan een local die al jaren in de stad woont.

Er zijn verschillende tours met een aantal aanvangstijdstippen. Het makkelijkste is om per dag even op Google te checken wat jou/jullie het beste uitkomt. Afhankelijk van de tour zul je door het centrum lopen, incl. Praça Rossio, Praça do Comércio (met uitzicht op de brug) en het beroemde Alfama. De meeste tours komen ook door Bairro Alto, maar omdat dit zoveel te bieden heeft, lees je in de volgende alinea meer over dé hotspot van Lissabon.

Het is een gratis tour maar aangezien je al gauw 2 uur aan het wandelen bent en de gids alle ins and outs deelt wordt er wel een fooi verwacht.

Citytrip Lisbon

Struinen door de typische straten van Lissabon

Bezoek Barrio Alto

Tijdens de walking tour heb je waarschijnlijk de leukste wijkjes al ontdekt. Maar onze favoriet is Barrio Alto, de bovenstad van Lissabon en de plek waar je moet zijn voor het uitgaansgebied en de vele kunstzinnige winkeltjes. Dit is echte geen wijk voor de vroege vogels, in de ochtend en vroege middag zijn de meeste luiken nog gesloten. Tegen de avond komt de wijk tot leven, dit is ook de leukste tijd om de wijk te ontdekken. Tot diep in de nacht is hier (live) muziek te horen. Barrio Alto is niet een wijk om lekker rustig een drankje te doen, de cafés zijn vaak klein en druk. Mede hierdoor zijn er veel mensen die hun drankje gewoon op straat drinken en dat is juist het charmante aan deze buurt.

Combineer jouw dagtrip naar Lissabon met een surfkamp in Portugal.

Eten in Lissabon

Tijdens een dagje Lissabon moet er natuurlijk ook gegeten worden en ook in dit opzicht stelt Lissabon niet teleur. Vanwege de ligging aan zee zijn er tal van visrestaurants, en wat is de vis lekker hier! Toch is het favoriete restaurant van SurfaWhile iets compleet anders, namelijk een restaurant waar je zelf je vlees gaart aan tafel. Bij Cabaças krijg je namelijk een flinke steak die je gaart op een hete steen. Er staan ook andere opties op de kaart, maar de streak is er eentje die je niet mag overslaan. Het is hier altijd druk wat een goed teken is, maar vaak moet je wel even wachten. Het is het wachten echt waard en er zijn genoeg mogelijkheden om een drankje te doen in de buurt van Cabaças.

Cais do Sodré

Deze wijk in Lissabon heeft een complete make over gehad in 2011. Een paar jaar geleden was het nog een wijk vol criminaliteit maar daar is tegenwoordig niks meer van terug te zien. Het is vooral in de avonduren een bruisende wijk met restaurants, bars en clubs die tot diep in de nacht geopend zijn. De roze straat is het middelpunt van de wijk en is de plek waar de meeste mensen samen komen. Omdat deze wijk aan het water ligt is het ook een goed alternatief voor het strand, wat een aardig stuk buiten de stad ligt. Ook een aanrader is met de Ferry naar de overkant van de rivier gaan. Tijdens deze korte oversteek geniet je van het uitzicht op de stad van het water, zonder te prijzen voor een boottocht te moeten betalen.

Deze tips van SurfaWhile zijn een goed uitgangspunt voor een bezoek van een dag of paar uur aan Lissabon. Een fijne afwisseling van een surfvakantie in een van de vele surfbestemmingen in de buurt van Lissabon. Onze favoriete surfvakanties in de buurt zijn Gota d’Agua in Caparica en Quinta surfhouse in Ericeira.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *