De Beste Surfkampen van Spanje in 2024

Het noorden van Spanje is al jaren een van onze favoriete regio’s voor een surfvakantie. Een surfvakantie in Spanje wordt vaak een beetje overschaduwd door de mogelijkheden in buurlanden Frankrijk en Portugal, maar dat is zeker niet altijd terecht! Noord-Spanje biedt namelijk een groot aantal ingrediënten die jouw surfvakantie onvergetelijk maken.

Kleine disclaimer: dit artikel richt zich op het vasteland van Spanje, en daarmee niet op de Canarische Eilanden

Waarom Spanje een uitstekende bestemming is voor jouw volgende surfkamp

Spanje heeft ten opzichte van Frankrijk een aantal zeer interessante voorden. Zo zijn de surfcondities in Spanje, zeker voor beginnende surfers, uitstekend. Een aantal van de surfspots in Spanje staan bekend dat zij tot de allerbeste surfspots voor beginnende surfers behoren. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kust van Noord-Spanje bestaat uit ondeindig veel verschillende baaien. Deze baaien zorgen ervoor dat de surfspots van Noord-Spanje wat meer beschut liggen dan de surfspots van bijvoorbeeld Frankrijk, waar de surfspots wat meer ‘open’ liggen ten opzichte van de Atlantische Oceaan. De surfspots van Zarautz, Loredo en Somo, Oyambre en San Vicente de la Barquera zijn voorbeelden van uitstekende locaties voor jouw volgende surfcamp.

Bovendien biedt met name het noorden van Spanje prachtige natuur. Bijvoorbeeld in de Spanje deelstaat Cantabrië wordt het landschap gedomineerd door de zeer overweldigende bergen van de Picos de Europa, welke direct achter de kust van Spanje liggen. Dit betekent dat je hier letterlijk kunt surfen met de besneeuwde toppen van de Picos de Europa op de achtergrond. De Picos de Europa en een aantal aanverwante gebergten zijn enorm ruige gebieden waar onder andere beren en wolven leven.

Daarnaast is natuurlijk de Spaanse gastronomie van ongekend hoog niveau. De Noord-Spaanse regio Baskenland is bijvoorbeeld de regio met de hoogste concentratie restaurants met een Michelinster. Maar je hoeft in Spanje natuurlijk helemaal niet in een restaurant met een Michelinster te eten om te kunnen genieten van eten op niveau. In veel restaurants of cafés in bijvoorbeeld Zarautz of San Sebastian kan je uitstekend eten verwachten. Nog een voordeel: de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend in Spanje. De kosten van zowel het overnachten als van bijvoorbeeld restaurants liggen over het algemeen een stuk lager dan de prijzen in het zuiden van Frankrijk.

De beste surfkampen van Spanje

In Spanje vind je een aantal uitstekende surfkampen, ieder met een geheel eigen karakter. Een voordeel van Spanje is dat het mogelijk is om met de auto te rijden vanuit Nederland of België. Naar een beperkt aantal surf-accommodaties is het zelfs mogelijk om met de bus te reizen tijdens de zomermaanden. De meeste surfkampen van Spanje bevinden zich in de twee Noord-Spaanse regio’s Baskenland en Cantabrië.

Dreamsea Surf Camp Cantabrië

Dreamsea Surf Camp in Cantabrië is een unieke ervaring. Dit internationaal georiënteerde surfcamp is een luxe glamping concept dat zich bevindt op een natuurlijke camping in het noorden van Spanje, dicht bij bekende surfspots Oyambre en San Vicente de la Barquera. Je verblijft hier in gedeelde of privé glamping tenten en 3 maaltijden per dag zijn altijd inbegrepen, evenals onbeperkt gebruik van het surfmateriaal en vele activiteiten. Je kunt optioneel surfles en yoga toevoegen aan het pakket. Dit surfkamp richt zich op een breed publiek, en is populair onder gezinnen, koppels, groepjes vrienden/vriendinnen en zelfs solo-reizigers. Lees meer.

Surfblend Surfcamp Zarautz

Surfblend Surfcamp in Zarautz behoort al jaren tot de populairste surfkampen van Europa, en dat is niet voor niets. Het is een Nederlandstalig surfcamp dat zich richt op jong-volwassenen vanaf 18 jaar oud. De unieke combinatie van uitstekende golven voor beginnende surfers en het bruisende uitgaansleven zijn fantastische ingrediënten voor een surfvakantie. Bovendien is een groot voordeel dat je gemakkelijk en goedkoop met de bus vanuit Nederland en België naar Surfblend in Zarautz kunt reizen. Je kunt kiezen uit verschillende typen accommodatie, zoals budget-vriendelijke tenten en meer comfortabele sheddies XL. Daarnaast kun je surfles, surf rental, maaltijden en activiteiten toevoegen aan jouw boeking. Lees meer.

Surfblend Family Zarautz

Met het hele gezin op surfkamp? Het Surfblend Family Camp in Zarautz is een Nederlandstalig concept dat zich specifiek richt op Nederlandstalige gezinnen. Dit zeer popualaire surfcamp bevindt zich op een hele fijne camping in Zarautz. Het surfkamp bestaat uit een aantal safari-tenten die geschikt zijn tot gezinnen van 6 personen. Ook is het mogelijk om nog een zesde bed bij te plaatsen. Je kunt surfles boeken voor ouders en kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar oud. Zijn de kinderen nog te jong om te surfen? Geen probleem! De medewerkers van de kinderopvang zorgen ervoor dat jij zonder zorgen kunt surfen. De tenten zijn uitgerust met eenvoudige kookfaciliteiten, maar op het surfkamp wordt tevens een uitstekende half-pension formule aangeboden. Ook buiten de surfles om zal je je geen moment vervelen, omdat er vele activiteiten worden georganiseerd. Lees meer.

Star Surf Camp Oyambre

Oyambre is een pareltje aan de noordkust van Spanje. Deze beroemde surfspot, die bekendstaat als een van de beste surfspots voor beginnende surfers in Europa, is al jaren het thuis van Star Surf Camp Oyambre. Dit internationaal georiënteerde surfcamp biedt comfortabele accommodaties, met zowel gedeelde als privé mogelijkheden. Tijdens jouw verblijf is een groot deel van de maaltijden altijd inbegrepen in jouw prijs. Je kunt surfles en surf rental boeken evenals yoga, dat veel aandacht krijgt in Oyambre. Gedurende de week in Oyambre zal je daarnaast genieten van veel activiteiten, zoals livemuziek en SUP tours in de omgeving. Lees meer.

Ben jij op zoek naar een geweldige locatie voor jouw volgende surfvakantie? Kijk dan niet verder dan Spanje! Het noorden van Spanje biedt vele ingrediënten voor een fantastische surfvakantie. Zo geniet jeO van fantastische surfcondities voor beginnende surfers omringd door geweldige natuur. De maaltijden in de Noord-Spaanse regio’s zijn van uitstekende kwaliteit, en de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend. In Spanje vind je een aantal fantastische surfkampen die geschikt zijn voor een verschillende doelgroep, dus pak je board en ga op surfvakantie in Spanje!


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"