Surfvakanties Sri Lanka

SurfaWhile is een boekingsplatform voor unieke en bijzondere surfvakanties. Deze surfvakanties zijn met zorg samengesteld, en garanderen jou een surfvakantie die je nooit zult vergeten.

  • Dé SurfaWhile Surf Guide gratis in je mailbox
  • € 25,- p.p. korting in de SurfaWhile Webshop
  • Travel Guide met insider tips van jouw bestemming
  • Gratis advies van onze surf & travel experts
2 surfvakanties voldoen aan jouw criteria.

Meer over Surfvakanties in Sri Lanka

Over Surfen in Sri Lanka

Surfen in Sri Lanka betekent surfen in een tropisch paradijs! Je zult surfen bij de mooiste stranden, omringd door geweldige natuur met een rijk dierenleven. Daarnaast beschikt het land over een zeer vriendelijke bevolking en kun je er heerlijke curry eten. Het klimaat is er ook heerlijk, met warme temperaturen en eindeloos veel uren zon.

De beste surfspots van Sri Lanka

De beste surfspots van Sri Lanka

Sri Lanka beschikt over een zeer divers aanbod aan surfvakanties, en heeft voor ieder wat wils. Tijdens een reis door Sri Lanka tref je beach breaks, point breaks en reef breaks en interessante combinaties hiervan. Een groot deel van de surfspots in Sri Lanka zijn zeer geschikt voor beginnende tot intermediate surfers. Het land wordt wereldwijd erkend als een van de meest geschikte landen om echt progressie te boeken op je surfboard. Ook meer gevorderde surfers kunnen goed terecht in Sri Lanka. Hieronder vind je meer informatie over de meest bekende surfspots van Sri Lanka.

Zuidwestkust (Ahangama, Weligama, Hikkaduwa)

Aan de zuidwestkust tref je de beste surfcondities en  de grootste diversiteit aan golven over het algemeen van november tot april. Hier vind je een verscheidenheid aan beach- en reefbreaks zoals Rams Right, The Rock, Lazy Lefts, Weligama, Plantations, Mirissa Point en vele andere uitstekende surfspots.

Eastern Province (Arugam Bay)

Arugam Bay is de bekendste surfspots van de ‘Eastern Province’ en biedt doorgaans de beste surfcondities tussen april en oktober. Een aantal bekende spots rondom deze baai zijn  Arugam Bay, Pottuvil Point, Whiskey Point, Peanut Farm, Elephant Rock en Okanda. Je vindt hier vooral veel beach breaks, waar je in de ochtenden tijdens het hoogseizoen uitstekende golven kunt verwachten.

 

 

Wanneer surfen in Sri Lanka

De surfseizoenen in Sri Lanka

Het laagseizoen aan de zuidwestkust van Sri Lanka loopt van ongeveer mei tot oktober. Veel hotels en restaurants sluiten hun winkels tijdens deze periode volledig vanwege een gebrek aan toerisme. Je kunt op dit moment nog steeds leuke golven scoren, maar er zijn minder golven en er is minder entertainment te vinden.

Het laagseizoen in de oostelijke provincie loopt pak hem beet van oktober tot april. Hoewel er tijdens de schoudermaanden wat willekeurige deining kan zijn, is het tijdens het overgrote deel van dit seizoen vlak bij Arugam Bay en alle nabijgelegen surfspots, dus waarschijnlijk geen bezoek waar als je echt komt om te surfen. Een heleboel hotels en restaurants zijn daar dan tevens gesloten.