Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

Vrijwilligerswerk én surfen in Zuid-Afrika!

SW Experiences Zuid Afrika

Vrijwilligerswerk én surfen in Zuid-Afrika!


Surfer on wave Durban

Deze tekst is gebaseerd op de twee projecten die SurfaWhile momenteel aanbiedt: Surfing Smiles en Surfing with Kids. Tijdens beide projecten zul jij veel in het water zijn, beide projecten draaien immers om surfen. In beide projecten zul je dit ook gaan lesgeven aan kinderen. Deze kinderen komen vooral uit gezinnen die het moeilijk hebben en waar de kinderen veel te weinig toekomen aan kind zijn. Op een leuke en interactieve manier zul jij deze kinderen de basis van het surfen gaan leren. Tevens werk jij op deze manier ook aan jouw surfvaardigheden. Zelfs als je nog helemaal niet kunt surfen, kun je aan een van deze projecten deelnemen.

Lees hier verder of één van onderstaande redenen voldoende voor jou is om richting Zuid-Afrika te gaan, een fantastische tijd te hebben maar ook een steentje aan de maatschappij bij te dragen.

Beide projecten draaien om 1 ding: een kind moet plezier hebben. Jij zult hier met een volle dosis enthousiasme voor gaan zorgen. Het gave aspect hierbij is dat jij 100% directe invloed hebt en er dus persoonlijk voor kan zorgen dat een aantal kinderen ‘even weg van de werkelijkheid’ kunnen gaan. Daarnaast kun je ze wellicht zelfs een vaardigheid aanleren waardoor ze zelfs een nieuwe passie ontdekken. Dit kan er zelfs toe leiden dat deze kinderen de rest van hun leven, vanwege jouw lessen, een nieuwe passie ontwikkelen!

Het overbrengen van jouw passie surfen aan een kind is onvergetelijk. Je zult deze speciale momenten de rest van je leven met je meenemen. Naast hele leuke herinneringen, kan dit je ook bewuster maken van het leven van anderen. En dit is een ervaring die jou voor altijd zal helpen.

Met surfen ben je nooit uitgeleerd. Dus of je hier nou al wel of geen eerdere ervaring mee hebt, je zult jouw surfkunsten altijd verbeteren. Wellicht raak je hier pas voor de eerste keer mee in aanraking of wellicht heb je het al een aantal keer gedaan, je zult sowieso stappen zetten en weer een stukje beter worden.

Naast dat het een fantastische en onvergetelijke ervaring zal zijn, zal het ook jouw cv een flinke push geven. Je zult ervaring opdoen met het geven van les, het uitleggen van een sport. En het feit dat het vaak voor zal komen dat je de surflessen van de ochtend mee zult nemen naar de middag, en dat je jouw nieuwe vaardigheden over zult brengen op de kinderen, zorgt nog voor meer voordelen. Je zult alles herhalen, waardoor het voor jezelf ook beter zal blijven hangen. En het feit dat je les gaat geven over iets wat jij net zelf hebt geleerd helpt jou weer bij het verbeteren van jouw vaardigheden op het gebied van begrijpend uitleggen. Je zult immers ’s ochtends zelf ervaren welke punten extra belangrijk zijn, zodat je hier met de kinderen extra aandacht aan kan verlenen.

Naast de activiteiten zul je ook tijd hebben om hele gave dingen te zien. Zowel in Kaapstad als aan de Garden Route is ongelofelijk veel te zien. Tijdens een van de projecten zul je zeker druk genoeg zijn met de dagelijkse activiteiten, maar uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om veel nieuwe dingen te ontdekken. Lees hier de verschillende pagina’s van de projecten voor door en zorg ervoor dat jij de goede afweging maakt, want alles doen in Zuid-Afrika is qua tijd niet haalbaar.

Je zult een hele hoop nieuwe mensen leren kennen van overal ter wereld. Veel verschillende mensen, met allemaal tenminste een eigenschap in gemeen: je inzetten voor het verbeteren van het leven van een kind. Ongetwijfeld ga jij een hele hoop nieuwe contacten overhouden aan dit avontuur, iets waar je de rest van je leven nog plezier van hebt. Ga jij je nieuwe vrienden eerst opzoeken in Londen of Parijs, of komen ze eerst naar Nederland toe?  

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *