Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Surfen in Moliets & Vieux-Boucau

SW Surfspot Frankrijk

Surfen in Moliets & Vieux-Boucau


Moliets

Moliets is een van de meer populaire surfspots in het Landes-gebied. In de zomermaanden is het een bruisend dorp met veel surfers en vakantiegangers. Daarnaast zijn er heel veel surfkampen, scholen en toch is er nog een ontspannen sfeer in het water. Waar Moliets in de zomermaanden behoorlijk druk is, gebeurt er in de winter niet veel. Maar dat betekent niet dat je daar in deze periode niet kunt surfen!

Op zoek naar een leuke surfvakantie in Moliets? Klik de link voor de mogelijkheden

Surfen in Moliets

Moliets is gezeged met een lang en breed strand. Omdat het een beach break is waarbij de ondergrond constant in verandering is zijn er geen vaste plekke waar er gesurft wordt. Het beste is om per dag te kijken waar de golven het meest aansluiten met jouw surferervaring. Maar dat je die perfecte spot zal vinden staat vast, de golven zijn namelijk erg consistent. Helemaal voor beginnende surfers is het een geschikte plek om je surfen te verbeteren.

– Altijd gezellig op het strand van Moliets (foto Surfblend)

Er zijn een hoop opties tot surfvakanties in Frankrijk

Wat fijn is aan Moliet is dat je het hele jaar door kan surfen. In de zomermaanden zijn de golven gemiddeld tussen 1.25 en 2.5 meter hoog, wat perfect is voor beginners. In de wintermaanden kan de golfhoogte oplopen tot soms wel 6/7 meter! Het is een bijzonder gezicht om zulke golven te zien terwijl je alle surfers in het water vaak op 1 hand kan tellen. Als de golven groter zijn staat moliets wel bekend om de sterke onderstroom, houd hier dus rekening mee en check de surfreports voordat je het water in gaat.

Beste tijd om te surfen in Moliets

In moliets draait het eigenlijk alleen maar om de zomer. In de maanden juli en augustus is het erg druk en worden er veel surflessen gegeven. Dit is niet zo gek aangezien er zo veel surfcamps en surfscholen zijn. In juli en september is het nog wel druk maar is het zeker in het water en stuk aangenamer. De rest van het jaar is er bijna niemand te vinden in het dropje, behalve als er een dag is waarop de golven goed binnen komen rollen. Op deze dagen komen de doorgewinterde surfers op de goede golven af, maar nooit in grote aantallen. Kortom, de beste periode om te surfen in Moliets hangt af van jouw surfniveau. Voor beginners is de periode tussen juni en september aan te raden. Buiten deze maanden is het meer geschikt voor ervaren surfers.

Wil jij nou ook een keertje surfen in Moliets, check dan het Star Surf Camp voor meer informatie.

Soort spot: strand.

Offshore wind: Oostelijk.

Bodemtype: Zand.

Beste tij: Alle tides

Golfgrootte: 1 tot 4 meter

Swell richting: West, Noord

Surfen in Vieux-Boucau

De zanbanken van Vieux-Boucau zijn onder water constant in beweging waardoor de golven nooit hetzelfde zijn maar wel het hele jaar door consistent. Het strand is opgedeeld in 2 delen door de rivier vanuit het Port d’Albret meer net achter de duinen. Omdat de zandbanken constant in beweging zijn is het lastig te zeggen of het beter surfen is boven of onder de uitmonding van de rivier. Gelukkig is het altijd mogelijk om vanaf de duinen het strand te bekijken en te bepalen waar de beste golven zijn voor jouw surfniveau.

Surfen in Vieux-Boucau

In Vieux-Boucau is het mogelijk om het hele jaar door te surfen. In de wintermaanden zijn de golven over het algemeen beter en hoger. Terwijl het in de zomermaanden erg druk kan worden door de vele surfkampen. De beste periode om te surfen hangt hierdoor ook erg af van jouw surfniveau. De meest toegankelijke maanden zijn juni en augustus, maar als je niet aan de vakantieperiode gebonden bent dan raden wij aan om in september en oktober te gaan. De avonden zijn nog lang, de temperaturen zijn prettig en de meeste mensen zitten weer op werk of school. Kom jij wel in de zomermaanden dan is het sterk aan te raden om surflessen te volgen als je een beginnende surfer bent. Op die manier leer je beter omgaan met de vele mensen in het water en zal je aanzienlijk sneller leren.

Graag nodigen we je uit om dit leuke surf house in Vieux Boucau een te bekijken. Mocht jij op zoek zijn naar iets voor net een wat oudere doelgroep (25+), is het SURFinn huis wellicht een leuke optie.

Spot type: strand.

Offshore wind: oostelijk.

Bottom type: zand.

Best tide: Mid tide.

Wave size: 0.5 to 4 m.

Swell direction: West, Noord.

Benieuwd wat er nog meer aan surfkampen in Frankrijk is?

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!