Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Waarom 2 i.p.v. 1 week op surfvakantie?

SW Travel Tips Alle landen

Waarom 2 i.p.v. 1 week op surfvakantie?


Twee weken op surfvakantie, kan dat wel? Iedereen doet toch altijd maar 1 week? Waarom zou je dat doen, je doet dan tweemaal toch exact hetzelfde? Door de jaren heen hebben wij vaak van dit soort vragen gekregen over het eventuele boeken van een surfvakantie van twee weken. In dit artikel leggen we je graag uit wat de voordelen kunnen zijn van een extra week.

Goed leren surfen

Wanneer wij – SurfaWhile – op onze locaties zijn en we spreken er met mensen die aan het eind van hun surfweek zitten, horen we regelmatig: ‘’heel jammer dat ik nu weer naar huis moet. Eindelijk kan ik een beetje op het surfboard blijven staan, het begon eigenlijk net echt leuk te worden. Wat jammer dat ik niet op voorhand al twee weken had geboekt’’. Dit is een heel logische reactie; surfen is ook echt lastig en een week surfen geeft jou de optie om echt stappen te maken. Veel mensen zijn beginnende surfers en na dag 4 of 5 beginnen zij er vaak helemaal in te komen. Het is dan eigenlijk heel zonde dat je er dan mee stopt, zonder dat je weet wanneer je het surfen weer verder oppakt. Een verblijf van twee weken loont op het gebied van surfen zeker, want je zult zien dat je niveau in de tweede week ook echt verder toeneemt. 

De meeste surfkampen bieden ook surfles aan op verschillende niveaus, dus je hoeft er echt niet bang voor te zijn dat je de tweede week weer precies hetzelfde leert als in week 1. Je zult ook die tweede week echt weer stappen gaan maken. En op de lange termijn is een goede basis eigenlijk wel heel erg belangrijk, dus het is echt een win-win.

Leuke mensen

Het is zo dat de meeste mensen na 1 week weer weg zullen gaan. Altijd zijn er echter ook mensen die langer dan een week blijven; hoe leuk zou het zijn als je met hen ook de tweede week in gaat. En er komt natuurlijk elke week weer een nieuwe groep leuke mensen aan, dus je leert in twee weken ineens heel veel nieuwe mensen kennen.

Ook zien wij dat de gasten die twee weken (of nog langer) blijven ook echt een band creëert met de staff van de surfaccommodatie. Deze staff leert natuurlijk voornamelijk gasten kennen die een week blijven en dan weer gaan, wat het voor hen ook meer een uitdaging maakt om mensen écht te leren kennen (je moet ze immers een aantal dagen later toch weer gedag zeggen). Zodra een staff-lid doorheeft dat jij twee weken of langer verblijft, zal het voor hem/haar dus ook meer de moeite waard zijn om jou echt te leren kennen.

De activiteiten in het surfkamp

Veel weken tijdens het seizoen van een surfkamp zullen op elkaar lijken. Het volleybaltoernooi kan best elke week gegeven worden en ook die verkleed-avond (die echt heel leuk is) zul je nog een keer meemaken. Echter is het wel zo dat de surfkampen er ook op inspelen dat mensen soms langer dan 1 week blijven, en daarmee ook de weken geen kopie van elkaar willen laten zijn. Qua maaltijden heb je regelmatig specials die anders zijn dan in andere weken en ook op het gebied van activiteiten zijn er tal van opties. Een week doe je bijv. de citytrip, de week erna blijf je op het camp hangen. In veel surfcamps zijn er optredens, waar de bandjes of singer-songwriters per week verschillen. En waar er in de eerste week een surf-movie night is, kan het best zijn dat de week erna, op diezelfde avond, er een music-quiz gedaan wordt.

Zo zie je maar, op verschillende vlakken kan het zeker lonen om juist wel 2 weken op surfvakantie te gaan in plaats van 1. Indien je graag meer informatie hierover zou willen, of nog andere vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Alessandra

Working at SurfaWhile. Passion for photography, surfing and traveling.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!