Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in de Verenigde Staten – Hawaii

SW Surfspot Hawaii

Surfen in de Verenigde Staten – Hawaii


De VS kent twee lange kustlijnen langs zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan. De mogelijkheden om hier te surfen zijn dan ook eindeloos. De Beachboys zongen het al in de jaren 60: surfin’ USA! Naast het vasteland is er ook nog een eilandengroep waar het surfen ooit uitgevonden is, inderdaad Hawaii! De VS kent een enorme diversiteit aan surfspots. Sommige spots zijn druk en bruisend, andere spots zijn rustig en laid-back. Voor iedereen is er een goede spot te vinden in de VS. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: zeer goede, constante golven!

Bekijk ook de overige artikelen uit deze serie:

De beste surfspots van de Verenigde Staten – Hawaii

Waikiki Beach

Surfen in Waikiki Beach

Waikiki Beach is misschien niet kwalitatief de beste surfspot van Hawaii, maar deze spot speelt een zeer belangrijke rol in de mondiale surfgeschiedenis. Zoals eerder vermeld was dit de homespot van Duke Kahanamoku, één van de meest legendarische surfers aller tijden. Daarnaast is Waikiki Beach uitstekend te bereiken, omdat het strand zich direct aan Honolulu bevindt. Het is een plek waar je bovendien heel goed Engels kunt leren.

Surfen in Kauai

Ook het noordelijk gelegen eiland Kauai beschikt over uitstekende surfcondities. Het epicentrum van het surfen in Kauai vind je aan de noordkust in Hanalei Bay. De zeer goede surfcondities trekt surfers vanuit het hele eiland, dus het kan vrij druk zijn in het water. Je kunt hier het hele jaar terecht voor consistent golven. In de wintermaanden worden de golven het hoogst; in de zomer kunnen beginnende surfers hier uitstekend terecht.

Surfen in Maalaea Bay

Hier vind je een spot met de beruchte naam “Freight Trains”, welke bekendstaat als ‘s werelds snelste golf. Deze golven werken echter alleen bij flinke stroming uit het zuiden en vind je nabij de haven. Wanneer je aankomt bij Freight Trains en je besluit dat deze golven toch iets té veel van het goede zijn, dan kun je altijd nog naar een groot aantal nabijgelegen surfspots, welke geschikt zijn voor surfers op verschillende niveau’s.

Surfen in Log Cabins

De noordkust van Hawaii beschikt over een aantal van ‘s werelds beste surfspots, met Pipeline als de meest legendarische. Ook heeft de noordkust nog een aantal andere surfspots die wat minder bekend zijn. Eén hiervan draagt de naam “Log Cabins”, een reef break met consistente golven die in de winter erg hoog kunnen worden. Let wel op: alleen geschikt voor gevorderde surfers!

Surfen in Punalau Beach

Deze spot bevindt zich in het uiterste noorden van het eiland Maui. Deze surfspot staat in de volksmond ook bekend als “Windmills” en dankt haar uistekende golfkwaliteit aan een rif dat hier voor de kust ligt. De golven worden het grootst in de winter en trekt (professionele) surfers vanuit alle hoeken van de wereld. Het is een zeer moeilijke spot om te surfen, dus ga alleen in het water als je zeer ervaren bent.

Surfen in Makaha Point

De meest ervaren surfers trekken naar de noordkust van Oahu. Echter ook het westen heeft ook uitstekende mogelijkheden voor beginnende tot intermediate surfers. Een goede keuze in dit geval is de westkust van Oahu. Hier tref je een groot aantal breaks, geschikt voor verschillende typen surfers.

Engels leren en surfen op Hawaii

Hoe zou jij het vinden om Engels te studeren op het geboorte-eiland van het surfen? Met SurfaWhile boek je een surf- en taalreis naar Honolulu, de hoofdstad van Hawaii. Je volgt Engelse lessen bij een zeer hoogwaardige taalschool, welke veel prijzen heeft gewonnen en alom beschouwd wordt als de beste taalschool op Hawaii.

De taalschool beschikt over zeer goede faciliteiten en is een officieel examencentrum voor de befaamde Cambridge examens (FCE, CAE en CPE), waarmee deze school een uitstekende locatie is om je voor te bereiden op zo’n examen. De school is zeer centraal gelegen en bevindt zich vlakbij het beroemde Waikiki Beach en kent fantastische uitzichten met zowel berg- als oceaanzicht.

Geïnteresseerd in een surf- en taalreis naar Hawaii? Lees meer!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen