Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Vakanties: de maatregelen in Frankrijk, Portugal en Spanje op een rijtje

Algemeen Europa

Vakanties: de maatregelen in Frankrijk, Portugal en Spanje op een rijtje


Voor veel mensen is het de vraag: kan ik nu op vakantie en waar kan ik dan wel en niet naartoe? Graag bespreken we hier kort de huidige maatregelen en mogelijkheden in Frankrijk, Portugal en Spanje, alle drie erg populaire bestemmingen voor een surfvakantie.

Klik op de onderstaande hyperlinks om direct meer te lezen of check de samenvatting

  • De maatregelen in Frankrijk: het land opent op 9 juni haar grenzen voor toerisme (zie onderaan voor meer info), waar de horeca ook weer grotendeels geopend zal worden. Vanaf 30 juni lijkt Etappe 4 in te gaan, waar de meeste vrijheden weer helemaal terug zullen zijn
  • De maatregelen in Portugal: dit land staat momenteel op geel voor toeristen. Zowel Nederlanders als Belgen hoeven niet verplicht in thuisquarantaine bij aankomst
  • De maatregelen in Spanje: o.a. de Canarische Eilanden staan op ‘geel’ voor reizigers vanuit Nederland. Op 20 mei mogen Britten naar Spanje reizen en de verwachting is dat op korte termijn meerdere landen zullen worden toegelaten zonder PCR-test

Laatste update: 21 mei 2021

Goede kans dat ook jij deze zomer weer op surfvakantie kunt

Ben je niet zeker waar je aan toe bent? Neem gewoon eens contact met ons op want graag vertellen wij jou over wat er allemaal wél mogelijk is. En dat is meer dan dat je denkt.

Maatregelen voor vakanties in Frankrijk

Voor een surfvakantie in Frankrijk hebben we goed nieuws want op 9 juni zijn toeristen weer welkom. De landgrenzen zijn momenteel ook gewoon open maar het land zit voor een deel nog op slot. Echt leuk is het er nog niet, maar daar gaat heel snel verandering in komen.

Wil jij graag veilig en milieubewust op surfvakantie? Kijk dan eens bij ons overzicht van surfvakanties in Frankrijk met een busreis.

Vanaf 9 juni zijn de maatregelen ter plekke dus soepel genoeg om surfvakanties te laten plaatsvinden. Niet geheel onbelangrijk is het dat een groot deel van de horeca weer open gaat. Vanaf 30 juni zal het land, naar verwachting, een volgende stap nemen waar in principe, de horeca weer volledige open zal gaan en er geen maximum bezoekersaantallen meer zullen gelden voor publieke binnen- en buitenruimtes. Die aantallen zijn momenteel trouwens al vrij fors, dus dit is een maatregel waar jij eigenlijk niets van zult merken.

Het belangrijkste voor jou is dus: op korte termijn (vanaf 9 juni) zijn surfvakanties in Frankrijk weer heel goed mogelijk.

Maatregelen voor vakanties in Portugal

Voor een surfvakantie in Portugal willen je graag wijzen op het feit dat de ticketprijzen echt aan het stijgen zijn. Deze bestemming is mateloos populair momenteel, wacht dan ook niet te lang! Graag delen wij met je wat wij weten:

  • Portugal doet er alles aan om toeristen weer te kunnen verwelkomen. Gezien de dalende cijfers in Nederland (van het aantal besmettingen) is de verwachting dat deze quarantaine-plicht op korte termijn zal verdwijnen
  • Momenteel vinden er ‘gewoon’ surfvakanties plaats in Portugal
  • Wij zijn zelf in Portugal geweest voor een werkbezoek (mei 08 – 20) en vertellen jou graag telefonisch hoe de situatie ervoor staat op het moment. Contact kan via bellen en Whatsapp via: +316 40488347

Wij willen graag benadrukken dat je in mei, juni en daarna gewoon op surfvakantie naar Portugal kunt gaan en ter plekke hebben wij tal van partners die staan te popelen om jullie te ontvangen.

Maatregelen voor vakanties in Spanje

Voor een surfvakantie in Spanje kun je op het moment van schrijven vooral goed terecht op de Canarische Eilanden en de verwachting is dat op korte termijn ook andere delen van het land weer goed bereikbaar zullen zijn. De meeste van onze partners (zo dan niet alle) zijn reeds geopend en ontvangen gasten.

De verwachting is dat begin of halverwege juni Spanje zal worden opengesteld voor al het toerisme, iets waar het land naar snakt. Deze zomer zal surfen in Spanje dan ook specialer worden dan ooit. SurfaWhile heeft een aantal nieuwe partners (een aantal zijn ook via de bus te bereiken) dus ook wij zijn helemaal klaar om jou te helpen met de surfvakantie die écht bij jou past. Of je nu alleen op surfvakantie gaat, met je vriend(in), een stel vrienden of het gezin, wij hebben altijd een goede optie beschikbaar.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *