Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in Australie – Algemeen

SW Surfspot Australië

Surfen in Australie – Algemeen


27 00 S, 133 00 E

Australië: geen land in de wereld wordt meer geassocieerd met surfen dan dit immens grote land op het zuidelijk halfrond. Het kan geen verrassing zijn dat Australië, met een kustlijn van maar liefst 37.000 kilometer, ongelooflijk veel goede surfspots herbergt. Veel van deze surfspots behoren dan ook tot de beste surfspots ter wereld, waar een aantal van de belangrijkste internationale surfwedstrijden wordt georganiseerd. Ook is Australië het thuisland van veel bekende (internationale) topsurfers. Zij komen graag terug naar hun favoriete surfbestemmingen om te genieten van het surfen in Australië!

Verdere edities in deze serie zijn:

Surfen in Australië in het kort

  • Surfcultuur: geen land ter wereld wordt meer geassocieerd met de wereldwijde surfcultuur dan Australië. Bijna de gehele bevolking leeft aan de kust, waardoor een groot deel van de bevolking is opgegroeid met surfen en de surfcultuur.
  • Aussies: de bevolking van Australië is enorm vriendelijk, open en gastvrij. Vanuit onze  eigen ervaringen kunnen wij oprecht zeggen dat de bevolking één van de redenen is dat jouw surfvakantie naar Australië fantastisch zal zijn!
  • Surfspots: de enorme kustlijnen aan zowel de Indische Oceaan in het westen, de Pacifische Oceaan in het oosten en de Arctische Oceaan in het zuiden zorgt voor een ongekend groot aantal surfspots langs de gehele Australische kust.
  • Engels studeren: Australië is zeer geschikt om een tijdje Engels te studeren en te surfen. Het grootstedelijke Sydney is een goede keuze. Ben jij echter op zoek naar een meer laid-back omgeving? Dan is Byron Bay de place to go.
  • Natuur: Australië is het op vijf na grootste land ter wereld. Toch wonen er “slechts” 23 miljoen mensen in dit enorme land.  Deze omvang zorgt voor een ongekende weelde aan natuur met een enorm aantal National Parks als gevolg.
  • Backpacken: veel jongeren kiezen ervoor om een tijdje voor, na of tijdens hun studie een tijdje te backpacken in het buitenland. Australië is hierbij een populaire bestemming vanwege het klimaat, de stranden, de natuur en natuurlijk de feestjes.
Bells beach

Geschiedenis van surfen in Australië

De surfcultuur zit diep geworteld in Australië. De sport is een belangrijk onderdeel van de Australische levensstijl waarin miljoenen Australiërs participeren. Het surfen in Australië begon ruim honderd jaar geleden, toen de legendarische, Hawaiiaanse surfer Duke Kahanamoku in december 1914 surfte op de Australische golven van Freshwater voor het oog van de lokale bevolking. Vanaf dat moment heeft Australië de sport in de armen gesloten en nooit meer losgelaten.

In de jaren ’60 en ’70 werd het surfen in Australië veelal geassocieerd met hippies en een relaxte levensstijl. Vooral in Byron Bay is deze “laid-back-vibe” nog duidelijk terug te vinden. Ondertussen is de surfsport uitgegroeid tot een zeer belangrijke mainstream sport welke momenteel wordt beoefend door zo’n 2.5 miljoen Australiërs. Surfen is in Australië meer dan een sport. Surfen in Australië is een way of life!

Surfen in Margaret River

De surfseizoenen in Australië

Het klimaat van Australië varieert enorm vanwege de grootte en diversiteit van het land. Het is belangrijk om te weten dat de seizoenen van Australië zijn tegengesteld aan die van Nederland. De zomer van Australië loopt dus ongeveer van december tot maart en de winter tref je zo tussen juni en september. In het tropische noorden van Australië worden twee seizoenen onderscheiden: de natte zomer en de droge winter. Wanneer je langs beide kusten naar het zuiden trekt, vind je het gehele jaar warme zomers en milde winters. Zo word je het gehele jaar begroet met warme dagen en een heerlijke watertemperatuur in Queensland en in het noorden van New South Wales. Er zijn dus mooie dagen genoeg om te genieten van het surfen in Australië!

De kustlijn in het zuiden van Australië, inclusief Tasmanië, kenmerkt zich door vier duidelijk te onderscheiden seizoenen. Hier vind je droge, milde zomers en relatief koele winters. In de zomermaanden kun je regelmatig hittegolven aantreffen. Het zuiden kan tamelijk koud worden, dus als je wilt surfen zal je een goed wetsuit moeten dragen als je het water gaat trotseren. Wees wel goed voorbereid, ook in de winter kan de zon flink schijnen! Vergeet dus nooit je zonnebrand wanneer je gaat surfen in Australië, zelfs niet in de winter!

Surfen in Australië met SurfaWhile

Byron Bay

Engels leren en surfen in Byron Bay

Ben jij op zoek naar een plaats om je Engels te verbeteren in een vriendelijke, laid-back en tegelijkertijd ook professionele omgeving? Dan is Byron Bay de keuze voor jou! Via SurfaWhile boek je een Engelse cursus bij een gerenommeerd taalinstituut in Byron Bay. Deze school opende haar deuren in 1998 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer populair instituut onder jongeren vanuit alle hoeken van de wereld. De school biedt een zeer breed aanbod in activiteiten. Zo kun je naast surfen bijvoorbeeld yogalessen volgen of duiken. Verder is er gratis WIFI, een wekelijkse barbecue en zijn er 22 computers die je kunt gebruiken. Ook is de school in Byron Bay een officieel examencentrum, wat het een zeer geschikt instituut maakt om je voor te bereiden op een Cambridge of TOEFL examen.

Geïnteresseerd in een surf- en taalreis naar Byron Bay? Lees meer!

Engels leren en surfen in Sydney

Bondi Beach stock
Bondi Beach in Sydney

Ben jij op zoek naar een bijzondere locatie om je Engels verder te ontwikkelen in een echte wereldstad? En zou jij je tijd graag surfend doorbrengen? Met SurfaWhile boek je een Engelse cursus bij één van de beste taalinstituten van Australië, gelegen op een prachtige locatie aan het iconische strand van Manly, een aan de oceaan gelegen buitenwijk van Sydney dat bekend staat als één van de favoriete surfspots van de locals uit Sydney.

Onze partnerschool in Manly bevindt zich op slechts meters afstand van het beroemde Manly Beach en op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Manly. Op deze school zul je je heel snel thuisvoelen en zal je de individuele aandacht krijgen die nodig is om je Engels zo goed mogelijk te verbeteren. Je volgt Engelse lessen in relatief kleine klassen van gemiddeld 12 studenten, waardoor je de Engelse taal snel en gemakkelijk zult verbeteren.

Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen