Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Zomerse evenementen San Sebastian 2021

SW Travel Guide Spanje

Zomerse evenementen San Sebastian 2021


Een tripje naar San Sebastian is altijd een goed plan, het is ook niet zonder reden dat veel surfkampen in Frankrijk een dagtripje naar deze geweldige stad plannen. Ga jij deze zomer naar een surfkamp in bijvoorbeeld Moliets, Vieux-Boucau of Zarautz dan is de kans groot dat je een dagje naar San Sebastian gaat. Om er voor te zorgen dat je het meeste uit het bezoek kunnen halen hebben wij alvast een lijstje gemaakt met de leukste evenementen in de zomer van 2021.  Check it out!

San Sebastian Spanish School Bay
San Sebastian Bay

Feest van St. John

23/06/2021

In de nacht van 23 op 24 juni 2021 worden om middernacht door de hele stad verschillende vreugdevuren aangestoken. In de vroege morgen van de 24e is de stad verlicht door de vele flikkerende vuren. Waarna de hele dag door het feest van St John wordt gevierd. De vuren zijn een symbolische manier om kwade geesten te verdrijven en het begin van de zomer in te luiden. Op het Plaza de la Constitución in het hart van de stad krijgt de boom van St john ook een traditionele zegen. 

Jazzaldia – Jazz Festival

22/07/2021 – 26/07/2021

Dit festival is een jaarlijks terugkerende viering van jazzmuziek sinds 1966. Het is daarmee het oudste jazzfestival in Spanje. In de loop der jaren hebben bijna alle invloedrijke jazzmuzikanten op het legendarische podium op het strand opgetreden. De concerten zijn gratis te bezoeken en bieden ruimte aan meer dan 150.000 mensen. Deze stad zal druk zijn, maar als je de kans krijgt om San Sebastian tijdens het festival te bezoeken, aarzel dan niet om dit te doen!

Semana Grande

09/08/2021 – 16/08/2021

Tijdens de ‘Grote week’ zijn er honderden kleine en grote events door de hele stad te vinden. Deze week is een grote viering van de stad San Sebastian, en wordt al sinds 1876 gevierd. Er zijn concerten in vele genres, parades, en kermisattracties. De stad staat vol met mensen die de hele dag genieten van het lekkere eten, de drankjes en natuurlijk dansen! Echt een week die je niet wilt missen in San Sebastian. 

Euskal Jaiak

28/08/2021 – 06/09/2021

Voor de cultuurliefhebbers onder ons is dit het moment om de authentieke cultuur van het Spaanse Baskenland te ervaren. In het Baskenland is de lokale bevolking enorm trots op hun cultuur, taal en identieit. Euskal Jaiak is een ode aan alles wat hier onder valt. Tijdens deze week kan je ervaren hoe het is om echt Baskisch te zijn, daarnaast zijn de locals enorm open om de cultuur en ervaring met jou te delen! Een unieke kans om San Sebastian eens te zien buiten het dagelijkse leven om. 

Fiesta del 31 de agosto

31/08/2021

Deze dag is een herdenking van de grote brand in 1813 die praktisch heel San Sebastian in de as heeft gelegd. Van 21.00 tot 21.30 worden alle lampen in de stad gedoofd en is er een parade met kaarslicht door de stad. Taditionele baskische fluitisten marcheren door de stad terwijl ze het volkslied luiden. Als de lichten om 21.30 weer aangaan beginnen de festiviteiten door de stad. 

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking