Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

SurfaWhile Nederland

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / Nederland

Nederland

Nederlands zal bij de meeste van jullie niet gelijk naar voren komen als je denkt aan goede surfspots. Dit betekent echter niet dat ze er niet zijn. De Nederlandse kustlijn kan onder de juiste omstandigheden golven bieden voor surfers van elk niveau. Dit gebeurt helaas niet dagelijks, maar Nederland is zeker ook een surf-land! In dit artikel lees je waarom.
Op sommige plekken in Nederland kan het overigens best wel druk worden. Het is niet zo dat er surfers van over de hele wereld naar Nederland komen om te surfen, maar de Nederlandse surf-scene wordt ook steeds groter en als je dan toch in Nederland bent, dan ook maar even surfen, denken er velen. Daar geven we ze absoluut geen ongelijk in! Hierbij een aantal goede surfspots in Nederland.

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

Cashback garantie
Regio Den Haag, Nederland 4.7/ 5 - 41 reviews

Junior Surf Camp Kijkduin

All-inclusive surfvakantie
Gem. 12 - 16 jaar oud. (Min. 12)
Beginners & intermediate
Jul - Aug (Boek 5 voor nachten)
Gratis parkeergelegenheid
v.a. € 499,- per persoon
O.b.v. 5 nachten, incl. surfles & maaltijden
Cashback garantie
Regio Den Haag, Nederland 4.3/ 5 - 1002 reviews

Family Surf Camp Nederland

Avontuurlijke gezinsvakantie
Uitsluitend gezinnen
Beginners & intermediate
Jun - Sep (8 of 15 dagen, vaste groep)
Bereikbaar met het openbaar vervoer
v.a. € 999,- per gezin
O.b.v. 7 nachten, boek extra's

Exclusief bij SurfaWhile

Dé SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over Surfen in Nederland

Nederland kent over het algemeen niet de kwaliteit van golven zoals men deze langs bijvoorbeeld de Atlantische Oceaan treft, maar dat neemt niet weg dat er meer dan genoeg gesurft kan worden op de vele surfspots aan de Nederlandse kust. Een voordeel van (leren) surfen in Nederland is dat, zeker in de zomer, de golven over het algemeen niet erg hoog worden. Dit zorgt ervoor dat Nederlandse surfspots zeer geschikt zijn voor beginnende surfers, met name voor kinderen. Ook zorgen de relatief lage golven ervoor dat leren surfen in Nederland zeer veilig is. Kortom: een surfvakantie in Nederland is een perfecte introductie in de surfspot, zeker voor (gezinnen met) kinderen.

Zoals je leest zijn er ook in Nederland genoeg surfspots te vinden. Je zal wel een wetsuit nodig hebben in het koude water van de Noordzee, maar als je eenmaal surft op de Nederlandse golven is dit het meer dan waard. En dit hoeft de pret natuurlijk zeker niet te drukken.

Surfen in Scheveningen

Met uitstek de Nederlandse surf hotspot waar je de beste surfers van Nederland kunt vinden. We moeten wel eerlijk blijven, je bent hier niet gegarandeerd van goede golven, maar als het ‘aan’ is, is het AAN! De beste surf omstandigheden zijn er met een noord of zuid westelijke swell met geen wind. Met een offshore wind werkt deze spot ook, echter krijg je met een onshore wind last van rommelige golven. Omdat dit de surf hotspot is van Nederlands kan het met de juiste omstandigheden toch aardig druk worden, maar niks vergeleken met de Franse kust midden in de zomer. In Scheveningen zijn er een aantal plekken waar je kunt surfen, met als meest bekende spots: ‘De Pier’, ‘Zuid’ en ‘Noord’.

Surfen op Texel

Surfen zonder drukte in het water, met vriendelijke locals en met een beetje geluk ook nog wat zeehonden. Texel is een van de Waddeneilanden en biedt vanwege de gunstige ligging vaak hogere golven dan in de rest van het land. De beste surfcondities heb je met een swell uit het noordwesten waar er zo goed als geen wind waait. Er zijn verschillende surfspots op het eiland, maar de meest geliefde zijn paal 17 en paal 9.

Surfen in Domburg

De place to be om te surfen in het zuiden van Nederland. Domburg is een erg relaxte surfspot in Zeeland waar het water altijd net wat warmer lijkt te zijn dan in de rest van het land. Zeker in de zomer kan het hier af en toe zelfs wat tropisch aanvoelen. In Domburg vind je een aantal houten palen in het water welke ervoor zorgen dat er een aantal zandbanken gevormd worden. En dat is nou precies de reden dat Domburg regelmatig een hele goede surfspot is.

Surfen in Wijk aan Zee

Deze spot is niet zo populair als Scheveningen maar hoort toch wel bij de surf hotspots van Nederland. De zandbanken op deze spot zijn erg gunstig voor het ontstaan van mooie golven. Het is niet voor niks dat de locals deze spot ook wel Wijkiki noemen, een verwijzing naar de de bekende surfspot Waikiki op Hawaii. Door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam en Haarlem zal je hier meer surfers in het water vinden dan gemiddeld in Nederland, maar echt druk zal het niet worden!

Surfen in Zandvoort

In de zomer wordt deze spot overspoeld met strandgasten, maar in de wintermaanden is het een uitstekende surfspot. Zandvoort is natuurlijk heel erg makkelijk te bereiken, met o.a. een station wat vlakbij het strand ligt. Maar ook het deel wat meer naar het noorden ligt (Bloemendaal Strand) is goed te bereiken met de bus.