Meer over Surfvakanties in Nicaragua

Met meer dan 300 dagen per jaar offshore wind, minder drukte dan zijn buurland Costa Rica, en het hele jaar door constante golven, zou Nicaragua hoog op je lijst met surfbestemmingen moeten staan. Het land is bovendien een van de veiligste landen in de regio, en is over het algemeen beduidend goedkoper dan landen als Costa Rica en Panama. Wat ook fijn is, is dat je nooit hele lange afstanden aflegt, waarmee het land goed te bereizen is.

Wat Nicaragua onderscheidt van andere surfbestemmingen, is de relaxte en gastvrije surfcultuur. Lokale surfers en internationale reizigers delen de passie voor de golven en creëren een unieke gemeenschap. Surfscholen en kampen zijn overal te vinden, waardoor zowel beginners als gevorderden kunnen profiteren van professionele instructie en begeleiding.

De beste surfspots van Nicaragua

Popoyo

Popoyo is voornamelijke een reeks huizen en hostels langs het strand. Je vindt hier niet veel behalve onverharde wegen en droge grond totdat je de stad Las Salinas bereikt, ongeveer anderhalve kilometer verderop. Het strand van Popoya is prachtig. Nicaragua heeft een absolute rijkdom aan stranden langs de westkust, maar weinigen zijn zo begeerd om te surfen als Popoyo. Enthousiaste surfers komen van over de hele wereld om hier te surfen, en het wordt gezien als een perfecte plek om te leren surfen in Nicaragua.

Playa Maderas

Playa Maderas is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de buurt van San Juan Del Sur. Maderas is voornamelijk een beach break en heeft het hele jaar door iets te bieden voor surfers op verschillende niveau’s. Het is een populaire spot vanwege de hoge populariteit van het stadje San Juan del Sur. 

Playgrounds

Playgrounds is zoals de naam het al aangeeft: een playground voor surfer. Als je echter op Playgrounds surft, ben je er waarschijnlijk met de boot gekomen. Het is niet vaak toegankelijk via het strand, omdat er niet veel in de buurt is. Maar je kunt enkele lokale surfers tegenkomen die in de buurt wonen en over land kunnen komen.

 

Wanneer surfen in Nicaragua

De beste tijd om te surfen in Nicaragua is tijdens het droge seizoen, dat loopt van november tot april. Gedurende deze maanden zijn de golven consistent en zijn de weersomstandigheden ideaal voor surfen. De watertemperatuur is aangenaam en boardshorts zijn meestal voldoende, waardoor het surfen nog aantrekkelijker wordt.

Of je nu een beginner bent die op zoek is naar zijn eerste golf of een ervaren surfer die op zoek is naar epische barrels, Nicaragua biedt een surfervaring die moeilijk te overtreffen is. Met zijn diverse golven, gastvrije gemeenschap en prachtige omgeving is het niet verwonderlijk dat Nicaragua een topbestemming is geworden voor iedereen die van surfen houdt.