Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Moliets-et-Maa, dé plek waar surf, gezelligheid en party samenkomt

SW Travel Guide Frankrijk

Moliets-et-Maa, dé plek waar surf, gezelligheid en party samenkomt


43° 51′ NB, 1° 21′ WL

Als je denkt aan surfkampen in frankrijk dan denk je aan Moliets. Deze plek is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest populaire surfbestemming in Europa. Dat is niet zo gek, Moliets heeft de perfecte combinatie van goede golven met een bruisend uitgaansleven en goede restaurants. Dit is ook de voornaamste reden dat er zo veel surfkampen zijn in dit relatief kleine dorpje. In dit artikel richten we ons echter niet perse op het surfen, maar meer op wat er buiten het surfen te doen is. En dat is nogal wat zoals je zal lezen!

De Surf Camps in Moliets

Als je in Moliets verblijft is de kans groot dat je op een van de vele surfkampen verblijft. Deze liggen allemaal op dezelfde camping, wat het een bruisend surf dorpje maakt binnen Moliets. In principe kan je jezelf een hele week vermaken binnen deze camping aangezien de surfkampen veel activitieiten organiseren, naast het feit dat je veel nieuwe vrienden zal maken. Maar ook buiten de surfkampen zie je ook dat er goed wordt ingespeeld op de behoeftes van de bezoekers. Een voorbeeld hiervan is L’open, maar daarover later meer. Mocht jij een keer buiten de deur willen eten om aan de drukte van de surfkampen te ontsnappen dan kan dat uiteraard ook!

4.4 / 5 – 49 reviews

Star Surf Camp Moliets

Moliets, Frankrijk
Gem. 20 – 30 jaar oud. (Min. 18)
Beginners only
Mei – Sep
Vanaf € 219,- per persoon, incl. maaltijden
Glamping Dreamsea Moliets

Eten in Moliets

In Moliets zelf is er meer dan genoeg keuze als jij een keer buiten de deur wilt eten. SurfaWhile heeft Moliets al meerdere keren bezocht en dit zijn onze favoriete stekjes.

  • Le Globe Trotter (lunch & diner)

Dit kleine maar super gezellige tentje serveert oosters eten waarvan je na een hap niet meer in Frankrijk bent maar ergens in azie.  De favoriet van SurfaWhile is de chicken banana curry, een aparte combinatie maar alle twijfels vallen weg bij de eerste hap. Ook zijn de verse sapjes hier een aanrader na een lange dag surfen. Kortom, houd jij van aziatisch eten (en bieren) dan is dit te plek voor jou in Moliets.

  • Amazone Cafe (lunch)

Dit hippe cafetje is de favoriete breakfast spot van SurfaWhile waar de focus op gezonde en verse producten ligt. Buiten dat is de koffie hier ook erg lekker! Elke dag worden hier verse  gebakjes gemaakt die super goed bij de koffie gaan. Deze spot is erg populair onder vegans met enorm veel opties! En ik zou het bijna vergeten, de smoothies helpen jou om je energie weer op pijl te krijgen na een dag intensief surfen!

– veel gezellige winkels en restaurants onderweg naar het strand –
  • Spar supermarkt

Ik hoor het je denken, wat doet een supermarkt in deze lijst? Toch zullen de meeste van jullie blij zijn als je weet waar je deze kunt vinden als je na een lange dag reizen aankomt in het prachtige Moliets. Elke surfkamp bezoeker komt hier minimaal een keer tijdens zijn vakantie voor een ontbijtje van vers gebakken brood en sap. Daarnaast is het handig om hier wat flessen water, snacks en sixpacks bier te halen voor op het surfkamp zelf. Afijn, misschien valt de Spar een beetje buiten de boot in dit lijstje maar handig is het wel! Je kunt de supermarkt vinden naast de ingang van de camping met de surfkampen.

Natuurlijk is er meer in de aanbieding dan deze twee restaurants maar we houden het bij de favorieten van SurfaWhile. Er zijn ook genoeg restaurants die inspelen op de grote hoeveelheden toeristen, maar dan zitten wij veel liever bij een van deze twee.

– De zonsondergang op het strand bekijken is al een activiteit op zich –

Feesten in Moliets

Als je wilt feesten in Moliets dan is er eigenlijk maar een plek die relevant is, en wat voor en plek! De stamkroeg van practisch elk surfkamp is L’open Cafe en het is elke dag van de week gezellig. Je zal hier veel gelijkgestemde vinden en het is altijd vol! Het is de enige plek in Moliets waar het in de late uurtjes echt gezellig is, maar meer heb je eigenlijk niet nodig. Elke avond is er een ander thema voor de muziek, zo heb je elke week een techno avond. De prijzen voor bijvoorbeeld een biertje zijn wel aardig hoog, houd hier dus rekening mee.

Mocht je nou nog zin hebben in een vette hap na het feesten, ook dan heeft Moliets wat je zoekt. Direct naast L’open zit Chez Nue-Neuf waar je bijvoorbeeld een frietje of een boodje kebab kunt halen. Het wordt na sluitingstijd van L’open wel erg druk maar je moet toch wat als je net de kroeg uit rolt.

Wil jij nou ook gaan surfen in Moiliets dan kan dat onder andere bij het Dreamsea Surfcamp. Bekijk de pagina voor meer informatie.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!