Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

SurfaWhile Indonesië

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / Indonesië

Indonesië

Hoe klinkt het om te surfen in een waar paradijs? Indonesië is waarschijnlijk de populairste reisbestemming voor surfers wereldwijd. De meer dan 17.000 eilanden herbergen een gigantisch aantal surfspots, welke geschikt zijn voor surfers op alle niveau's.
Bali is de traditionele hotspot voor surfers. Alleen op dit eiland al tref je een gigantisch aantal surfspots waar je eindeloos kunt surfen. Daarnaast is Lombok flink in opkomst, en zijn er de legendarische Mentawai eilanden. Vanwege de vele eilanden is Indonesië tevens zeer geschikt voor boat trips, waarbij je op een boot verblijft en van surfspot naar surfspot vaart. How does that sound?

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
Regio Mentawai, Indonesië 4.8/ 5 - 20 reviews

Praya Mentawai Surf Charter

Safe and Comfortable Charter
Gem. 30 - 46 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Verblijf 10 nachten)
Airport pick-up inbegrepen
v.a. € 2399,- per persoon
O.b.v. 10 nachten, incl. surfles & maaltijden

Exclusief bij SurfaWhile

Dé SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over surfen in Indonesië

Indonesië is een enorm land, bestaande uit duizenden eilanden en evenveel verschillende culturen. Haar eilanden beslaan een groot deel van de Indische Oceaan, waarbij het ene eiland beter te bereiken is dan het andere eiland. Indonesië kent met haar mee dan 17.000 eilanden een ontelbaar aantal surfspots langs de vele stranden. Dit maakt deze archipel een van de meest surfspot-rijke gebieden ter wereld.  Omdat het land grotendeels op en rond de evenaar ligt, is de temperatuur met gemiddeld zo’n 27 °C het gehele jaar rond fantastisch.

 

Het epicentrum van de surfsport in Indonesië is natuurlijk Bali. Al jarenlang komen er backpackers en surfers vanuit alle hoeken van de wereld naar Bali om de grote verscheidenheid aan surfspots zelf te mogen ervaren. Maar ook Lombok, Java, de Mentawai eilanden bieden geweldige surfervaringen.

Surfen op Bali

Bali is niet voor niets het epicentrum van het surfen in Indonesië. Het eiland is politiek stabiel, heeft een zeer vriendelijke bevolking, beschikt over een groot aantal accommodaties geschikt voor ieder budget en beschikt over geweldige stranden met fantastische golven. De meest bekende surfspots zijn Uluwatu en Padang Padang.

Surfen op de Mentawai Eilanden

De Mentawai zijn een keten van eilanden voor de kust van Sumatra. Deze eilanden werden door de surfscene ‘ontdekt’ in de jaren ’90, en zijn sindsdien omhooggeschoten op de lijstjes van ‘populairste surfbestemmingen’ wereldwijd. De boat trips zijn praktisch uitgevonden in Mentawai en tegenwoordig tref je hier een groot aantal boat charters en surfcamps. Kortom: deze bestemming moet je een keer afgevinkt hebben!

Surfen op Lombok en Sumbawa

Op korte afstand van Bali tref je de eilanden Lombok en Sumbawa. Lombok werd lang over het hoofd gezien, omdat het jarenlang in de schaduw van van buur-eiland Bali lag, maar heeft de laatste jaren meer en meer terrein gewonnen. De bekendste surfspot van Lombok is Desert Point, een van de langste barrels wereldwijd. Sambuwa herbergt pareltjes als Lakey Peak, Supersuck, Periscopes, en Scar Reef.

Surfen op Java

Java is een van de grotere eilanden van Indonesië, en heeft daarmee een lange kustlijn met tal van uitstekende surfspots. Surf-tourisme is pas redelijk recent aan het opkomen in Java, omdat het nabijgelegen Bali meer in de schijnwerpers stond. De bekendste surfspot van Java draagt de naam ‘G-Land’, maar langs de gehele kust tref je tal van surfspots.

Is Indonesië geschikt voor beginnende surfers?

Hierop antwoorden wij volmondig ja! Indonesië beschikt over een groot aantal surfspots welke geschikt zijn voor surfers op alle niveau’s. Ook beginnende surfers kunnen uitstekend terecht in Indonesië, afhankelijk van de gekozen locatie. De surfkampen die je via SurfaWhile boekt, zijn allemaal uitstekende opties voor beginnende opties. De instructeurs zullen ervoor zorgen dat jij binnen no-time op je board staat.

Is Indonesië geschikt voor solo-reizigers?

Wie een surfvakantie naar Indonesië boekt via SurfaWhile, zal in een accommodatie terechtkomen waar solo-reizigers meer dan welkom zijn. Tijdens de vele activiteiten die worden georganiseerd, zal je de andere reizigers goed leren kennen, en misschien ontmoet jij wel vrienden voor het leven!