Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7/ 5 - 116 reviews

SurfaWhile de Zomervakantie van 2022

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / de Zomervakantie van 2022

de Zomervakantie van 2022

Ben jij op zoek naar een actieve vakantie tijdens de zomer van 2022? Wellicht is een surfvakantie dan de ideale keuze voor jou! Tijdens de zomer kun je op verschillende plekken binnen én buiten Europa fantastisch surfen. En ook buiten het surfen valt er enorm veel te ondernemen.
Frankrijk, Spanje en Portugal zijn de favoriete surfvakantie-bestemmingen van Nederlanders en Belgen tijdens de somervakantie. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het klimaat is heerlijk, en je ben relatief dicht bij huis. Op deze pagina tref je de beste surfvakanties tijdens de zomervakantie van 2022.

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over surfen in de zomer

De zomervakantie is met uitstek dé periode wanneer men op surfvakantie gaat. Met name gezinnen met schoolgaande kinderen en studenten hebben nu de meeste vrije tijd. Daarnaast is dit ook gewoon de meest gezellige periode, omdat de meeste barretjes en restaurants gezellig druk worden. Ook het lekkere weer en de lange dagen vol zon zijn  natuurlijk belangrijke factoren om de zomervakantie tot een groot succes te maken. Met betrekken tot surfen heeft de zomervakantie nóg een groot voordeel: de golven zijn over het algemeen perfect voor beginnende surfers. De golven zijn namelijk over het algemeen wat lager dan tijdens het voor- en najaar en tijdens de winterperiode.

De beste (en leukste) surfspots tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is de keuze voor een surfvakantie-bestemming groot. Omdat de meeste mensen tijdens de zomer binnen Europa reizen, zullen wij hieronder een aantal van de meest gezellige surfbestemmingen van Europa beschrijven.

Surfen in Moliets, Frankrijk

Moliets is al sinds jaar en dag de populairste surfspot van Frankrijk. Dit vakantie-dorpje aan de Atlantische Oceaan bruist met name tijdens de zomermaanden. Op de campings worden dan vele surfkampen opgezet, waardoor er veel toeristen komen die hier komen om te (leren) surfen. Je treft hier surfkampen die zich richten op verschillende doelgroepen, waardoor er een hele leuke mix aan reizigers ontstaan in dit gezellige dorpje.

Surfen in Zarautz, Spanje

Zarautz, gelegen in Spaans Baskenland, is waarschijnlijk de gezelligste surfspot van Spanje. Dit stadje beschikt over het langste zandstrand van Noord-Spanje, waar het gehele jaar uitstekende golven tegen het strand op rollen. Ook ‘s avonds is er enorm veel te beleven in deze gezellige badplaats. Geniet van de beroemde Baskische keuken in een van de vele Pintxos restaurantjes, of dans tot in de vroege uurtjes. Alles is mogelijk!

Surfen in Caparica, Portugal

Caparica is een bruisend surfstadje, dat zich bevindt op een steenworp afstand van Lissabon. Ondanks de nabijheid van de grote stad, biedt toch weer een heel andere ervaring dan het bruisende Lissabon. Een surfvakantie in Caparica is dan ook een geweldige keuze voor een zomervakantie, omdat je zo ‘the best of both worlds’ combineert.

Is surfen in de zomervakantie ook geschikt voor beginnende surfers?

De zomervakantie is een zeer geschikte tijd om te surfen voor beginnende surfers. De golven worden namelijk over het algemeen wat minder hoog ten opzichte van bijvoorbeeld het voor- of najaar, waardoor de golven meer geschikt zijn om te leren surfen.

Is surfen tijdens de zomervakantie ook geschikt voor solo-reizigers?

De zomervakantie is zeer geschikt voor solo-reizigers. Sterker nog, de zomervakantie is de ideale tijd om alleen op surfvakantie te gaan, omdat het de meest gezellige tijd is! In onze accommodaties zal je veel andere solo-reizigers ontmoeten, zowel tijdens de surflessen als daarbuiten.