Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Vijf uitstekende restaurants om pintxos te eten in San Sebastián

SW Travel Guide Spanje

Vijf uitstekende restaurants om pintxos te eten in San Sebastián


Heb jij dit jaar een reis geboekt naar Moliets, Zarautz of Vieux-Boucau? Vergeet dan niet om een uitstapje naar San Sebastián te maken, een dagtrip die de surfcamps zelf ook aanbieden. Naast dat de stad met maar liefst drie stranden een walhalla is voor surfers, wordt San Sebastián ook wel de culinaire hoofdstad van Spanje genoemd. In deze stad vind je de populaire hapjes genaamd pintxos. Wij geven je vijf uitstekende spots waar je deze overheerlijke hapjes kunt nuttigen.

Mocht je nog niet bekend zijn met pintxos, dit zijn kleine hapjes op een sneetje stokbrood die rijkelijk worden belegd. Denk hierbij aan vis, salades, vlees, groentes of een combinatie hiervan. Het stokbrood en de ingrediënten worden bij elkaar gehouden door middel van een prikker, hier komt ook de naam ‘pintxos’ vandaan. In het Baskisch betekent ‘pintxos’ namelijk prikkertje.

In de meeste restaurants worden de koude pintxos uitgestald op grote schalen aan de toonbank en kun je deze zelf pakken. Door het tellen van de prikkers wordt uiteindelijk het eindbedrag berekend.

Een van San Sebastian’s meest bekende tapas

Bij deze vijf plekken kun je de lekkerste pintxos hapjes vinden:

Ganbara

Ganbara is gelegen in de Casco Viejo, ook wel de oude stad genoemd. Het is een van populairste spots waar je pintxos kunt eten. Het is hier daardoor ook altijd gezellig druk met zowel locals als toeristen die lekker willen eten.

Adres: San Jeronimo Kalea 19, Donostia, Euskadi, 20003, San Sebastián

Borda Berri

Wil je pintxos proberen met een vernieuwde twist? Dan is Borda Berri the place to be! In dit restaurant wordt, anders dan bij andere restaurants, alles op bestelling gemaakt. Ook worden er dagelijks ‘pintxos van de dag’ aangeboden.

Adres: 12 Fermin Calbeton Kalea, Donostia, Euskadi, 20003, San Sebastián
Zie Facebook pagina

La Viña

Gelegen in het centrum vind je La Viña. Hier kun je naast de traditionele Baskische klassieke pintxos ook vernieuwde recepten proberen. Ook staat dit restaurant bekend om hun beroemde dessert, namelijk de cheesecake.

Adres: 31 de Agosto Kalea, 3, 20003 Donostia, Gipuzkoa, San Sebastián
Zie website

Bar Zeruko

In het centrum van San Sebastián vind je Bar Zeruko. Tijdens een belangrijke pintxos wedstrijd heeft Zeruko de derde plek gewonnen. In dit barretje vind je toeristen, studenten en locals, deze mix zorgt voor een goede sfeer. Let wel op dat Zeruko op maandag gesloten is

Adres: Calle Pescaderia 10, Donostia, Gipuzkoa, 20003, San Sebastián

La Cuchara de San Telmo

La Cuchara de San Telmo is anders dan andere pintxos restaurants in San Sebastián. Bij dit restaurant worden namelijk de pintxos niet tentoongesteld op de bar maar bestel je de hapjes en worden ze vervolgens geserveerd. Het aanbod verandert dagelijks waardoor je elke keer opnieuw wordt verrast door de delicatessen.

Adres: Santa Korda Kalea 4, Donostia, Euskadi, 20003, San Sebastián

Op zoek naar een surfvakantie in (de buurt van) San Sebastián?

Alessandra

Working at SurfaWhile. Passion for photography, surfing and traveling.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen