Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Sydney tijdens Nieuwjaar en meer!

SW Travel Tips Australië

Sydney tijdens Nieuwjaar en meer!


Waar ik ergens begin december aankwam in Sydney, was ik uiteraard met Oud en Nieuw nog steeds in de stad te vinden. Elk jaar is Sydney in het nieuws, als zijnde eerste grote stad wereldwijd die het nieuwe jaar in gaat. De beelden van de bekende Harbour Bridge gaan altijd de hele wereld over; kortom, dit moest ik meemaken.

Een maatje van me, een Brit, met wie ik vaak ging poolen, had me uitgenodigd om samen met zijn vriendin en nog wat anderen de vuurwerkshow te gaan bekijken vanuit de Botanical Gardens, de stadstuinen van Sydney. Terwijl de show uiteraard pas om middernacht zou beginnen, moesten we er al vroeg zijn. Vanwege de drukte werden de tuinen op een gegeven moment dicht gegooid, omdat er geen mensen meer bij konden. Toen hadden wij gelukkig al een mooi plekje gevonden, met een prachtig uitzicht op de brug. Stiekem hadden we zelf wat drankjes en hapjes mee naar binnen gesmokkeld, want om daar 7 á 8 uur lang alles bij de kraampjes te moeten halen zou ietwat aan de dure kant worden.

Ook de botanische tuin is prachtig om een keer te bezoeken!

Om 10 uur (2 uur voor hét moment) was er al een opwarmertje voor het publiek. Met, zoals wij dit beredeneerden, deze show werd er vooral gedacht aan de kinderen, voor wie het officiële moment té laat zou zijn. Om 10 uur volgde dan ook een korte vuurwerkshow, vanaf de brug, welke zo’n 10 minuten duurde. Een kleine 2 uur later, nadat er met iedereen was afgeteld, kon de champagne open en werd het vuurwerk op prachtige wijze de lucht in geknald. Het enige nadeel van die avond in Sydney, is dat ik nu al weet dat de show tijdens nieuwjaarsavond de rest van m’n leven niet beter zal zijn dan die avond, behalve uiteraard als ik nog een keer terugga naar Sydney.

Het leven en wonen in Sydney was heerlijk. Met name de multiculturaliteit sprak me erg aan. In China Town kun je bijvoorbeeld heerlijk eten en heb je ook een aantal hele gave nachtclubs.

In het CBD, het Central Business District, heb je het Opera House, met vlak daarachter de welbekende Harbour Bridge. Vanaf Circular Quay, hier ook gelegen, vertrekken er verschillende ferry’s, onder andere naar de gave wijk Manly.

Met mijn OV-kaart kon ik onbeperkt gebruik maken van de ferry’s, iets wat ik zeker ook deed! Met het heerlijke weer een stukje varen was genieten. En vaak gingen we niet eens echt ergens heen, maar maakte we gewoon een rondje waarbij we genoten van de prachtige en tevens indrukwekkende skyline van de stad.

Vanaf Circular Quay, waar de ferry’s vertrekken, kun je precies de Harbour Bridge zien liggen, niet verkeerd! Vanaf de boot is het zicht op het bekende Opera House zeer indrukwekkend, zeker een aanrader om dit ook eens vanaf het water te zien.

Even bijgekomen van alle boottochten ging ik even de hoogte in. De Sydney Tower meet ruim 300 meter en geeft een fantastisch uitzicht over de stad!

Last but not least, ook mijn Engels ging goed! Ik deed de Cambridge Cursus, en gedurende 10 weken was het zeer goed te doen om je steeds weer op te laden voor de lessen. Uiteindelijk, wat zowel ikzelf als mijn docente vond, heb ik flinke sprongen gemaakt, en hier pluk ik nog steeds dagelijks de vruchten van.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *