Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Waarom zijn surfkampen in Europa zo populair?

SW Travel Tips Alle landen

Waarom zijn surfkampen in Europa zo populair?


N: 52°22′26″ E: 4°53′22″

De laatste jaren is de belangstelling voor Europese surfkampen enorm toegenomen. Dit is niet voor niets, want sommige van Europa’s verborgen surfpareltjes zijn opgegraven. Decennia lang hebben Europeanen jaloers gekeken naar bijvoorbeeld Australië, Bali en Amerika vanwege hun bekendheid als surf hotspots. Hoewel deze landen erg populaire surfbestemmingen zijn, hoef je in werkelijkheid niet zo ver van huis te reizen om een perfecte golf op een prachtige locatie te surfen. Europa biedt enkele van de meest opwindende en verbluffende locaties om te leren surfen. Degenen onder ons die ver van de oceaan wonen, hoeven niet langer te dromen over een dag surfen in Californië. We kunnen nu binnen een dag naar een reeks Europese bestemmingen reizen voor een veel voordeligere prijs dan traditionele surfvakanties. Dit is waarom Europa zo populair is onder surfers.

Meer weten over surfkampen in Frankrijk of surfkampen in Portugal?

Surfen in Europa

1. Alles is goed bereikbaar!

Wist je dat het een vlucht van 6 uur is om van de ene naar de andere kant van Australië te komen? Dus als je een surfer bent die in het midden van Australië woont en je wilt naar Perth om daar in de buurt te gaan surfen, zul je een ongelooflijk dure en lange vlucht moeten nemen om dit te doen. In Europa is het veel gemakkelijker om snel naar een surfplek te komen, in veel gevallen zelfs met de auto of met de trein. Bovendien is dit een veel eenvoudigere manier is om je surftrip klimaatvriendelijker te maken.

Op dezelfde manier kun je met de bus naar veel Europese surfkampen in Frankrijk en Spanje en in sommige gevallen ook Portugal. Bereikbaarheid is dus geen excuus meer om niet naar een surfkamp in Europa te gaan.

Benieuwd hoe deze surfkampen eruit zien?

2. De golven zijn geweldig!

De WSL is zich altijd bewust geweest van de perfecte golven die op de loer liggen voor de kust van enkele grote Europese hotspots. De surfers van Nazaré hebben een niveau van aanzien op de stranden van Portugal gebracht als zijnde de plek om de grootste golven op aarde te zien. Maar als surfen op grote golven niets voor jou is, dan hebben Peniche of Ericeira  de harten van beginnende surfers over de hele wereld weten te veroveren. De Rip Curl Pro van de WSL wordt elk jaar in Peniche gehouden, dus als je een Europeaan bent, kun je nog steeds een groot deel van de tour zien zonder het continent te verlaten.

Zie jij een surfkamp in Portugal wel zitten?

Naar mijn mening kunnen de golven in Europa vaak beter en minder intimiderend zijn voor beginners. Over het algemeen is Europa niet zo lang blootgesteld aan surfen vergeleken met de rest van de wereld, dus er is geen rare blik op iemand die probeert te leren, ongeacht de leeftijd. Hoewel dit helaas betekent dat er niet veel Europeanen in de WSL-tour zijn, maar het betekent wel dat de beginner en intermediaire groep leeft en bloeit.

3. De sfeer is gewoon anders

– De stranden van Biarritz –

Het grote voordeel van een surfkamp is, in veel gevallen, de ervaring en het gevoel wat erbij hoort. Je begeeft je in een leuke en gezellige sfeer, waar iedereen uit is op het opdoen van nieuwe, leuke contacten. En ook de omgeving is echt super. Of je nu in een schilderachtige pub in de kleine plattelandsstadjes van Cornwall bezoekt (wat echt super is trouwens!) of nippend aan de wijn zit na een lange dag op de golven van Biarritz, het voelt gewoon anders. Je zult echt een verschil merken in de sfeer, cultuur, surfhouding en golven in elke regio die je bezoekt.

Ik hoop echt dat je besluit je aan te sluiten bij de enorme hoeveelheid mensen die zich naar hun dichtstbijzijnde Europese surfhub wenden. Het is goedkoper, het is milieuvriendelijker en er zijn honderden kwaliteitsplaatsen om uit te kiezen. Zie meer voor alle surfkampen in Spanje of alle surfkampen in Frankrijk

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *