Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

Verzekeringen

GA GOED VERZEKERD OP REIS

Wanneer jij op reis gaat, is het belangrijk om na te denken over een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Samen met onze partner De Europeesche leggen we jou uit wat de opties zijn – ook op het gebied van Covid-19. Uiteraard kun je via onderstaande links direct en gemakkelijk een verzekering afsluiten, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan.

De verzekeringen via onze partner De Europeesche zijn geldig voor zowel inwoners van Nederland, België als Duitsland. Benieuwd naar onze policy op het gebied van Covid-19?

Do you not speak Dutch? Please visit our English page about travel insurance.

Bereken direct en vrijblijvend jouw premie

Om de premie van jouw verzekering te berekenen, kun je heel gemakkelijk de rekentool van de Europeesche gebruiken. Het berekenen is helemaal vrijblijvend en gratis en hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn.

Een Annuleringsverzekering:

Een Annuleringsverzekering kan handig zijn als jij verzekerd wilt zijn tegen onvoorziene gebeurtenissen. Hierbij worden er twee opties geboden: een ‘standaard annuleringsverzekering’ en een ‘Allrisk annuleringsverzekering’. Bereken jouw premie via de link voor een Kortlopende Annuleringsverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn, incl. een uitgebreide Q&A van de Europeesche over het coronavirus.

Allrisk Annuleringsverzekering:

Kosten: 7% van de gehele reissom, € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je de vakantie annuleert of eerder beëindigt. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn, want zaken als ‘geen zin’ of ‘slecht weer’ zijn niet gedekt.

Corona: in de Q&A van de Europeesche over het coronavirus vind je antwoord op al je vragen, zoals: ”uit PCR-test voor vertrek blijkt dat ik Covid-19 heb, krijg ik m’n geld terug?” of ”het corona-vaccin is verplicht voor het inreizen maar ik heb dit niet, krijg ik m’n geld terug?”. Ook gaan zij in op reisadviezen en inreisbeperkingen.

Voorbeelden waarvoor jij jouw vakantie zou kunnen annuleren en aanspraak zou kunnen maken op een (gedeeltelijke) terugbetaling zijn je beste vriend(in) die ernstig ziek wordt of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Het gaat hier feitelijk om ‘onvoorziene zaken’ (op het moment van boeken). Uiteraard kun je jij je vakantie altijd annuleren, waar bovenstaande redenen in aanmerking zullen komen voor een vergoeding vanuit de verzekeraar, indien afgesloten.

Bereken jouw premie via de link voor een Allrisk Annuleringsverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn, o.a. via de Q&A van De Europeesche.

Annuleringsverzekering:

Kosten: 5,5% van de gehele reissom, € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting

Let op: je kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Zaken waar je jezelf tegen in kunt verzekeren zijn: ernstige ziekte van de reiziger zelf, ziekte of zelfs overlijden van een huisgenoot of familielid (1st of 2de graad) of onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband. 

Bereken jouw premie via de link voor een Kortlopende Annuleringsverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn, o.a. via de Q&A van De Europeesche.

Een Reisverzekering:

Een reisverzekering zorgt er over het algemeen voor dat jij met een veel geruster hart op reis kunt. De voornaamste zaken waar je je hiermee tegen verzekert, zijn personenhulp (zoals repatriëring) en geneeskundige kosten (bijv. extra kosten voor een ziekenhuis opname t.o.v. de kosten die gedekt zijn vanuit jouw ziekteverzekering). Onze partner De Europeesche biedt 3 modules aan, waar onderscheid gemaakt wordt tussen Basis, Comfort en Optimaal. Voor een groot deel zit het verschil met name in de mate waarin je bagage is verzekerd.

Boek vóór 01 juli 2022 en krijg gratis quarantainedekking

Boek jouw surfreis voor 01 november 2022 met aankomstdatum vóór 01 november 2022 en krijg gratis quarantainedekking. Dit houdt het volgende in:

”Extra reis- en verblijfskosten als een verzekerde en eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming hen verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.” Bekijk voor meer info en de voorwaarden van deze dekking het kopje: ’Ben ik verzekerd als ik op reis ben en ik en mijn eventuele medeverzekerden krijgen een verplichte quarantaine opgelegd?’ in onze Q&A.

Je kunt sowieso onderstaande voorwaarden doornemen:

  • De reis is geboekt en de kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor 01 november 2022;
  • De vertrekdatum van de reis ligt in de periode vóór 01 november 2022;
  • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor de reisbestemming;
  • Voor de reisbestemming geldt nog geen verplichte quarantaine en deze wordt ook niet verwacht;
  • Het clausuleblad uit de bijlage dient samen met de voorwaarden precontractueel verstrekt te worden, evenals de link van de IPIDhttps://verzekeringskaarten.nl/europeesche/extra-reis-en-verblijfskosten-covid;
  • Uit de boekingsdocumenten moet duidelijk blijken dat de clausule is afgesloten. 

Bereken jouw premie via de link voor een Kortlopende Reisverzekering. Hier vind je ook de laatste versie van de voorwaarden die op jouw verzekering van toepassing zijn. Wat is er allemaal gedekt bij de verschillende polissen?

VEELGESTELDE VRAGEN:

Annuleringsverzekering:

Kan ik altijd annuleren met de Allrisk Annuleringsverzekering?

Je kunt jouw vakantie natuurlijk altijd annuleren. Hoe beter jij verzekerd bent, hoe groter de kans is dat je aanspraak kan maken op een vergoeding. Met Allrisk Annulering kun je annuleren vanwege een andere reden dan de standaard redenen zoals ziekte of overlijden van een naast familielid. De reden van annulering moet dan wel ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten je schuld’. Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer: je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het vervelend weer is of de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is (indien de reisorganisatie failliet is, kun je bij het garantiefonds aankloppen).

Wat betekent dat in de praktijk? Dat leggen we graag uit met de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1: De reden van het boeken van het vliegticket is een marathon. Je hebt je vliegticket geboekt en je startnummer ontvangen. Helaas wordt een week van tevoren de marathon afgelast door de organisatie. Dat is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 2: Een voetbalwedstijd in Barcelona wordt gepland op zaterdag, onder voorbehoud. De wedstrijd kan nog verplaatst worden naar zondag of maandag. Je boekt een terugreis voor de maandagochtend. De wedstrijd wordt toch naar maandag verschoven. Dit is niet onvoorzien. De Allrisk Annulering geldt niet.

Voorbeeld 3: De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Alles is geboekt en er breken bosbranden uit. Dit is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 4: De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Om goedkope tickets te kopen, boek je jouw reis ver van tevoren. De tickets voor het natuurreservaat kunnen pas 3 maanden van tevoren worden geboekt. Je wacht tot 2 maanden van tevoren en je komt erachter dat het natuurreservaat is volgeboekt. Dit is niet buiten je schuld en onvoorzien. Je had eerder kunnen boeken, want het natuurreservaat is voor jou de reden om die reis te maken. De Allrisk Annulering geldt niet. De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan je zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

Kan ik een Annuleringsverzekering afsluiten als de reis al geboekt is?

Ja, dat kan. Als je de Annuleringsverzekering later dan 7 dagen na het boeken van uw reis afsluit, geldt er een beperking. Je krijgt dan geen annuleringskosten vergoed als je de reis moet annuleren voor een verzekerde reden die al bekend was in de 3 maanden voordat je de verzekering afsloot.