Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

SurfaWhile update Coronavirus

SW Story Alle landen

SurfaWhile update Coronavirus


We verwijzen je graag naar onze officiële Covid-pagina

Onderstaande is een oude update

Beste boeker,

Op deze pagina vind je de meest actuele informatie rondom het coronavirus en hoe dit effect kan hebben op jouw reis.

Hoe zit het met reizen naar mijn vakantiebestemming?

Op het moment van schrijven hebben zo goed als alle landen wereldwijd een ‘oranje reisadvies’ (of rood). Dit betekent dat je sterk wordt aangeraden alleen te reizen als dit strikt noodzakelijk is. Het is echter niet ondenkbaar dat later dit jaar, een aantal gebieden weer naar een ‘geel reisadvies’ gaan.

Via SurfaWhile boek jij jouw surfvakantie – het zogeheten landarrangement. Voor in de zomer bieden we ook busreizen aan naar Frankrijk en Spanje maar daar buiten boekt men zelf het vervoer. De reiziger is zelf verantwoordelijk om aan de lokale eisen betreffende het in- en uitreizen te voldoen. Het is niet ondenkbaar dat – ten tijde van jouw vakantie – je een negatieve PCR-test dient te overleggen bij aankomst op jouw bestemming, evenals bij terugkomst in Nederland.

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er ter plekke?

Graag verwijzen we je naar de website van Nederland Wereldwijd – Reisadviezen, afkomstig van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ik een negatieve test nodig als ik terugreis naar Nederland?

De Rijksoverheid eist op het moment van schrijven een Negatieve PCR-test zodra je Nederland binnen reist. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit voor de komende maanden hetzelfde zal zijn. Het laatste nieuws daarover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hoe regel ik een PCR-test op mijn vakantiebestemming?

Momenteel zijn wij bij onze partners ter plekke aan het inventariseren hoe het zit met lokale testen. Zodra jij op vakantie gaat, zullen wij of onze partner jou hierover van informatie voorzien.

Kan mijn reis doorgaan?

In principe is het antwoord hierop ‘ja’. Indien de organisator van de reis de geboekte onderdelen niet kan uitvoeren, laten we je dit zo snel mogelijk weten, maar over het algemeen zijn al onze partners goed voorbereid op de lokale maatregelen. Zodra wij een reis moeten annuleren, zullen we direct contact met u opnemen. U hoeft hierbij niet bij ons aan te kloppen, want zodra wij wat weten, zullen we u direct – per email – benaderen.

Mijn reis kan niet doorgaan, wat nu?

Indien jouw reis niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies, inreisverbod, onveilige situatie of onze partner die het annuleert, zullen we jouw reis kosteloos annuleren. Dit doen wij uiterlijk 2 weken voor vertrek (in veel gevallen al eerder). Graag kijken we met jou naar een alternatieve datum, zodat je op een later moment alsnog naar deze bestemming kunt reizen.

Ik heb nog geen idee wanneer ik zou kunnen/willen.

Wij snappen het indien je nu terughoudend bent met het kiezen van nieuwe reisdata. Indien jij je reis niet wilt omboeken, hebben we een mooie oplossing voor je: een reisvoucher. Hierbij krijg jij een voucher, ter waarde van het bedrag wat jij hebt (aan)betaald voor jouw surfvakantie of surf- en taalreis. Deze voucher is 12 maanden geldig vanaf jouw betaaldatum (de data dat jij naar de accommodatie gaat, mag ook verder dan 12 maanden in de toekomst liggen).

Ik moet de tweede betaling van mijn reis nog doen, maar verwacht dat deze niet doorgaat.

Zolang een reis niet geannuleerd is, dient deze betaling gewoon plaats te vinden. Indien u deze tweede betaling niet doet, hebben wij het recht uw reis te annuleren, waarbij de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van kracht zijn.

Nu een reis boeken?

Wij snappen dat mensen heel erg op 2 gedachtes hinken; je wilt graag een surfvakantie boeken maar ook wil je graag weten wat er gebeurt m.b.t. het coronavirus. Voor alle reizen die je via SurfaWhile boekt geldt:

Indien jouw reis geen doorgang kan vinden vanwege COVID-19*, doen wij er alles aan om, samen met jou, te kijken naar een andere datum. Indien je dat echt nog niet weet, zul je een voucher aangeboden krijgen die tot wel 12 maanden (na uitgifte) geldig is en welke gedekt wordt door het GGTO garantiefonds.

* het gaat hierbij om directe gevolgen, zoals het sluiten van landsgrenzen, een negatief reisadvies of een annulering van de partner ter plekke

Contact met SurfaWhile

Indien hier nog vragen over zijn, willen we u verzoeken om contact op te nemen via info@surfawhile.com (waarbij ook het factuurnummer wordt vermeld). Wij doen onze uiterste best om hier zo snel mogelijk antwoord op te geven, maar gezien de drukte kan dit soms net iets langer duren dan wat u van ons gewend bent. Dank voor uw begrip.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!