Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in de Verenigde Staten – Oostkust

SW Surfspot Amerika

Surfen in de Verenigde Staten – Oostkust


De VS kent twee lange kustlijnen langs zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan. De mogelijkheden om hier te surfen zijn dan ook eindeloos. De Beachboys zongen het al in de jaren 60: surfin’ USA! Naast het vasteland is er ook nog een eilandengroep waar het surfen ooit uitgevonden is, inderdaad Hawaii! De VS kent een enorme diversiteit aan surfspots. Sommige spots zijn druk en bruisend, andere spots zijn rustig en laid-back. Voor iedereen is er een goede spot te vinden in de VS. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: zeer goede, constante golven!

Bekijk ook de overige artikelen uit deze serie:

De beste surfspots van de Verenigde Staten – Oostkust

Surfen in Montauk

Montauk Beach

Wanneer je New York City uitrijdt word je via de suburbs, de wijngaarden en de chique Hamptons naar Montauk geleid. Montauk bevindt zich op het uiterste puntje van Long Island en is waarschijnlijk de beste surfspot van de regio New York City. Een prachtige kustlijn, heerlijke vis en uitstekende golven zijn de remedie voor eenieder die wilt ontsnappen uit het drukke leven van NYC.

 Surfen in Hampton Beach

De staat New Hampshire kent een kustlijn van slechts 20 kilometer. Toch vind je hier één van de beste surfspots van de oostkust van de Verenigde Staten. Hier vind je twee bekende surfspots vlakbij elkaar. In het noorden vind je het populaire “The Wall”, waar je consistente golven vindt die veel surfers trekt. Zelfs wanneer de golven relatief klein zijn, kun je hier bijna altijd prima uit de voeten. Hogere golven vind je ten zuiden van Hampton Beach, waar je vaak ook minder surfers zult tegenkomen.

Surfen in Ocean City

Ocean City is waarschijnlijk de meest bekende surfspot van de noordoostkust van de VS. Deze spot heeft een groot aantal surfpro’s voortgebracht als Dean Randazzo, Matt Keenan en Rob Kelly. In de voetsporen van deze lokale helden zijn veel jonge surfers enthousiast geraakt. Je vindt hier consistente golven, het gehele jaar door. Pro’s trekken naar het zuiden, waar de golven hoger zijn en er een stuk minder surfers in het water liggen. 

Surfen in Virginia Beach

Virginia Beach staat bekend als de geboorteplaats van het surfen aan de oostkust van de Verenigde Staten. De golven hier worden niet extreem hoog, maar zijn zeer consistent. Hier vind je dan ook uitstekende mogelijkheden voor relatieve nieuwkomers. Hier worden tevens de East Coast Surfing Championships georganiseerd, dus dit is ook een goede spot om echte pro’s aan het werk te zien. Let wel op: het kan hier vaak erg druk worden in het water.

 Surfen in Newport

Surfers bij Newport beach

Niet veel surfspots aan de oostkust staan bekend als big wave spots. De bekendste spot voor big waves tref je in het chique Ruggles Avenue in Newport, Rhode Island. Al eeuwenlang trekt deze spot surfers vanuit de hele oostkust. De echte pro’s trekken naar deze spot rondom het orkaanseizoen. Let op: alleen voor echt gevorderde surfers!

Surfen in  New Smyrna

Het in Florida gelegen New Smyrna heeft de afgelopen jaren Brevard County ingehaald als dé surfspot van Florida. Deze spot heeft door de jaren heen een authentieke surfvibe ontwikkeld. De golven hier zijn zeer consistent en worden over het algemeen niet heel hoog.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen