Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

SurfaWhile Marokko

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / Marokko

Marokko

De surf-hotspot van Marokko is zonder twijfel Taghazout. Het hele jaar door kan er goed gesurft worden en omdat er zo veel verschillende spots zijn kan je altijd de perfecte golf vinden. Neem daarbij het aangename klimaat, lekker eten en vriendelijke locals, waarom zou je nog verder zoeken naar je volgende surfvakantie!
In dit artikel beschrijven we de beste spots in en rondom Taghazout zodat jij goed voorbereid op je surfvakantie kunt gaan!

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
Regio Taghazout, Marokko 4.5/ 5 - 36 reviews

Surf Camp Marokko Tamraght

Echt geweldige golven
Gem. 26 - 38 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Boek vanaf 4 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 330,- per persoon
O.b.v. 3 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Taghazout, Marokko 4.9/ 5 - 81 reviews

Blue Waves Tamraght

Een top surfspot
Gem. 25 - 40 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Boek vanaf 3 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 235,- per persoon
O.b.v. 4 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Agadir, Marokko 4.7/ 5 - 168 reviews

Blue Waves Anza

Surf Camp direct aan 't strand
Gem. 25 - 40 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Boek vanaf 3 nachten)
Airport pick-up inbegrepen
v.a. € 235,- per persoon
O.b.v. 4 nachten, incl. surfles & maaltijden

Exclusief bij SurfaWhile

Dé SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over surfen in Marokko

In het zuidwesten van Marokko ligt de surfhoofstad van het land; Taghazout. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje is uitgroeit tot een levendig  surfstadje. Rondom Taghazout liggen tal van surfspots, elk met een eigen karakter en creatieve naam. In het stadje vindt je vele surfhostels, eetgelegenheden en gezellige barretjes. Ook in de winter is de temperatuur hier aangenaam, een groot deel van het leven hier speelt zich ook buiten af. Wel zijn in de winterperiode de golven op de meeste stranden behoorlijk groot, waar veel professionele surfers op af komen. Maar ook als beginnende surfer zijn er spots te vinden waar jij alle ‘ins en outs’ van het surfen kan leren.

 

De beste surfspots van Marokko

Banana point

Deze spot is perfect voor beginners aangezien het deels een beach break is. De beach break is een tamelijkk rustige golf die perfect is om je surf skills te verbeteren. Ook is er op deze spot een right hand point break waar intermediate surfers zullen genieten van de lang durende golf. Houd er wel rekening mee dat er een sterke onderstroom is als er een grote swell is.

Panorama

Deze spot is ook erg geschikt voor beginnende surfers en is bijzonder omdat het een point break is met een ondergrond van zand. De golfen zullen nooit echt hoog worden, ook niet tijdens grote swells en de spot werkt het best tijdens laag tij.

Imsouane

Deze spot ligt een aardig stuk noordelijker dan Taghazout maar als je een golf zoekt die tot wel 2 minuten lang kan duren is dit de plek waar je moet zijn! Door deze golf is de plek erg populair onder beginners en longboarders. Het is wel een sukje terug lopen als je de golf tot het einde hebt gesurft, maar dit is het zeker waard. Neem daarbij de vriendelijke en easy going locals en je begrijpt al snel waarom dit zo’n populaire spot is.

Tamri

Deze spot is erg gevoellig voor swells en ook op de dagen waarop de golven elders niet zo goed zijn kan je hier wel prima surfen. Vanwege de beach break is dit ook een spot die zeer geschikt is voor beginners. De beste condities zijn over het algemeen vroeg in de ochtend. Check overigens wel het surf report voor die dag want als de golven hoog zijn is dit een spot die meer geschikt is voor ervaren surfers.

Anchor point

Iets minder geschikt voor beginners, maar wel de meest bekende rechtse point break van Afrika. Deze krachtige golf is erg consistent waardoor het wel veel bezoekers trekt. Als de golven boven de 2 meter komen is volledige concentratie en doorzettingsvermogen nodig omdat de golf enorm veel water verplaatst en een sterke onderstroom heeft. Daarnaast is het een reef break, waarbij enige ervaring vereist is.

Ik kan nog wel even doorgaan met de spots, maar laten we het voor nu hier bij houden. Vergeet ook niet dat je het beste advies krijgt van de locals of medewerkers van Surf houses. Op die manier weet je zeker dat je naar een spot gaat die aansluit bij jouw wensen en surfniveau.

Wat is de beste tijd om te surfen in Marokko?

In Marokko kan het gehele jaar gesurft worden. In de winter worden de golven het hoogst, dit is de tijd dat de meest ervaren surfers naar Marokko reizen voor een surfvakantie.

Is Marokko geschikt voor beginnende surfers?

Marokko is een uitstekende locatie voor beginnende surfers. De grote variatie aan surfspots zorgt ervoor dat er altijd wel een surfspot is die geschikt is voor jouw surfniveau.