Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfrider Foundation opent nieuwe branch in Canada

SW Sustainable Canada

Surfrider Foundation opent nieuwe branch in Canada


De Surfrider Foundation U.S. heeft de internationale afdeling uitgebreid met weer een nieuwe locatie; Surfrider Foundation Canada. Surfrider Foundation Canada is gevestigd in British Columbia en voegt zich bij de wereldwijde Surfrider community van internationale filialen in Argentinië, Australië, Europa, Japan, Senegal en de VS. Wij zelf zijn bij een aantal van de offices in Europa langs geweest als zijnde grote aanhanger van deze geweldige organisatie.

“We zijn verheugd Surfrider Foundation Canada te mogen verwelkomen in ons groeiende wereldwijde netwerk van partners die zich inzetten voor de bescherming van schoon water en gezonde stranden,” aldus Dr. Chad Nelsen, CEO van de Surfrider Foundation. “In de afgelopen 15 jaar hebben de Canadese afdelingen van Surfrider een enorme impact gehad door talloze bedreigingen aan te pakken en progressief beleid te bevorderen om onze oceanen en kusten te beschermen. Ze zijn ook zo gegroeid en geëvolueerd dat ze nu onafhankelijk kunnen werken op nationaal niveau in Canada als een Surfrider global affiliate.” De Surfrider Foundation had al een aantal chapters in Canada zitten, die nu dus onder de Canadese vlag van de organisatie zullen vallen.

Als we kijken naar wat de Chapters uit Canada tot nu toe hebben bereikt zien we o.a.:

  • het flink terugdringen van het gebruik van single use plastics, incl. een aantal wetten in o.a. de districten Tofino en Ucluelet
  • Er zijn ruim 120 bedrijven geregistreerd die bekend staan om haar Ocean Friendliness. Zij zetten zich o.a. in om plastic wat in de oceaan eindigt zoveel mogelijk terug te dringen.
  • Federale wetgeving die plastic microbeads in consumentenproducten verbiedt als resultaat van de campagne van Surfrider Vancouver om “Ban the Bead“, Canada’s eerste campagne die pleit voor het uitbannen van microbeads in consumentenproducten.

Vind jij het leuk om meer te weten te komen, evenals opties om zelf je steentje bij te dragen? Bezoek dan direct de website van de Surfrider Foundation Canada.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking