Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Welk soort surfkamp past nou eigenlijk bij mij?

SW Travel Tips Alle landen

Welk soort surfkamp past nou eigenlijk bij mij?


Welk soort surfkamp past nou eigenlijk bij mij?

SurfaWhile vindt het belangrijk dat jij de surfaccommodatie kiest die het beste bij jou past! Als jij voor het eerst (of tweede-/derde keer) naar een surfkamp wilt gaan, kan het namelijk soms lastig zijn om te kiezen waar je naartoe zou moeten gaan. Om deze keuze iets makkelijker te maken, geven wij je een kort overzicht van de verschillende opties.

De locatie van jouw surfkamp

Waar zou jij naartoe willen? Wil je bijvoorbeeld naar Frankrijk, Spanje of Portugal? Frankrijk en Spanje zijn vaak te bereiken met de auto of met de surfbus. Naar Portugal moet je al bijna sowieso vliegen. Uiteraard zijn de accommodaties in Frankrijk en Spanje ook per vliegtuig te bereiken en te allen tijde kunnen wij je een airport-transfer aanbieden.

De nationaliteiten in het surfkamp

Allereerst zou je voor jezelf na moeten gaan of je naar een Nederlandstalig surfkamp zou willen gaan, of zou je eerder op zoek zijn naar een internationale sfeer? In de Nederlandstalige surfkampen komen ook vaak Belgen, in de internationale surfkampen zal je ook veel Scandinaviërs, Duitsers, Britten, Zwitsers en Fransen tegenkomen – zo goed als iedereen komt uit West-Europa, maar ook regelmatig van daarbuiten. In ons overzicht van surfvakanties maken wij sowieso onderscheid tussen Nederlandstalige en internationale bestemmingen, wel zo handig dus.


Internationaal surfkamp

Met welke leeftijden moet ik rekening houden?

Leeftijd is iets belangrijks voor als je naar een surfkamp gaat. Zoek altijd goed uit hoe oud de mensen in het surfkamp zijn, om teleurstellingen te voorkomen. Indien jij 27 bent terwijl bijna alle gasten in het kamp tussen de 16 en de 20 zijn, zal je waarschijnlijk minder plezier hebben. Niet alle websites zijn even duidelijk in het weergeven van de leeftijden, maar dit is zeker uit te zoeken. Op onze overzichtspagina’s zie je een goede leeftijdsindicatie.

Surf vibes

Dreamsea Surf Camp Cantabrië – gem. leeftijd tussen de 20 en de 40

Verschillende typen accommodaties

Verschillende surfkampen bieden verschillende typen accommodatie. Vind jij het niet erg om in een tent te liggen, welke je deelt met anderen, dan zijn er veel opties. Maar ook indien jij een eigen kamer in een mooie surfvilla wilt, zul je mooi een plekje kunnen vinden. De ‘Glamping-accommodatie‘ is ook in opkomst, waar je in een luxe tent verblijft. Denk goed na wat belangrijk voor jou is!

Dreamsea Glamping – Verblijf in stijl

Wat voor soort bezoekers trekt dit surfkamp?

Met wie ga jij op surfvakantie? Ga jij bijvoorbeeld met je partner, alleen, met het hele gezin of juist met een aantal vrienden? Dit is erg belangrijk bij het kiezen van een surfkamp. Zo zijn er surfaccommodaties die erg geschikt zijn voor koppels (die willen vaak een rustige week, met aardig wat surfen, en fijn bed en privacy), waar andere kampen weer meer gericht zijn op mensen die alleen reizen. Ook met je vriendengroep kun je beter naar het ene dan het andere surfkamp gaan, bijvoorbeeld vanwege de (beperkte) mogelijkheden om te feesten (zie volgende kopje). Uiteraard hebben wij ook een aantal accommodaties die zeer geschikt zijn voor een surfvakantie met de familie.

Is dit een surfkamp met veel party’s?

Veel surfkampen staan bekend om de gezelligheid, de feestjes en het drinken. Dit is echter absoluut geen regel, er zijn voldoende surfaccommodaties waar dit niet of nauwelijks aanwezig is. De kampen waar het feesten echt op nr. 1 staat, zullen waarschijnlijk iets minder waarde hechten aan het surfen, wat uiteraard ook helemaal niet erg is. Echter zien we wel dat de surfkampen waar de focus écht op het surfen ligt, minder actief zijn in feestjes en party-avonden. Ga dan ook goed na met welk doel jij op vakantie gaat; feesten en gezelligheid, of ga je toch echt voor het surfen en chillen?

Pura Vida – Lekker bijkomen en ook wat surfen

Wat voor soort surfkamp past er nou echt bij jou? Vertel ons je wensen en wij helpen je graag verder!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking