Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Zomerse evenementen in Biarritz 2020

SW Travel Guide Frankrijk

Zomerse evenementen in Biarritz 2020


Biarritz is een welbekende vakantiebestemming aan de Franse kust met enorm veel evenementen het hele jaar door. Tussen deze waslijst van evenementen zijn er een paar die er voor surfers tussen uit springen. Daarnaast zijn er ook nog wat events die helemaal niks met surfen te maken hebben, maar wel heel erg leuk zijn om te bezoeken! In de omgeving van Biarritz liggen ook nog eens veel surfkampen waarvan veel een optie hebben om een dagje naar Biarritz te gaan. Iets wat wij zeker aanraden om te doen als je de kans krijgt!

Check de Travel guide van biarritz voor meer informatie over deze historische surf stad.

Grande plage in Biarritz

Wheels and waves

10 – 14 juni 2020

Sinds 2008 brengt het wheels and waves festival surfers, skaters, motorrijders en muziekliefhebbers bij elkaar. Een bijzondere mix, maar dat is juist wat dit festival zo leuk maakt. Er zijn verschillende surf wedstrijden waar professionele surfers op af komen. Buiten dat zijn er veel concerten en zullen er veel custom motors zijn, waar ze ook nog eens mee gaan racen. Ben jij een motor en / of liefhebber dan is dit een festival wat je niet wilt missen. 

Surf film festival Anglet

10 – 13 juli 2020

Dit festival is gratis te bezoeken en een must see voor surfers als je in de buurt van Biarritz bent begin juli. Er zijn 3 openlucht bioscopen waarop oude klassieke surf films en de allernieuwste films worden gescreend. Ook zijn er kunst tentoonstellingen en meerdere concerten. Elke dag is het feest tot zeker middennacht, maar daarna kan je altijd nog het centrum van Biarritz in duiken. Een weekend vol surfen, zon en strand, wat wil je  nog meer? 

Las Casetas

23 – 30 juni 2020

Dit jaarlijkse feest in Biarritz word gezien als de opening van het zomerseizoen, en dat word deze week goed gevierd! Elke dag kan je hier van 12 tot 12 de stands van verschillende bodega’s en restaurants uitproberen. Buiten het lekkere eten zijn er ook concerten en DJ’s die er voor zorgen dat jij de dansend de zon in de ocean ziet zakken. Een feest voor jong en oud, maar elk jaar weer enorm gezellig! Zeker een bezoekje waard. 

Vuurwerk grande plage

14 juli 2020

Grande plage staat bekend als het surfstrand van Biarritz en is uberhaupt een erg leuk strand om te bezoeken. Maar op 14 juli is het extra bijzonder om dit strand te bezoeken. Vanaf een rots in de zee worden een half uur lang kilo’s aan vuurwerk de lucht in geschoten. Deze show is zeer professioneel opgezet en trekt vele bezoekers uit de regio. Na het vuurwerk is het ook nog lange tijd gezellig in de stad. 

Fetes de bayonne

29 juli – 2 augustus 2020

Dit jaarlijkse feest is er eentje die je echt niet mag missen. Het recept van het feest is eigenlijk heel simpel; op bijna elke straathoek wordt er muziek gespeeld, zijn er Fransen die dansen (doe daar zeker aan mee!) en kom je ook regelmatig optredens tegen. Overal zijn barretjes om een drankje te halen, welke je buiten nuttigt. Het hele feest speelt zich af in de stad, met name rondom de rivier Adour. Dit duurt eigenlijk de hele dag, waar de dag wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk. In 2019 hebben Olmo Chris en Thomas van SurfaWhile dit geweldige feest bezocht, meer informatie daarover lees je in dit artikel over fetes de Bayonne.

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking