Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Wijs op surfreis – juist nu!

SW Travel Guide Alle landen

Wijs op surfreis – juist nu!


Premier Rutte zei woensdag 03 juni: ”We kunnen weer op vakantie, maar ga wijs op reis”. Wij maken daar graag van: ‘ga wijs op surfreis’. En dat kan goed, want juist nu is een surfvakanties een betere optie dan ooit. Hierbij een overzicht van hoe jij het beste wijs op surfreis kunt gaan.

Een surfvakantie, juist nu

In deze tijden is een surfvakantie een betere optie dan ooit tevoren. En dit heeft een aantal redenen, want tijdens een surfvakantie krijg je te maken met verschillende activiteiten en omstandigheden die je elders niet tegenkomt.

Surfen is veilig

Je hebt vast wel eens beelden gezien van een overvolle line-up (waar de surfers wachten om een golf te pakken). Dit zijn over het algemeen niet de plekken waar jij surfles gaat krijgen. Je surft alleen (eventueel is de instructeur dicht bij jou in de buurt) en je bevindt je in de buitenlucht. Tijdens het surfen is er dus maar heel weinig kans op het oplopen van het coronavirus, terwijl je gewoon heel veel lol zult hebben.

Je bent (bijna) altijd buiten

Bij een surfvakantie ben je zo goed als altijd buiten. En zoals onderzoek heeft uitgewezen is hier de kans op besmettingen heel erg klein. Naast het surfen vindt het eten, de activiteiten en het chillen vaak rondom de surfaccommodaties plaats, in de buitenlucht.

Niet ‘buiten de deur’ zoeken naar vermaak

Het mooie van een surfvakantie is dat alles wat je nodig hebt reeds aanwezig is. Op het surfcamp worden activiteiten gegeven, zoals een movie-night in de buitenlucht, yoga (individueel) of volleybal. Ook staat er vaak een pingpong tafel en zijn er nog tal van andere manieren van vermaak. Zo hoef je dus niet per se de deur uit om leuke dingen te doen.

Jij bent onderdeel van de gezelligheid

Bij een stedentrip of verblijf op een camping moet je op zoek naar ‘gezelligheid’ terwijl je bij een surfvakantie hier zelf al onderdeel van bent. Je bent onderdeel van een groep met alleen maar leuke mensen. Er is geen reden om hier nog zelf naar te moeten zoeken, met alle risico’s van dien.

Surfing France Waves
Surfen is veilig

Wijs op surfreis naar Portugal

We hebben altijd al veel geschreven over surfvakanties in Portugal en ook dit jaar gaat het (alsnog) mogelijk zijn om te genieten van dit fantastische land. Wijs op surfreis naar Portugal kan zelfs extra goed, gezien het speciale keurmerk wat de Portugese overheid heeft ingesteld. Aan de hand van een check-list kan een accommodatie het keurmerk krijgen.

Het Gota d’Agua Surf House is in ieder geval een van de accommodaties die over het Clean & Safe keurmerk heeft.

De bar van het Gota d’Agua Surf House

Naast dit artikel over ‘wijs op surfreis’, hebben we ook een artikel geschreven waarin maatregelen tegen COVID staan beschreven die bepaalde accommodaties hebben genomen. Hier is ook meer te vinden over de situatie bij het Gota d’Agua Surf House.

Bij het Dreamsea Surf Camp in Alentejo (onder Lissabon) hebben ze dit jaar de gedeelde tenten afgeschaft, zodat je altijd in je eigen tent komt te liggen (of met jouw reisgenootje).

Wijs op surfreis naar Frankrijk

Frankrijk lijkt alsnog een zomer tegemoet te gaan met aardig wat Nederlandstalige bezoekers. Het zal zeker niet zo druk zijn als in een ‘normaal jaar’ maar met het opengaan van de meeste campings en ook de surfkampen in Frankrijk die de meeste weken in juli en augustus ‘gewoon’ open zijn, zal het alsnog een hele leuke en gezellige zomer worden.

De verschillende surfkampen in Frankrijk nemen allemaal de desbetreffende maatregelen om een zo’n veilig mogelijke omgeving te garanderen. Zo hoef je er niet van vreemd van op te kijken als jouw temperatuur gemeten wordt bij aankomst.

Een van de fijnste accommodaties in Frankrijk, waar ze tal van maatregelen hebben genomen, is de prachtige Glamping in Moliets (o.a. bereikbaar met de surfbus). Hier heb je sowieso al je eigen tipi-tent (met zeer comfortabel bed) en ook de maaltijden zijn van hoog niveau.

De tenten zijn ruim opgezet bij de Glamping in Moliets

Wijs op surfreis naar Spanje

In Spanje heb je ook tal van mogelijkheden om op surfvakantie te gaan, op een verantwoordelijke manier uiteraard. Bij het surfcamp in Zarautz, waar je per 10 juli met de bus kunt komen vanuit Nederland en België, zullen geen tenten worden gedeeld (alleen eventueel met je reisgenoot) en tevens zijn er maatregelen genomen bij de maaltijden, de activiteiten en het surfen. Ook is er voldoende gelegenheid om je handen goed te ontsmetten en wassen.

Zo zie je maar dat juist nu dé tijd is gekomen om op surfvakantie te gaan, of het nou voor de eerste, tweede of derde keer is!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!