Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Hossegor, dé surf-kleding outlet van Frankrijk

SW Travel Tips Frankrijk

Hossegor, dé surf-kleding outlet van Frankrijk


Surfen in Frankrijk, shoppen in Hossegor

N: 43°39’53.64″ W: -1°23’49.81″

Tijdens jouw surfvakantie in Zuid-Frankrijk zou het zomaar kunnen dat jij het leuk vindt om wat kleding aan te schaffen in de surf-style. Hossegor is een van de bekendste surfspots van Europa en je kunt er ook de – al dan niet – beste surf outlet van Frankrijk vinden. Zo goed als alle grote surf merken bieden hier hun producten aan met mooie kortingen. Hossegor is gelegen in de buurt van Biarritz, Moliets, Vieux-Boucau en alle andere goede surf spots die daar in de buurt liggen.

Dé surf-outlet van Frankrijk

Op zo’n 10 minuten rijden van het strand van Hossegor vind je Soort-Hossegor, het stadje wat bij dit surfdorpje hoort. Hier is ook de surf outlet gelegen en dit is een plek waar je heel goed kunt shoppen. Je vindt er letterlijk alles wat met surfen, watersport en de surf-lifestyle te maken heeft. Naast surfen in Hossegor kun je er dus ook heel goed shoppen.

Ideaal te combineren met jouw surfvakantie in Frankrijk.

Het terrein is opgedeeld in een aantal grote loodsen, waar de verschillende merken zijn gevestigd. Je kunt de volgende merken verwachten: Rip Curl, O’Neill, Billabong, Carhartt, Quicksilver en Vissla. Daarnaast is er ook bijv. de winkel van SB3, waar een verzameling van allerlei merken wordt aangeboden.

Tip: zorg dat je voldoende ruimte in je koffer overlaat om flink wat nieuwe kleding in te kunnen slaan

Tip 2: als je goed zoekt kom je hele mooie aanbiedingen tegen en hoef je voorlopig niet meer zelf te gaan shoppen

Hoe kom je bij de outlet in Hossegor?

De outlet is gelegen op zo’n 35 minuten rijden van de camping Les Cigales in Moliets. Vanaf de surf camps in Vieux Boucau ben je ongeveer 20 minuten onderweg. Indien je zelf geen auto hebt, kun je wellicht iemand anders op het camp vinden met een auto. Als je hem of haar enthousiasmeert met hetgeen wat jullie allemaal te wachten staat, is de kans dat je mee kunt rijden erg groot. Ook worden er door de surf camps regelmatig trips aangeboden naar deze outlet, maar dat kan per week verschillen.

Ben jij op surfkamp in Spanje? Ook dan is het goed mogelijk om naar Hossegor te komen, het ligt vlak over de grens bij San Sebastian.

En als je dan toch even in Hossegor bent, vergeet dan niet het prachtige strand even te bezoeken. En een foto bij de prachtige muurschildering van de golf is ook niet verkeerd. Have fun!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking