Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Wat kost een roadtrip naar Zuid-Frankrijk nou precies?

SW Travel Tips Frankrijk

Wat kost een roadtrip naar Zuid-Frankrijk nou precies?


Surf Roadtrip naar Frankrijk

N: 43° 56′ 28.336″ W: 0° 45′ 11.811″

Zuid-Frankrijk is dichterbij dan je denkt, met de auto kun je er zelfs makkelijk in 1 dag raken. Lekker makkelijk, vooral indien jij al plannen hebt voor een vakantie in Zuid-Frankrijk. Indien je dit niet hebt, hopen wij je te inspireren om wellicht wel eens die kant op te gaan, want het land heeft erg veel te bieden. Surfen in Zuid-Frankrijk is erg populair – dan hebben we het over de westkust. Dit artikel zal zich dan ook richten op dat gedeelte van het land.

Welk type kosten neemt een roadtrip met zich mee?

Tijdens een roadtrip zullen de kosten met name gaan zitten in de benzine en de tolwegen. Voor beide gevallen zijn er manieren om hier flink op te besparen, maar daar komen we verderop in dit artikel op terug. Eerst even de vraag: wat kan ik verwachten?

In Frankrijk zijn er tal van surfkampen, die erg leuk zijn!

Voor het gemak nemen we Utrecht als vertrekpunt. Indien jij verder weg óf juist dichterbij woont, kun je hier zelf de berekening op aanpassen. Als bestemming nemen we Moliets-et-Maa, wat een erg populaire bestemming is om te surfen in Frankrijk. In totaal is deze afstand zo’n 1.200 kilometer en voert de route je via Antwerpen, Lille, Parijs, Tours en Bordeaux. Afhankelijk van de drukte op de weg, zijn er ook andere routes mogelijk (bijv. via Brussels i.p.v. Lille of juist met een grote boog om Parijs heen). Maar over het algemeen zul je lange stukken snelweg passeren en dus veel tijd in de auto doorbrengen.

Tip: als het kan, vertrek dan heel vroeg op zondag. Die dag is het over het algemeen wat rustiger op de weg. Dit jaar zijn wij zelf in 12 uur van Amsterdam naar Moliets-et-Maa gereden, op zondag 21 juli (middenin het hoogseizoen dus).

Wat kost een roadtrip van Utrecht naar Moliets-et-Maa?

4.4 / 5 – 49 reviews

Star Surf Camp Moliets

Regio Biarritz
Gem. 22 – 30 jaar oud. (Min. 18)
Beginners only
Mei – Sep
Vanaf € 219,- per persoon, incl. maaltijden

Qua benzinekosten kan het erg schommelen, maar wij kwamen de volgende prijzen tegen (Euro95):

  • Nederland: Tussen de € 1.68 en € 1.82 per liter
  • België: Tussen de € 1.32 en € 1.46 per liter
  • Frankrijk: Tussen de € 1.47 en € 1.59 per liter

Zoals je ziet, zitten er best flinke verschillen tussen de landen, maar ook binnen het land kan het flink schommelen. Voor de actuele benzineprijzen, kun je de website van de ANWB in de gaten houden.

Tip: als je de tijd hebt, kan het lonen om via Luxemburg te rijden, daar zit je qua prijs tussen de € 1.18 en € 1.26 per liter (vergeet geen grote jerrycan mee te nemen).

Qua tol hangt het ervan af welke route je neemt, maar wij gaan uit van de route zoals hierboven besproken (via Lille, Parijs en Bordeaux). Qua tol zijn wij in totaal kwijt geweest (enkele rit): € 84,50.

kies de juiste auto voor jouw roadtrip, zowel voor de tocht, als voor het surfen

Rij nog iets verder, voor de leukste surfvakanties in Spanje.

Hoe kun je besparen tijdens een roadtrip naar Frankrijk?

  • Met tanken kun je heel erg veel besparen. Zoals je in het overzicht hebt kunnen zien, zijn er flinke prijsverschillen binnen een land. Je kunt vaak op de snelweg zien wat de prijzen zijn over de hele route (dan krijg je de prijzen van 5 benzinestations te zien). Ook zijn er bepaalde apps waar de prijzen overzichtelijk neergezet zijn, zoals Waze.
  • Je kunt de tank natuurlijk helemaal opvullen in België, zowel op de heen- als terugweg. Indien mogelijk, kun je zelfs omrijden via Luxemburg. Ook in (Noord-)Spanje is het tanken een stuk goedkoper, met prijzen tussen de € 1.26 en € 1.39 per liter. Dit kun je eventueel combineren met een bezoek aan het geweldige San Sebastian.
  • Via je navigatie (zoals Waze) kun je ook kiezen voor een route waarbij je de tolwegen vermijdt. Deze routes nemen normaliter meer tijd in beslag. Indien je de tijd hebt, kunnen we dit ten zeerste aanraden, al is het maar om de verrassende nieuwe plekken die je leert kennen.

Hopelijk heeft dit artikel jou een goed beeld gegeven van wat je qua kosten kunt verwachten tijdens een roadtrip naar Zuid-Frankrijk. De totale kosten hangen natuurlijk ook af van het gebruik van jullie voertuig. Zuid-Frankrijk is geweldig om vakantie te vieren, en als het je wat lijkt, kun je dit zelfs combineren met surfen. Win-win dus!

Zie hier alle surfvakanties in Frankrijk

Een surfroadtrip met een gehuurd busje

Met een busje waar maximaal 9 personen in gaan naar Frankrijk of Spanje reizen? Dat is toch wel heel erg gaaf. Al velen zijn jullie voorgegaan. Via onze vaste partner GoRoadtrip kun je voor een heel mooi tarief een busje huren, tot wel 9 personen.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

One thought on “Wat kost een roadtrip naar Zuid-Frankrijk nou precies?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking