Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in de Verenigde Staten – Algemeen

SW Surfspot Amerika

Surfen in de Verenigde Staten – Algemeen


De VS kent twee lange kustlijnen langs zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan. De mogelijkheden om hier te surfen zijn dan ook eindeloos. De Beachboys zongen het al in de jaren 60: surfin’ USA! Naast het vasteland is er ook nog een eilandengroep waar het surfen ooit uitgevonden is, inderdaad Hawaii! De VS kent een enorme diversiteit aan surfspots. Sommige spots zijn druk en bruisend, andere spots zijn rustig en laid-back. Voor iedereen is er een goede spot te vinden in de VS. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: zeer goede, constante golven!

Bekijk ook de overige artikelen in deze serie:

Surfen in de Verenigde Staten in het kort

Surfen bij Venice Beach – Los Angeles
  • Surfcultuur: Hawaii en Californië hebben een enorme invloed op de wereldwijde surfcultuur. De eilandengroep Hawaii ademt surfen, terwijl de Californische kust al jarenlang een enorme aantrekkingskracht heeft op surfers vanuit de hele wereld.
  • Wereldsteden: een enorm voordeel van surfen in de Verenigde Staten is dat veel van de surfspots zich in of nabij wereldsteden als Los Angeles of New York bevinden. Zo kun je jouw surftrip perfect combineren met een bezoek aan een bruisende wereldstad.
  • Surfspots: de enorme kustlijnen aan zowel de Atlantische Oceaan in het oosten en de Pacifische Oceaan in het westen zorgen voor een ongekend groot aantal surfspots langs de gehele kust van de Verenigde Staten. Surfspots in overvloed! 
  • Bereikbaar: de Verenigde Staten kennen een uitstekend netwerk van wegen. Zo kun je je zeer eenvoudig door het gehele land bewegen. Hoe geniaal zou het zijn om een auto (of camper) te huren en een roadtrip te maken door dit fantastische land?
  • Natuur: de Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld. Deze omvang zorgt voor een zeer grote natuurlijke diversiteit. Zo vind je hoge bergen, droge woestijnen, gigantische graslanden en tropische stranden in de VS.
  • Engels studeren: de VS zijn zeer geschikt om een tijdje Engels te studeren en te surfen. Zo kun je in Californië Engels studeren en surfen combineren in Los Angeles en Santa Barbara. Ook kun je in het op Hawaii gelegen Honolulu uitstekend terecht voor jouw cursus!

Over surfen in de VS

Goede surfmogelijkheden zijn te vinden langs de gehele kustlijnen. Het is dan ook onmogelijk om alle surfspots uiteen te zetten in dit artikel. In plaats daarvan leggen wij de focus op de populairste surfbestemmingen van de VS. Wij zijn dus op zoek gegaan naar de surfspots rond New York City, Californië, Florida en natuurlijk op Hawaii. In onze zoektocht naar de beste surfspots van de Verenigde Staten zijn we tevens gestuit op een paar onverwachte parels.

Surfing New Jersey

Geschiedenis

Evenals de bevolking van Polynesische Eilanden, wordt er al eeuwenlang gesurft op de Hawaiiaanse eilandengroep. Rond het jaar 1800 verboden de Europese missionarissen het surfen, omdat zij iedere vorm van de lokale geloven en tradities wilden ontmoedigen. Hierdoor daalde het aantal surfers op Hawaii, evenals het aantal craftsman, die wisten hoe de surfboards te creëren. Rond het jaar 1900 was er nog een klein aantal surfers te vinden op Hawaii. Rond dit jaar begon echter de wederopstanding: met als belangrijkste ambassadeur de legendarische surfer Duke Kahanamoku, die het als zijn plicht zag om de Hawaiiaanse Hawaiiaanse surftraditie voort te zetten. De rest is geschiedenis: vanuit Hawaii werd surfen een belangrijke mainstream sport op het vasteland van de Verenigde Staten, waar het in de jaren ’60 een nieuw hoogtepunt bereikte en daarmee definitief naam vestigde als populaire sport.

San Diego Pier

De surfseizoenen

Vanwege haar grote afmeting is het erg moeilijk om de surfseizoenen van de VS samen te vatten. Golven komen vanuit de Atlantische Oceaan, Pacifische Oceaan en de Golf van Mexico. De watertemperatuur verschilt tussen noord en zuid verschilt enorm. Over het algemeen geldt: hoe zuidelijker gelegen, hoe warmer de temperatuur van het water is. Afhankelijk van de gekozen locatie kan in de VS kan het gehele jaar gesurft worden. In de winter zijn de golven het hoogst en is het water het koudst! Dit is de tijd dat de echte pro’s het water in duiken. De beste golven in de Verenigde Staten vind je tussen oktober en maart. Voor de beginnende tot gevorderde surfer zijn er echter het gehele jaar goede mogelijkheden om te surfen. Let op: in de zomer kunnen populaire surfspots zeer druk worden.


Engels leren en surfen op Hawaii

Hoe zou jij het vinden om Engels te studeren op het geboorte-eiland van het surfen? Met SurfaWhile boek je een surf- en taalreis naar Honolulu, de hoofdstad van Hawaii. Je volgt Engelse lessen bij een zeer hoogwaardige taalschool, welke veel prijzen heeft gewonnen en alom beschouwd wordt als de beste taalschool op Hawaii.

De taalschool beschikt over zeer goede faciliteiten en is een officieel examencentrum voor de befaamde Cambridge examens (FCE, CAE en CPE), waarmee deze school een uitstekende locatie is om je voor te bereiden op zo’n examen. De school is zeer centraal gelegen en bevindt zich vlakbij het beroemde Waikiki Beach en kent fantastische uitzichten met zowel berg- als oceaanzicht.

Geïnteresseerd in een surf- en taalreis naar Hawaii? Lees meer!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen