Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in Canada – Vancouver island

SW Surfspot Amerika

Surfen in Canada – Vancouver island


49° 14′ 46.6512” N 123° 6′ 58.4136” W.

Als je aan Canada denkt, is surfen waarschijnlijk niet het eerste wat je te binnen schiet. Aan de westkust van Canada bevindt zich echter het Vancouver Island, dat de beste plek is om in Canada te surfen. Waar het meeste surfen gebeurt op het 20 kilometer lange strand van Tofino. De surfconditie en het landschap zijn van wereldklasse, en we zijn er vrij zeker van dat Canada na het lezen van dit op je bucketlist voor surfen zal staan.

Surfen op Vancouver island 

Zoals eerder vermeld, is het strand van Tofino de hotspot om te surfen op Vancouver Island. Deze regio biedt het hele jaar door geweldige surfomstandigheden voor surfers van alle leeftijden en niveau’s. De blootgestelde westkant van het eiland is een magneet voor swells veroorzaakt door stormen rond Alaska van september tot maart. Het hele jaar door kunnen andere swells helemaal vanuit Japan binnenkomen. Wanneer de omstandigheden goed zijn, kunnen er golven van ruim 3.5 meter op Tofino Beach zijn. Vanwege deze golven heeft zich een bloeiende surfindustrie in het gebied ontwikkeld.

Deze foto is de perfecte Canadese surfscène, een lege line up, hoge bomen en levendig water.

https://www.instagram.com/p/B6LagrjlpXo/

Canada staat niet bekend om hun aangename surfklimaat, met watertemperaturen die schommelen tussen 10 graden Celsius in de winter en 14 in de zomer. Wat het seizoen ook is, het water zal koud zijn. Maar het zijn de golven die ertoe doen. Door deze temperaturen is het essentieel om altijd een wetsuit te dragen tijdens het surfen in Canada. Dit betekent een full body wetsuit met laarzen en bij voorkeur handschoenen. Wil je meer weten over wetsuits, bekijk dan onze wetsuit guide. Denk niet dat je het niet nodig hebt, de meeste reddingsoperaties zijn voor mensen die geen natte pakken dragen. Wees alsjeblieft niet een van die mensen.

Goed genoeg over de kou en het wetsuit, laten we verder gaan met de leuke dingen, golven!

Surfen in Tofino

Zoals eerder vermeld, is Tofino een 20 kilometer lang strand met veel surfspots langs de hele breedte. We zullen je een lijst geven van de must-see plekken, dus je zult voorbereid zijn wanneer de tijd om hier te surfen langs komt.

Surfen in Cox Bay 

Dit strand, omringd door prachtige natuur, biedt golven uit alle swell richtingen en soms zelfs een surf contest. Beide uiteinden van het strand hebben geweldige beach breaks, maar de plaats waar het echt los gaat is het midden van het strand. Dit komt door de swells van het noorden en het zuiden hier samenkomt en prachtige ‘wedge’ golven creëert. De golven zijn het beste onder de 2 meter. Naast dit alles is het strand enorm, dus het is nooit echt druk.

Surfen op Chesterman Beach 

Nog een enorm strand dat voldoende ruimte biedt voor alle surfers en zandkasteelbouwers. De golven worden niet heel hol, maar ze zijn altijd erg leuk. Vanwege de grootte van het strand biedt het noorden grotere golven die beter voor meer ervaren surfers. De zuidkant van het strand is meestal meer mellow en is geschikt voor alle ervaringsniveaus.

Surfen in Long Beach 

Long beach is eigenlijk een grote zandduin die zich 10 kilometer uitstrekt met enkele beach breaks erlangs. De plek is erg rustig met weer genoeg ruimte voor iedereen. Al die ruimte vertaalt zich echter niet in grote golven. Vanwege de mellow golven is deze plek erg populair voor longboarders. Maar ook beginners kunnen hun geluk beproeven bij het vangen van hun eerste golven hier.

Surfen in Rosies Bay

Deze plek is alleen voor de ervaren surfers. Je zult krachtige linksen vinden die met hoge snelheid over een ongelijke zand- en rotsbodem reizen. De golven zijn het meest geschikt voor shortboard-rijders en zijn perfect voor het oefenen van airs en grote tricks. Vang een golf, probeer je air en ga opnieuw. Een hele fijne plek om airs te leren!

Gevaren van surfen op Vancouver island 

Zoals je weet is de watertemperatuur in dit deel van Canada erg koud. Zelfs als je een wetsuit draagt, is onderkoeling nog steeds een zeer reële bedreiging. Afgezien van de kou zijn er veel wilde dieren in het water. Het is niet ongewoon om orka’s en haaien op zeehonden jagen. Houd er dus rekening mee dat als je eenmaal in het water stapt, je in de voedselketen stapt.

Als dit artikel je interesse in surfen in Canada niet heeft aangewakkerd, zullen deze foto’s van Marcus Paladino zeker voldoen!

https://www.instagram.com/p/B7J6i7-lA5H/
https://www.instagram.com/p/B53BrtzFJRU/
https://www.instagram.com/p/Bw7E80kh_Aw/

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SW Surfspot België
Surfen in België
SW Surfspot Nederland
De beste Nederlandse surfspots