Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen in Mimizan, Frankrijk

SW Surfspot Frankrijk

Surfen in Mimizan, Frankrijk


44.214321, -1.299781.

Een welbekende surfspot aan de Franse kust en zeker niet zonder reden. Het strand, Mimizan plage is 10 kilometer lang met golven over de hele lengte. Over het gehele strand zijn er 4 erkende surfspots La Garluche, Goëlands, Mouettes en Plage Sud. Rond het centrale gedeelte van het strand waar de rivier Courant de Mimizan de zee in stroomt zijn de golven wat kalmer. Ga je verder zuidelijk waar de golven van de Atlantische oceaan ononderbroken het strand op rollen dan geniet je hele jaar door van consistente golven.

Mimizan is een goede keuze, maar er zijn meer opties tot een surfvakantie in Frankrijk.

– Mimizan vanaf de duinen –

Surfen in Mimizan

Zoals eerder aangegeven gebeurt alles op Mimizan Plage. Hier worden dus ook de surflessen gegeven. Als je een surfles volgt zal er per dag gekeken worden naar waar de golven het beste aan land komen. De golven zijn consistent en perfect voor beginners, mede doordat ze niet zo steil zijn vergeleken met bijvoorbeeld Hossegor wat iets zuidelijker ligt.

Wat Mimizan een uitdagende plek maakt om te surfen is het feit dat de zandbanken constant in beweging zijn. Helemaal rondom de uitmonding van de rivier zie je dit veel, een spot die vandaag goed werkt hoeft dat morgen dus niet perse nog te doen. Wat je het beste kunt doen is vanaf het strand of de duinen checken waar jij de golven het beste vindt.

Spot type: Beach.

Offshore wind: Easterly.

Bottom type: Sand.

Best tide: Mid tide.

Wave size: 1 to 2.5 m.

Swell direction: West, North/ West

Beste periode om te surfen in Mimizan

Als jij de surf lifestyle wilt ervaren dan zijn de maanden juli en augustus veruit de beste maanden. De surfcamps en scholen zijn lekker druk en Mimizan ademt surfen in deze periode. Er zijn goede golven, zomerse temperaturen en feestjes elke avond. Houd er wel rekening mee dat er veel surflessen worden gegeven en het dus erg druk kan worden in het water. Als beginner raden we ook ten zeerste aan om lessen te volgen zodat je leert om met de drukte om te gaan.

– Helemaal in de wintermaanden zijn de golven erg lekker! –

Ben jij een wat meer ervaren surfer dan zijn de maanden Mei, Juni en September het beste om te surfen in Mimizan. Deze maanden is de drukte een stuk minder en is het water nog lekker warm, rond de 15 á 20 graden. Ook zal je zien dat de golven een al beter zijn dan in de maanden juli en augustus, maar nog niet zo goed als in de echte wintermaanden.

Erg populair zijn de surfkampen in Frankrijk.

 In de winter is het voor de gevorderde surfers al helemaal genieten als we kijken naar de golven. Het is zelfs mogelijk om mooie holle barrels te surfen als er een swell aan land komt.  Een nadeel is wel dat de watertemperatuur een stuk lager is, je zal dus wel een 4/3 wetsuit nodig hebben. Weet jij niet wat dit inhoud, check dan onze uitgebreide wetsuit guide.  Tegenover het koude water staat wel weer dat het lekker rustig is in het water.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen