Meer over Surfvakanties in Indonesië

Over surfen in Indonesië

Indonesië is een enorm land, bestaande uit duizenden eilanden en evenveel verschillende culturen. Haar eilanden beslaan een groot deel van de Indische Oceaan, waarbij het ene eiland beter te bereiken is dan het andere eiland. Indonesië kent met haar mee dan 17.000 eilanden een ontelbaar aantal surfspots langs de vele stranden. Dit maakt deze archipel een van de meest surfspot-rijke gebieden ter wereld.  Omdat het land grotendeels op en rond de evenaar ligt, is de temperatuur met gemiddeld zo’n 27 °C het gehele jaar rond fantastisch.

 

De beste surfspots van Indonesië

Het epicentrum van de surfsport in Indonesië is natuurlijk Bali. Al jarenlang komen er backpackers en surfers vanuit alle hoeken van de wereld naar Bali om de grote verscheidenheid aan surfspots zelf te mogen ervaren. Maar ook Lombok, Java, de Mentawai eilanden bieden geweldige surfervaringen.

Surfen op Bali

Bali is niet voor niets het epicentrum van het surfen in Indonesië. Het eiland is politiek stabiel, heeft een zeer vriendelijke bevolking, beschikt over een groot aantal accommodaties geschikt voor ieder budget en beschikt over geweldige stranden met fantastische golven. De meest bekende surfspots zijn Uluwatu en Padang Padang.

Surfen op de Mentawai Eilanden

De Mentawai zijn een keten van eilanden voor de kust van Sumatra. Deze eilanden werden door de surfscene ‘ontdekt’ in de jaren ’90, en zijn sindsdien omhooggeschoten op de lijstjes van ‘populairste surfbestemmingen’ wereldwijd. De boat trips zijn praktisch uitgevonden in Mentawai en tegenwoordig tref je hier een groot aantal boat charters en surfcamps. Kortom: deze bestemming moet je een keer afgevinkt hebben!

Surfen op Lombok en Sumbawa

Op korte afstand van Bali tref je de eilanden Lombok en Sumbawa. Lombok werd lang over het hoofd gezien, omdat het jarenlang in de schaduw van van buur-eiland Bali lag, maar heeft de laatste jaren meer en meer terrein gewonnen. De bekendste surfspot van Lombok is Desert Point, een van de langste barrels wereldwijd. Sambuwa herbergt pareltjes als Lakey Peak, Supersuck, Periscopes, en Scar Reef.

Surfen op Java

Java is een van de grotere eilanden van Indonesië, en heeft daarmee een lange kustlijn met tal van uitstekende surfspots. Surf-tourisme is pas redelijk recent aan het opkomen in Java, omdat het nabijgelegen Bali meer in de schijnwerpers stond. De bekendste surfspot van Java draagt de naam ‘G-Land’, maar langs de gehele kust tref je tal van surfspots.

Wanneer surfen in Indonesië

De surfseizoenen

In Indonesië onderscheidt met twee seizoenen. Dry season (droogseizoen) en wet season (regenseizoen). Het droge seizoen kent een consistente wind vanuit het oosten en zuidoosten, en is daarmee wat consistenter wat golven betreft. Tijdens het regenseizoen is de wind en daarmee de golven wat meer onvoorspelbaar, maar ook tijdens het regenseizoen kun je meestal uitstekend surfen.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"