Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in de Verenigde Staten – Westkust

SW Surfspot Amerika

Surfen in de Verenigde Staten – Westkust


De VS kent twee lange kustlijnen langs zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan. De mogelijkheden om hier te surfen zijn dan ook eindeloos. De Beachboys zongen het al in de jaren 60: surfin’ USA! Naast het vasteland is er ook nog een eilandengroep waar het surfen ooit uitgevonden is, inderdaad Hawaii! De VS kent een enorme diversiteit aan surfspots. Sommige spots zijn druk en bruisend, andere spots zijn rustig en laid-back. Voor iedereen is er een goede spot te vinden in de VS. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: zeer goede, constante golven!

Bekijk ook de overige artikelen in deze serie:

Surfen in Los Angeles

De beste surfspots van de Verenigde Staten – Westkust

Surfen in Smugglers Cove

Smugglers Cove, gelegen in het Oswald West State Park in de staat Oregon, is een pareltje aan de westkust. Je surf hier in een omgeving van prachtige natuur. Het kost enige moeite om deze surfspot te bereiken; om hier te komen moet je een (prachtige) wandeltocht door de natuur afleggen. Maar wij beloven je: het is het waard!

Surfen in Malibu

Dit strandstadje heeft een belangrijke rol gespeeld in de popularisering van de surfsport. Malibu ligt op een steenworp afstand van Los Angeles en Hollywood. Je kunt hier dan ook bekende sterren als Cameron Diaz op een surfboard tegenkomen. Malibu heeft ongelooflijk goede, consistente golven te bieden. Echter, vooral in de zomer tijdens weekenden kan het hier verschrikkelijk druk worden.

Surfen in Cape Lookout

Cape Lookout is een beruchte surfspot in Oregon en bevindt zich in een state park. Deze surfspot biedt één van de beste condities van de staat Oregon met golven die flink hoog kunnen worden. De lokale surfers willen deze spot graag voor zichzelf houden en kunnen wat vijandig zijn tegen “indringers”.

Surfen in Santa Cruz

Er is een reden dat Santa Cruz “Surf City” wordt genoemd. Het stadje herbergt een verscheidenheid aan surfspots die geschikt zijn voor alle niveaus. Cowell’s en Capitola Beach zijn zeer geschikt als je een beginnende surfer bent. De bekendste spot is Steamer Lane. Maar ga hier alleen te water als je een damn good surfer bent! Naast deze drie spots zijn er nog 8 stranden, ieder met een eigen karakter. In Surf City is voor ieder wat wils!

Surfen in San Clemente

San Clemente Beach

Rondom San Clemente vind je een aantal uitstekende surfspots, die in de volksmond bekendstaan onder de naam “Trestles”. Deze surfspots liggen verspreid over drie regio’s: Uppers, Middle en Lowers. De laatste is waarschijnlijk de bekendste spot. Uppers is een uitstekende surfspot voor longboarders. Beginnende surfers kunne het beste terecht bij Middles. Zo is er voor iedereen een golf die bij hem/haar past!

Surfen in Santa Barbara

Santa Barbara is verdeeld in twee delen: het “North County” en “South County”, welke worden gescheiden door Point Conception en de Gaviota Pass, welke bekend is uit de beroemde film “The Graduate”. Wanneer mensen verwijzen naar Santa Barbara County, refereren zij meestal naar South County. In North County tref je een kouder klimaat met meer wind dan in South County, waar een subtropisch klimaat heerst. Beide counties bieden goede surfcondities, echter de spots in North County zijn kouder en moeilijker te bereiken. South County biedt een aantal golven van absolute wereldklasse, waaronder Rincon, the Ranch en El Capitan.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen