Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

In Vieux-Boucau is naast surfen nog van alles te doen

SW Travel Guide Frankrijk

In Vieux-Boucau is naast surfen nog van alles te doen


43° 47′ NB, 1° 24′ WL

Gelegen in de regio Bordeaux en bekend als uitstekende surfbesteming voor beginnende surfers is Vieux-Boucau. In de zomermaanden is dit dropje een bruisende surfbestemming met meer dan genoeg te doen buiten het surfen om. In deze travel guide beschrijven we wat Vieux Boucau te bieden heeft qua eten, feesten en winkelen. Buiten het feit dat Vieux-Boucau een super surfbestemming is staat het ook bekend om de mooie strandeden, gezellige centrum, typische marktjes en veel leuke restaurants en bars. Lees snel verder en zorg er voor dat jij goed voorbereid naar deze super bestemming gaat!

Eten in Vieux Boucau

Na een lange dag op het strand is het eerst wat je wilt een warm bord eten om je energie levels weer op peil te krijgen. In Vieux Boucau zit je dan op de juiste plek! Met meer dan genoeg restaurantjes waar er voor ieder wel wat naar smaak te vinden is.

  • Le Pub Mail (lunch & diner )

Dit leuke restauntje zit midden in het gezellige centrum van Vieux Boucau. Tijdens de SurfaWhile Surftrip in de zomer van 2019 was dit de vaste stek om even aan het werk te gaan met een goede kop koffie. Ook kan je hier prima lunchen! Overdag is het vaak wat rustiger, in de avond wordt het drukker en worden er ook cocktails geserveerd! Daarnaast is er erg snelle Wi-Fi, iets wat in de surfkampen lang niet altijd beschikbaar is.

  • Captain Bar (lunch & diner)

Dit restaurant is perfect voor als je niet ver van het strand wilt lopen voor je maaltijd. Het is wel een van de meest drukke plekke van het strand, maar daar krijg je wel wat voor terug. Dit restaurant is direct op het strand gelegen, je kan dus prima in je zwembroek of bikini op het terras zitten. Het eten is goed geprijsd en erg divers, daarnaast kan is het ook prima vertoeven voor een borrel of wat cocktails.

Markt

In Vieux-Boucau is er in de zomermaanden een gezellige markt met lokale producten en typisch franse hebbedingetjes. Deze markt is elke dinsdag en zaterdag tussen 09.00 en 13.00 te vinden in het centrum van het dropje. Erg leuk als je wat franse cultuur wilt ervaren en wilt mengen met de locals. De producten kunnen overigens wel wat prijzig zijn, maar ook om even een stukje te wandelen is de markt een geschikte activiteit.

  • Adres: Parking de la Grand’Plage, Vieux-Boucau-les-Bains, Landes
– Vers brood van de markt –

Feesten in Vieux Boucau

Wat in de wintermaanden en slaperige bedoeling is, wordt in de zomermaanden een bruisend uitgaansgebied. Door de surfkampen is het altijd druk in de bars waar je tot diep in de nacht kan feesten.

  • Le Mojito

De vaste stek van onder andere het brunotti beach camp waar het elke avond feest is. Als het om 23.00 stil moet zijn op de surfkampen begint het hier tot leven te komen (je kan overigens ook voor lunch of diner komen). Deze gezellige bar vlak aan het strand serveert onder andere cocktails voor goede prijzen. De naam zal het al wel verraden hebben, maar de mojito is een aanrader!

  • Le Calicobra

Omgedoopt tot de “Kale Cobra” en zeker een bezoekjes waard tijdens een surfvakantie in Vieux Boucau. Deze bar heeft een binnen/buiten concept, er is een binnen en buitengedeelte wat op een leuke manier in elkaar over gaat. En ook niet onbelangrijk, er is een uitgebreide cocktail en dranken kaart. Het kan wel aardig druk worden, maar dan voegt vooral toe aan de sfeer!

– De Mojito bar –

Winkelen in Vieux Boucau

Ook om te shoppen zit je goed in Vieux Boucau! Verwachtgeen lange winkel straten met luxe merken, maar surf surf gear hoef je niet ver te zoeken! Er zijn zeker 3 surfshops met allemaal een uitbreidt aanbod in kleding, surf gear en skate/longboards. Maar de favoriet van SurfaWhile is toch wel Wishbone Surf Shop. Deze shop ligt midden in het centrum (vlakbij Le Pub Mail) en heeft een groot aanbod aan surfboards en een ervaren staff die goed advies kan geven waar dat nodig is!

Kortom, er is genoeg te doen in Vieux-Boucau, helemaal in vergelijking tot bijvoorbeeld Moliets wat op 10 minuten van het centrum ligt. Hier vindt je namelijk nog wat meer Lokale marktjes en winkels waar het in Moliets grotendeels op toeristen is ingesteld.

Als jij nu denkt ik wil ook een keer surfen in Vieux-Boucau dan kan dat onder ander bij het Brunotti beach camp. Bekijk de pagina voor meer informatie.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen