Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

Surfen in Marokko

Surfvakanties Marokko

De surf-hotspot van Marokko is zonder twijfel Taghazout. Het hele jaar door kan er goed gesurft worden en omdat er zo veel verschillende spots zijn kan je altijd de perfecte golf vinden. Neem daarbij het aangename klimaat, lekker eten en vriendelijke locals, waarom zou je nog verder zoeken naar je volgende surfvakantie!
In dit artikel beschrijven we de beste spots in en rondom Taghazout zodat jij goed voorbereid op je surfvakantie kunt gaan!

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
Tamraght, Marokko 4.7 / 5 - 52 reviews

Blue Waves Tamraght

Een top surfspot
Gem. 25 - 40 jaar oud. (Min. 18)
Alleen beginnende surfers
Airport pick-up beschikbaar
Min. 4 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Agadir, Marokko 4.7 / 5 - 118 reviews

Blue Waves Anza

Surf Camp direct aan 't strand
Gem. 25 - 40 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Airport pick-up inbegrepen
Min. 4 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Tamraght, Morocco 4.7 / 5 - 118 reviews

Surf Camp Marokko Tamraght

Echt geweldige golven
Gem. 26 - 38 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Airport pick-up beschikbaar
Min. 3 nachten, incl. surfles & maaltijden

Meer informatie over surfen in Marokko

Over surfen in Marokko

In het zuidwesten van Marokko ligt de surfhoofstad van het land; Taghazout. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje is uitgroeit tot een levendig  surfstadje. Rondom Taghazout liggen tal van surfspots, elk met een eigen karakter en creatieve naam. In het stadje vindt je vele surfhostels, eetgelegenheden en gezellige barretjes. Ook in de winter is de temperatuur hier aangenaam, een groot deel van het leven hier speelt zich ook buiten af. Wel zijn in de winterperiode de golven op de meeste stranden behoorlijk groot, waar veel professionele surfers op af komen. Maar ook als beginnende surfer zijn er spots te vinden waar jij alle ‘ins en outs’ van het surfen kan leren.

 

De beste surfspots van Marokko

Banana point

Deze spot is perfect voor beginners aangezien het deels een beach break is. De beach break is een tamelijkk rustige golf die perfect is om je surf skills te verbeteren. Ook is er op deze spot een right hand point break waar intermediate surfers zullen genieten van de lang durende golf. Houd er wel rekening mee dat er een sterke onderstroom is als er een grote swell is.

Panorama

Deze spot is ook erg geschikt voor beginnende surfers en is bijzonder omdat het een point break is met een ondergrond van zand. De golfen zullen nooit echt hoog worden, ook niet tijdens grote swells en de spot werkt het best tijdens laag tij.

Imsouane

Deze spot ligt een aardig stuk noordelijker dan Taghazout maar als je een golf zoekt die tot wel 2 minuten lang kan duren is dit de plek waar je moet zijn! Door deze golf is de plek erg populair onder beginners en longboarders. Het is wel een sukje terug lopen als je de golf tot het einde hebt gesurft, maar dit is het zeker waard. Neem daarbij de vriendelijke en easy going locals en je begrijpt al snel waarom dit zo’n populaire spot is.

Tamri

Deze spot is erg gevoellig voor swells en ook op de dagen waarop de golven elders niet zo goed zijn kan je hier wel prima surfen. Vanwege de beach break is dit ook een spot die zeer geschikt is voor beginners. De beste condities zijn over het algemeen vroeg in de ochtend. Check overigens wel het surf report voor die dag want als de golven hoog zijn is dit een spot die meer geschikt is voor ervaren surfers.

Anchor point

Iets minder geschikt voor beginners, maar wel de meest bekende rechtse point break van Afrika. Deze krachtige golf is erg consistent waardoor het wel veel bezoekers trekt. Als de golven boven de 2 meter komen is volledige concentratie en doorzettingsvermogen nodig omdat de golf enorm veel water verplaatst en een sterke onderstroom heeft. Daarnaast is het een reef break, waarbij enige ervaring vereist is.

Ik kan nog wel even doorgaan met de spots, maar laten we het voor nu hier bij houden. Vergeet ook niet dat je het beste advies krijgt van de locals of medewerkers van Surf houses. Op die manier weet je zeker dat je naar een spot gaat die aansluit bij jouw wensen en surfniveau.

De surfseizoenen in Marokko

In Marokko vind je het hele jaar door goede golven, maar er zit wel degelijk een verschil tussen de zomer- en winterperiode. De hoogste golven rollen van oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op. Het is in deze periode dat de beste surfers hun skills komen testen.

In de zomer, van april tot september, zijn de golven op de meeste plekken minder hoog en worden de populaire stranden drukker met surfers die liever kleine tot middelmatige golven pakken. De consistente regio is dan tussen Rabat en Safi. Maar ook in deze periode kunnen geoefende surfers hun hart ophalen in Marokko, doordat de kustlijn van Marokko zowel noordwest als zuidwest ligt zijn er altijd lekkere golven te vinden.

De beste periode: September en oktober zijn voor heel Marokko gezien de beste periode om te surfen, in deze maanden bereiken de eerste winterse golven de hele kustlijn en is er meestal nog geen wind of regen.

Activiteiten in Marokko

Citytrip Agadir

Een oase van rust en ontspanning, altijd mooi weer, prachtige stranden en  een fantastische keuken. Agadir is een eersteklas badplaats aan een van de mooiste baaien ter wereld.

Citytrip Marrakesh

Deze ‘Koningsstad’ aan de voet van het Atlasgebergte wordt ook wel de ‘Parel van de Atlas’ genoemd. Ontdek de bezienswaardigheden van de ‘medina’ of slenter langs de talloze winkels in de ‘souk

Bezoek de Sahara

Marokko biedt de makkelijkste toegang tot de Sahara. Marokko is 1 van de meer toeristische landen van Noord-Afrika en heeft een goede infrastructuur. Ontdek dit waanzinnige wereldwonder in combinatie met een surfvakantie in Marokko!

Hoe reis je naar surfspots van Marokko?

Het snelst en makkelijkst is om met het vliegveld op Marokko te vliegen. De meeste surfspots bevinden zich vlakbij Agadir, waarmee dit voor de meeste reizigers de gemakkelijkste route is. Afhankelijk van waar je verblijft kun je vanuit Agadir per transfer naar jouw bestemming reizen. Ook is het mogelijk om een auto te huren vanuit Agadir.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de auto naar Marokko te reizen, een prachtige route door Spanje en/of Portugal. Echter ben je hier wel even mee bezig.

Wat is de beste tijd om te surfen in Marokko?

In Marokko kan het gehele jaar gesurft worden. In de winter worden de golven het hoogst, dit is de tijd dat de meest ervaren surfers naar Marokko reizen voor een surfvakantie.

Is Marokko geschikt voor beginnende surfers?

Marokko is een uitstekende locatie voor beginnende surfers. De grote variatie aan surfspots zorgt ervoor dat er altijd wel een surfspot is die geschikt is voor jouw surfniveau.