Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

Waar kan je surfen in de winter

SW Travel Tips Alle landen

Waar kan je surfen in de winter


N: 52° 22′ 12.778″ E: 4° 53′ 42.605″

De vakantieperiode is nu echt voorbij en er moet weer gewerkt worden. Krijg jij nog geen genoeg van het zand tussen je tenen en het zoute water in je haar, dan hebben wij hier een leuk lijstje met surfvakanties voor in de wintermaanden. Zo kan je dus toch nog het regenachtige Nederland verlaten voor een surf vakantie in het najaar!

Surfen in de winter

De winter is volgens vele surfers de beste periode om de golven te trotseren. Tijdens deze maanden zullen de golven een stuk hoger zijn dan in de zomer. Dit komt mede door de koudere temperatuur, waardoor golven sneller en langer in grootte toenemen. Buiten dat, is het ook heerlijk om even te ontsnappen van de Nederlandse temperaturen in de winter. Daarom hebben wij dit lijstje gemaakt met surfbestemmingen met volop zon, ook in de winter!

Surfen in Marokko in de winter

Veruit het beste seizoen om te surfen in Marokko is de (Europese) winter. In de zomer kan het erg warm worden, waardoor je sneller zal verbranden. In de winter zijn de temperaturen milder en de golven beter. Je zal echter niet de enige zijn die naar deze plek afreist in deze periode, het is een populair land om in de winter te surfen.

Surfen in Taghazout

Surfen in Taghazout

In het zuidwesten van Marokko ligt de surfhoofstad van het land; Taghazout. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje is uitgroeit tot een levendig  surfstadje. Rondom Taghazout liggen tal van surfspots, elk met een eigen karakter en creatieve naam. In het stadje vindt je vele surfhostels, eetgelegenheden en gezellige barretjes. Ook in de winter is de temperatuur hier aangenaam, een groot deel van het leven hier speelt zich ook buiten af. Wel zijn in de winterperiode de golven op de meeste stranden behoorlijk groot, waar veel professionele surfers op af komen. Maar ook als beginnende surfer zijn er spots te vinden waar jij alle ‘ins en outs’ van het surfen kan leren. Bekijk onze pagina over surfen in Tamraght voor meer informatie.

De creatieve namen van de surfspots in Taghazout

Surfen op de Canarische eilanden in de winter

Het hele jaar door een warm klimaat en goede golven maken de Canarische eilanden een populaire bestemming om te surfen in de winter. De bekendste eilanden om te surfen zijn Fuerteventura en Gran Canaria. Maar vandaag focussen wij op Fuerteventura, ook het wel Hawaii van Europa genoemd, en dat is niet zomaar!

Surfen op Fuerteventura

Ook in Fuerteventura kan je in de winter genieten van zomerse temperaturen. De watertemperatuur is er het hele jaar door boven de 18 graden. Ook de golven zijn het hele jaar door gunstig om op te surfen, geen wonder dat dit zo’n geliefde surfbestemming is.

De meeste surf actie kan je vinden rond het dropje Corralejo, hier liggen namelijk de meeste surf spots. In de winter kan de wind wel sterk zijn, waardoor de golven ook een stuk hoger zijn. Voor beginners is El Cotillo een fijne surfspot, hier zijn de golven een stuk handzamer dan in Corralejo. Naast het feit dat de golven erg prettig zijn, zal je ook niet snel een spot vinden waar het landschap zo mooi is. Bekijk deze pagina over surfen in Fuerteventura voor meer informatie.

Surf les in Fuerteventura 

Surfen op Tenerife

Tenerife is ook een hele goede plek om te surfen, ook in de wintermaanden. Net zoals op Fuerteventura, kun je ook in Tenerife terecht voor een cursus Spaans leren en surfen. Tenerife geniet een heerlijk klimaat en kent vele surfspots, zodat surfers van de meeste niveaus heel goed hun ei kwijt kunnen.

Surfen in Nederland

Voor de echte bikkels is het ook mogelijk om in Nederland te surfen in de winter. Maar met een gemiddelde watertemperatuur van 5 graden is dit niet voor iedereen weggelegd. Gelukkkig zijn er genoeg opties om redelijk dicht bij huis te kunnen surfen, met zomerse temperaturen. Ook voor deze winter is het nog mogelijk om te gaan!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *