Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Veelgestelde vragen

Zeer vaak gestelde vragen

SurfaWhile is uiteraard te allen tijden te bereiken, zowel voor, tijdens als na jouw vakantie. Tijdens het boekingsproces zul je alleen met ons contact hebben. In principe zul je pas bij aankomst op jouw bestemming, bijvoorbeeld tijdens de transfer vanaf een vliegveld, contact hebben met de school zelf.

Je kunt via ons jouw gewenste surf- en(of) taalreis boeken. Hier gaat echter, indien je dat fijn vindt, een heel traject aan vooraf. Wij horen graag aan wat jouw reiswensen precies zijn en komen dan vervolgens met een passend aanbod bij je terug. Onze eigen ervaringen helpen er goed bij om jou te kunnen adviseren wat het beste bij jou zou passen. Ook de communicatie per WhatsApp zorgt voor een makkelijke, snelle en flexibele toevoer van informatie op maat.

Nee, SurfaWhile heeft momenteel geen eigen scholen of surfkampen. Alle vakanties die wij aanbieden verkopen wij in de naam van de partner. Al deze partners voldoen aan verschillende kwaliteitseisen, en vele zijn ook in het bezit van officiele talenschool-certificaten.

SurfaWhile is uiteraard te allen tijden te bereiken, zowel voor, tijdens als na jouw vakantie. Tijdens het boekingsproces zul je alleen met ons contact hebben. In principe zul je pas bij aankomst op jouw bestemming, bijvoorbeeld tijdens de transfer vanaf een vliegveld, contact hebben met de school zelf.

Bovenaan desbetreffende pagina, direct onder het groene kader (Wat SurfaWhile leuk vindt) vind je een samenvatting, met de gem. leeftijden van de gasten. Iets verder naar beneden vind je het kopje ‘Wie boekt deze surfvakantie?’ en daar wordt het klantprofiel nog beter beschreven.

Ja, dat kan goed. Bij deze surfvakantie komen veel mensen die alleen of met z’n 2’en reizen, waardoor de sfeer erg open is en verreweg de meesten op zoek zijn naar contact met anderen.

Jazeker! De meeste gasten hebben weinig tot geen surfervaring, dus je zult zeker niet de enige zijn. Kijk wel even bij het kopje ‘surfcondities’ om te bepalen welke maand het meest geschikt is voor jou.

Op deze pagina vind je informatie over de surfcondities, waar we per niveau de omstandigheden hebben omschreven. Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’.

De surflessen vinden meestal in de ochtend plaats en ook gaat er vaak ’s middags nog een groep het water in. Het hangt uiteindelijk echter met name af van de surfcondities dus dit is nooit vooraf al met zekerheid te zeggen.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘maaltijden’ voor uitleg over de maaltijden.

Met de meeste dieetwensen en allergieën kan rekening gehouden worden. Na je boeking kun je dit vermelden op het aanmeldformulier. Indien je een allergie hebt die niet veel voorkomt, kan het handig zijn om even contact met ons op te nemen

Ja, wij schatten in van wel. Indien jij op zoek bent naar een week (of langer) vol met gezelligheid, (een beetje of veel) surf en leuke mensen, zit je helemaal goed! Een surfvakantie is voor iedereen en de surf-vibe is gegarandeerd!

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

Zie ‘surfen, activiteiten, maaltijden en vervoer’ en dan het kopje ‘vervoer’ voor de verschillende opties.

Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Kijk bij het kopje ‘vervoer’ voor de dichtstbijzijnde luchthaven en een handige link naar een pagina waar je gemakkelijk en het voordeligst jouw vlucht boekt.

Zie ‘praktische informatie’ voor de algemene pack-list en informatie over deze specifieke accommodatie.

In de fotogalerij die zich onder het kopje ‘Over dit surfkamp’ bevindt, kun je foto’s van alle verschillende typen accommodaties vinden.

Het is aan te raden om hier van tevoren een beslissing over te nemen. Deze surfaccommodatie is erg populair, met name in de zomermaanden en zijn daardoor regelmatig volgeboekt.

SurfaWhile heeft kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan. Wij kiezen onze partnerinstituten met grote zorgvuldigheid uit. zo goed als alle bestemmingen die je vindt staan bekend als de beste surfbestemmingen ter wereld. Daarnaast ligt bij ons de kwaliteitsstandaard hoog wat betreft de taalinstituten waar wij mee samenwerken. Een groot aantal van onze partnerscholen zijn in het verleden genomineerd geweest voor de Star Awards: dit is zoiets als de Oscars voor de taalreizen! Ook zijn veel van de partnerinstituten van SurfaWhile gecertificeerde examencentra. Dit betekent dat je op deze scholen officiële examens mag en kunt afleggen.

Zie ‘praktische informatie’ voor informatie over het inchecken (tijd en aankomst dag). Indien je voor de inchecktijd al aankomt, is het geen probleem je bagage alvast achter te laten en lekker naar het strand te gaan.

In principe regelt SurfaWhile alles voor je, en hoef je alleen maar in het vliegtuig te stappen, om je een aantal dagen later bij de talenschool te melden. In die zin is het erg gemakkelijk. Uiteraard kun je zelf wel een aantal extra voorbereidingen treffen, om zo nog meer uit je reis te halen. Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid al wat taallessen volgen, zodat je al het een en ander weet, en je ook in de ´vibe´ zit. Hierdoor zullen de eerste lessen een stuk makkelijker en effectiever zijn.

Indien je nog geen of weinig ervaring met een bepaalde taal hebt, raden wij je aan om ten minste 4 weken op reis te gaan. Dit omdat de kans dan aannemelijk groter is dat je een dusdanige basis opbouwt die ook zal blijven hangen. Uiteraard kun je ook in 2 weken veel leren, maar het effect op de lange termijn is vaak minder.

Er zijn zeker vele anderen die alleen reizen. Of het nou om een surfkamp in Portugal gaat, een cursus Engels + Surf in Byron Bay of een combinatie van Spaans leren en surfen in Ecuador, overal zijn er mensen die alleen reizen. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je tussen allemaal groepjes vrienden komt te zitten. En zelfs al zou dat zo zijn, zijn de meeste reizigers vaak erg open en sociaal en wordt iedereen vaak snel in een groep opgenomen.

Op bepaalde locaties worden ‘junior programs’ aangeboden. Dit zijn programma’s die speciaal zijn ingericht voor jongeren tussen de +/- 15 t/m 17 jaar oud, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.