Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfvakantie Met Regen

SW Travel Tips Alle landen

Surfvakantie Met Regen


N 43°51′00″ W 1°21′25″

Wanneer jij op surfvakantie gaat, kun je ervan uitgaan dat het lekker weer is. Je zult veel tijd doorbrengen in het water, op het strand of ergens anders in de buitenlucht. Helaas kan het wel eens voorkomen dat Moeder Natuur roet in het eten gooit, en met regen op de proppen komt. Voor die momenten, hebben wij een mooi lijstje met een aantal leuke dingen die je kunt doen als het regent.

Workshops in surf camps

Het fijne aan een surfkamp of surf house is dat je nooit alleen bent, je vervelen is dus geen optie! Er zijn altijd wel spellen om te spelen met je nieuwe vrienden. Denk hierbij aan 30 seconds, pictionary en twister. Maar laat je niet tegenhouden om zelf een spel te bedenken om te doen. Vaak zie je dat er vanuit de organisatie verschillende activiteiten worden geregeld. Denk hierbij aan workshops die je kan volgen in het surfkamp of surfhouse. Voorbeelden die wij hebben gezien zijn het decoreren van skateboards en het maken van postcards. Het heeft misschien niet direct met surfen te maken, maar als je niet kan surfen is dit toch een leuke manier om je tijd te besteden!

Check hier alle surf camps in Spanje

Surfen als het regent

Wil je meer bezig zijn met surfen, ook dan zijn er opties genoeg. Vaak zie je dat er theorie lessen worden gegeven op de dagen dat er geen surf lessen gegeven kunnen worden op het strand. Als je deze lessen al hebt gevolgd (theorie zit  standaard in het surflessen pakket) dan is een er nog de optie om een surf film te kijken. Wat jou extra gemotiveerd zal maken als je weer het water in kan! Een voorbeeld hiervan is de voorstelling van de film Drift, in het Dreamsea surfkamp Moliets.

Nog een optie wat je kan doen is skateboarden of long boarden. De vergelijkenissen tussen skateboarden en surfen zijn groter dan je misschien verwacht. Voor beide sporten is balans een van de eerste dingen die je onder de knie moet hebben. Daarnaast zijn het beide sporten waarbij je een plank nodig hebt. Ook je houding en bewegingen zijn vergelijkbaar. Het is niet zomaar dat skateboarders ook wel de surfers van het asfalt worden genoemd.

Activiteiten in het surfcamp als het regent

Als de golven te groot of ruig zijn, is het niet altijd aan te raden om zelf het water in te gaan. Ook in dit geval zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Op dit soort dagen komen de ervaren surfers, om de hoge golven te trotseren. Een kijkje nemen op het strand is dan zeker aan te raden! Als je zelf bezig wilt zijn is er ook genoeg te doen. Als het droog is kan je bijvoorbeeld een poging wagen op een skate of longboard. Sommige surfkampen hebben een skate ramp waarop je kan oefenen, waar je ook boards kan huren. Een surfcamp waar ze over een mooie ramp beschikken is Star surf camp. Ben je liever op het strand dan kan het leuk zijn om verschillende strand sporten te doen. Denk hierbij aan Beach volleybal, frisbee of Beach tennis.

Er zijn nog vele andere surfkampen in Frankrijk.

Ook op de kampen zelf is er genoeg ruimte voor creativiteit. Tijdens ons bezoek aan Dreamsea moliets werd er wel een heel bijzondere activiteit georganiseerd, een slip & slide. Met een plastic zeil werd er een soort glijbaan gecreëerd, wat door de regen eigenlijk nóg beter werkte.

Je kan er niet omheen, moeder natuur bepaald op welke dagen jij aan het surfen bent en wanneer niet. Met een beetje creativiteit kan je een heel eind komen zoals je net hebt kunnen lezen. We gaan er natuurlijk van uit dat je zo veel mogelijk aan het surfen bent. Maar de dagen waarop dat niet kan, is er als nog genoeg te doen!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking