Surfvakanties Frankrijk

SurfaWhile is een boekingsplatform voor unieke en bijzondere surfvakanties. Deze surfvakanties zijn met zorg samengesteld, en garanderen jou een surfvakantie die je nooit zult vergeten.

 • Dé SurfaWhile Surf Guide gratis in je mailbox
 • € 25,- p.p. korting in de SurfaWhile Webshop
 • Travel Guide met insider tips van jouw bestemming
 • Gratis advies van onze surf & travel experts
11 surfvakanties voldoen aan jouw criteria.

Meer over Surfvakanties in Frankrijk

Over surfen in Frankrijk

Via SurfaWhile boek jij de beste surfvakanties in Frankrijk. Al een aantal jaar komen wij regelmatig in Frankrijk om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn wat er gebeurt in de verschillende surfkampen die er zijn, en dat zijn er een hoop. Het surfen is de laatste jaren erg populair geworden en hierdoor ziet men soms door de bomen het bos niet meer want er is zoveel aanbod. SurfaWhile zet voor jou de verschillende opties gemakkelijk op een rijtje zodat jij makkelijk uitkomt bij de surfvakantie in Frankrijk die het beste bij je past.

Surfen in Frankrijk in het kort

 • Surfkampen in Frankrijk: langs de gehele kust (met name in het zuiden, dat moet gezegd worden) zijn er de leukste surfkampen te vinden.
 • Surfcondities: de Atlantische kust van Frankrijk biedt surfcondities van wereldformaat. Het is niet voor niets dat Hossegor één van de spots tijdens de prestigieuze World Surf League is.
 • Golven op ieder niveau: de brede zandstranden van Frankrijk herbergt een ongekend groot aantal surfspots, welke geschikt zijn voor surfers op ieder niveau.
 • Gunstige afstand: de relatief gunstige afstand vanaf Nederland en België maakt de Atlantische kust van Frankrijk tot een uitstekende keuze voor jouw surfvakantie.
 • Bruisende surfplaatsen: de grote aanwezigheid van surkampen, surfhostels en surfscholen in populaire surfstadjes als Molitets, Vieux Boucau en Biarritz, heeft gezorgd voor een bruisend uitgaansleven.
 • Surfvakantie Aanbod: een heel groot voordeel van Frankrijk als keuze voor jouw surfvakantie is het ongekend grote aanbod aan surfkampen, surfhostels en surfscholen langs vrijwel de gehele kust.
 • Vervoer: De surfspots in het zuiden van Frankrijk zijn uitstekend te bereiken per auto of per bus. Daarnaast is het mogelijk om te vliegen op Biarritz en op Bordeaux, en kun je met een supersnelle trein naar Bordeaux. Keuze genoeg dus!

Geschiedenis van surfen in Frankrijk

Het surfen in Frankrijk begon toen de bekende Hollywood-schrijver Peter Viertel in 1956 een periode doorbracht aan de Baskische kust om te werken aan de film “The Sun also Rises”. Toen hij de golven van de Atlantische Oceaan zag bedacht hij zich geen moment en besloot hij om zijn surfboard uit Californië over te laten vliegen. Hij maakte snel vrienden met de lokale bevolking van Biarritz die snel werden aangestoken door de hobby van de filmmaker: surfen in Frankrijk was geboren!

Verschillende typen surfvakanties in Frankrijk

In Frankrijk heb je verschillende typen surfvakanties die je kunt boeken. Er zijn surfkampen in Frankrijk en een aantal surfhuizen. Met name in het hoogseizoen, zijn echter met name de surfkampen, waar je verblijft in een tent, erg populair. In plekken als Moliets, Vieux Boucau en Le Pin Sec kan het tussen juni en september heel erg gezellig worden, met veel surfers in het water. Over het algemeen komt iedereen hier met dezelfde reden: een hele leuke tijd hebben terwijl je omringd wordt door gezellige mensen.

De beste surfspots van Frankrijk

De beste surfspots van Frankrijk

Frankrijk is door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan gezegend met veel plaatsen waar je kunt surfen. De verschillende regio’s, plaatsen en stranden verschillen sterk. Zo heb je in het zuiden de mondaine plaatsen Biarritz en Hossegor, bevinden zich ten noorden van deze plaatsen allerlei leuke surfdorpen, maar kun je ook in het noorden van Frankrijk in de verlaten baaien van de Bretagne het water in. Pas wel goed op: de stroming kan sterk en verraderlijk zijn. Laat je dus door lokale bronnen goed informeren over hoe laat en waar je kunt surfen in Frankrijk.

Moliets

Moliets is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste surfbestemmingen van Europa. Dat is niet zo gek, want het dorp combineert zeer goede golven met een bruisend uitgaansleven dankzij de aanwezigheid van een groot aantal restaurants en cafés. Om deze redenen is Moliets dan ook een zeer populaire bestemming geworden voor surfkampen.

Vieux Boucau

Dit vakantieplaatsje bevindt zich nabij een meer dat uitkomt in de Atlantische Oceaan. Dit meer is precies de reden van de uitstekende kwaliteit van de golven in dit stadje. Vieux Boucau is een zeer populaire plek voor beginnende surfers. Hier vind je dan ook een groot aantal surfkampen, waarvan je de beste via SurfaWhile kunt boeken.

Biarritz

35 kilometer ten zuiden van Hossegor ligt Biarritz. Dit is de waarschijnlijk de bekendste surfbestemming van Frankfrijk. Biarritz is al eeuwenlang een zeer populaire badplaats waar het in de zomermaanden flink druk kan worden in het water. Het leuke aan Biarritz ten opzichte van bovenstaande plaatsen is dat het een grotere stad is en daarom meer te bieden heeft voor een breder publiek.

Le Pin Sec

Le Pin Sec is een piepklein stadje aan de Atlantische kust van Frankrijk, en ligt op zo’n anderhalf uur rijden ten noorden van Bordeaux. Le Pin Sec heeft jaren in de schaduw gestaan van bekende surfspots als Mimizan en Moliets, maar heeft de laatste jaren een flinke inhaalslag gemaakt. Er zijn steeds meer surfkampen bijgekomen op de campings van Le Pin Sec, waarmee Le Pin Sec ondertussen is uitgegroeid tot een van de populairste surfspots van Frankrijk.

Wanneer surfen in Frankrijk

Wat is de beste tijd om te surfen in Frankrijk

In Frankrijk kun je het gehele jaar surfen. De hoogste golven tref je in de late herfst- en wintermaanden (oktober – maart). Dit is de tijd dat de meest gevorderde surfers in Frankrijk te water gaan. De lentemaanden (april – mei) kunnen wat onstuimig zijn. De zomermaanden (juni – september) zijn de maanden die het meest geschikt zijn voor beginnende surfers. Tijdens deze maanden zijn de golven over het algemeen het minst hoog, en staat er ook relatief weinig wind. Dit is dan ook de beste tijd om écht te leren surfen.