Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 106 reviews

Verzekeringen

GA GOED VERZEKERD OP REIS

Wanneer jij op reis gaat, is het belangrijk om na te denken over een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Samen met onze partner De Europeesche leggen we jou uit wat de opties zijn – ook op het gebied van Covid-19. Uiteraard kun je via onderstaande links direct en gemakkelijk een verzekering afsluiten, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan.

De verzekeringen via onze partner De Europeesche zijn geldig voor zowel inwoners van Nederland, België als Duitsland.

Do you not speak Dutch? Please visit our English page about travel insurance.

Bereken direct en vrijblijvend jouw premie

Om de premie van jouw verzekering te berekenen, kun je heel gemakkelijk de rekentool van de Europeesche gebruiken. Het berekenen is helemaal vrijblijvend en gratis en hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn.

Een Annuleringsverzekering:

Een Annuleringsverzekering kan handig zijn als jij verzekerd wilt zijn tegen onvoorziene gebeurtenissen. Hierbij worden er twee opties geboden: een ‘standaard annuleringsverzekering’ en een ‘Allrisk annuleringsverzekering’. De Allrisk optie kost iets meer, waar je uiteraard ook meer voor terugkrijgt. Ook in het geval van corona zul je hier in bepaalde gevallen gedekt zijn. Bij de standaard annuleringsverzekering en de Allrisk annuleringsverzekering ben je in vele gevallen gedekt in het geval het gaat om onvoorziene gebeurtenissen.

Allrisk Annuleringsverzekering:

Kosten: 7% van de gehele reissom, € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je de vakantie annuleert of eerder beëindigt. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn, want zaken als ‘geen zin’ of ‘slecht weer’ zijn niet gedekt. Uiteraard zijn ook alle zaken die onder de Standaard annuleringsverzekering vallen, gedekt. In dat geval is er geen eigen risico.

Corona: hoe zit het dan met corona? Indien je de Allrisk Annuleringsverzekering afsluit en corona gooit onverwacht roet in het eten waardoor jij niet meer op vakantie kunt gaan, zal jouw vakantie worden vergoed tot aan het vooraf bepaalde bedrag. Hier geldt een eigen risico van 25% en dient het uiteraard te gaan om onvoorziene omstandigheden.

Verder kun je jouw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Het gaat hier feitelijk om ‘onvoorziene zaken’ (op het moment van boeken). Uiteraard kun je jij je vakantie altijd annuleren, waar bovenstaande redenen in aanmerking zullen komen voor een vergoeding vanuit de verzekeraar, indien afgesloten.

Bereken jouw premie via de link voor een Kortlopende Annuleringsverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn.

Annuleringsverzekering:

Kosten: 5,5% van de gehele reissom, € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting

Let op: je kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Zaken waar je jezelf tegen in kunt verzekeren zijn: ernstige ziekte van de reiziger zelf, ziekte of zelfs overlijden van een huisgenoot of familielid (1st of 2de graad) of onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband.  

Een Reisverzekering:

Een reisverzekering zorgt er over het algemeen voor dat jij met een veel geruster hart op reis kunt. De voornaamste zaken waar je je hiermee tegen verzekert, zijn personenhulp (zoals repatriëring) en geneeskundige kosten (bijv. extra kosten voor een ziekenhuis opname t.o.v. de kosten die gedekt zijn vanuit jouw ziekteverzekering). Onze partner De Europeesche biedt 3 modules aan, waar onderscheid gemaakt wordt tussen Basis, Comfort en Optimaal. Voor een groot deel zit het verschil met name in de mate waarin je bagage is verzekerd.

Bereken jouw premie via de link voor een Kortlopende Reisverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn. Wat is er allemaal gedekt bij de verschillende polissen?

VEELGESTELDE VRAGEN:

Annuleringsverzekering:

Kan ik altijd annuleren met de Allrisk Annuleringsverzekering?

Je kunt jouw vakantie natuurlijk altijd annuleren. Hoe beter jij verzekerd bent, hoe groter de kans is dat je aanspraak kan maken op een vergoeding. Met Allrisk Annulering kun je annuleren vanwege een andere reden dan de standaard redenen zoals ziekte of overlijden van een naast familielid. De reden van annulering moet dan wel ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten je schuld’. Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer: je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het vervelend weer is of de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is (indien de reisorganisatie failliet is, kun je bij het garantiefonds aankloppen).

Wat betekent dat in de praktijk? Dat leggen we graag uit met de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1: De reden van het boeken van het vliegticket is een marathon. Je hebt je vliegticket geboekt en je startnummer ontvangen. Helaas wordt een week van tevoren de marathon afgelast door de organisatie. Dat is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 2: Een voetbalwedstijd in Barcelona wordt gepland op zaterdag, onder voorbehoud. De wedstrijd kan nog verplaatst worden naar zondag of maandag. Je boekt een terugreis voor de maandagochtend. De wedstrijd wordt toch naar maandag verschoven. Dit is niet onvoorzien. De Allrisk Annulering geldt niet.

Voorbeeld 3: De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Alles is geboekt en er breken bosbranden uit. Dit is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 4: De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Om goedkope tickets te kopen, boek je jouw reis ver van tevoren. De tickets voor het natuurreservaat kunnen pas 3 maanden van tevoren worden geboekt. Je wacht tot 2 maanden van tevoren en je komt erachter dat het natuurreservaat is volgeboekt. Dit is niet buiten je schuld en onvoorzien. Je had eerder kunnen boeken, want het natuurreservaat is voor jou de reden om die reis te maken. De Allrisk Annulering geldt niet. De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan je zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

Kan ik een Annuleringsverzekering afsluiten als de reis al geboekt is?

Ja, dat kan. Als je de Annuleringsverzekering later dan 7 dagen na het boeken van uw reis afsluit, geldt er een beperking. Je krijgt dan geen annuleringskosten vergoed als je de reis moet annuleren voor een verzekerde reden die al bekend was in de 3 maanden voordat je de verzekering afsloot.