Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Een dagtrip naar San Sebastian

SW Travel Guide Spanje

Een dagtrip naar San Sebastian


SurfSpot van San Sebastian.N: 43°19′17″ W: 1°59′8″

San Sebastian is een van de favoriete surfbestemmingen van SurfaWhile, en dat komt niet alleen door de fijne surfstranden. Deze stad heeft zo veel meer te bieden op het gebied van eten, cultuur en historie. Veel surfkampen in Frankrijk en surfkampen in Spanje bieden ook de mogelijkheid om een dagtrip te doen naar de stad. Precies daarvoor hebben wij een lijstje gemaakt van onze favoriete spots voor als je een paar uur in San Sebastian te vertoeven hebt.

Dagtrip San Sebastian, wat te doen?

San Sebastian is een relatief kleine stad en de meeste bezienswaardigheden zijn prima te voet te bezoeken. En dit alleen al is een activiteit op zich, het is heerlijk om door het oude centrum van de stad te wandelen. Hier vindt je eindeloos veel barretjes, winkels en veel mensen op straat! Het oude centrum is een goede plek om je dag te beginnen, vanaf hier wandel je zo naar de eerste must see!

Monte Urgul

Dit uitkijk punt bevindt zich aan de rand van het oude centrum en zeker een bezoek waard. In het midden van de ‘berg’ staat een enorm standbeeld van jezus met een pleintje er om heen. Vanaf dit punt geniet je van de beste uitzichten die San Sebastian te bieden heeft. Helemaal tijdens de zonsondergang, waarbij je de zon achter de bekende baai ziet verdwijnen. Neem wel genoeg water mee, het is namelijk wel een stukje lopen naar de top.

Playa Zurriola

Niet het meest bekende strand van de stad, maar wij vinden het wel de leukste. Dit is namelijk het Surfstrand van de stad, en op elk moment van de dag zijn er surfers in het water te vinden. In San Sebastian is de surf cultuur steeds prominenter geworden in het straatbeeld, rondom dit strand zie je dat het meeste terug. Ook zijn er veel surfshops, onze aanrader is Pukas surf shop waar je vast en zeker wat toffe surf-gear kunt scoren! Meer informatie over surfen in deze mooie stad vindt je in onze SurfSpot van San Sebastian. Naast surfen worden hier ook andere watersporten als bodyboarden en kayaken gedaan, ook leuk voor een afwisseling van het surfen.

De baai van San Sebastian

Eerder hebben wij geschreven over de leukste zomerse evenementen van San Sebastian waar je meer informatie kunt vinden de bruisende zomer van de stad.

Hoe zou een surfvakantie in Frankrijk klinken?

Eten in San Sebastian

Misschien wel belangrijker dan de activiteiten en voor velen de reden om naar Spanje af te reizen is het eten, San Sebastian is hier geen uitzondering op. Het eten hier is ongekend lekker en zijn genoeg opties om uit te kiezen. Beginnend bij een klassieker die vlakbij Playa Zurriola zit.

Bar Zabaleta

Dit is de plek in de stad om een Tortilla de Patata te eten. Dit is een soort van omelet van ei aardappel en olijfolie met soms wat ui en knoflook. Het is hier altijd druk dus je bent niet zeker van een plekje in het restaurant. Mensen komen namelijk van ver om de beste tortilla van de stad te proberen. Als het druk is kan je de Tortilla ook To-Go nemen en aangezien het restaurant vlak bij Playa Zurriola ligt is dat een perfecte plek om er van te genieten!

Atari Gastrolek

Dit is een van de vele Pintxos barretjes van San Sebastian en ligt midden in het oude centrum van de stad. Pintxos is een soort van tapas, maar dan op kleine broodjes. Vaak is er een lange bar met veel verschillende opties, je pakt wat je lekker vindt en aan het einde van de bar betaal je per Pintxo. Veel mensen nemen het eten en drinken mee naar het pleintje bij de basilisk wat naast de bar ligt, super gezellig.

Casa Valles

Dit is de oudste Pintxos bar van de stad, waar ook de eerste pintxos ooit vandaan komt, de Gildes. Naast de Gildes is de  Jamon Iberico ook een absolute aanrader voor deze bar, het smelt letterlijk op je tong! Afgelopen zomer hebben Olmo en Thomas nog kunnen genieten van de Gildes en Jamon toen ze langs gingen bij Sheranie die mede dankzij surfawhile in San Sebastian woont!

kutxa kultur

Dit is geen restaurant maar eerder een cultureel centrum. In de zomermaanden is hier ook een Food-market met allerlei organische lekkernijen, alles vers en lokaal.  Het is een soort hippe markt, wat past bij het hippe karakter van het pand waar het in zit. In dit cultureel centrum zijn namelijk vaak exposities en tentoonstellingen van lokale kunstenaars!

San Sebastian is de plek om een kijkje te nemen in de spaanse levensstijl en omdat het een redelijk kleine stad is, heb je aan een paar uur genoeg om deze levensstijl te ervaren! Dit zijn de favoriete plekjes van SurfaWhile maar wie weet ontdek jij nog wel iets veel beters, laat het ons weten!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen