Meer over Surfvakanties in Marokko

Over surfen in Marokko

In het zuidwesten van Marokko ligt de surfhoofstad van het land; Taghazout. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje is uitgroeit tot een levendig  surfstadje. Rondom Taghazout liggen tal van surfspots, elk met een eigen karakter en creatieve naam. In het stadje vindt je vele surfhostels, eetgelegenheden en gezellige barretjes. Ook in de winter is de temperatuur hier aangenaam, een groot deel van het leven hier speelt zich ook buiten af. Wel zijn in de winterperiode de golven op de meeste stranden behoorlijk groot, waar veel professionele surfers op af komen. Maar ook als beginnende surfer zijn er spots te vinden waar jij alle ‘ins en outs’ van het surfen kan leren.

 

De beste surfspots van Marokko

De beste surfspots van Marokko

Banana point

Deze spot is perfect voor beginners aangezien het deels een beach break is. De beach break is een tamelijkk rustige golf die perfect is om je surf skills te verbeteren. Ook is er op deze spot een right hand point break waar intermediate surfers zullen genieten van de lang durende golf. Houd er wel rekening mee dat er een sterke onderstroom is als er een grote swell is.

Panorama

Deze spot is ook erg geschikt voor beginnende surfers en is bijzonder omdat het een point break is met een ondergrond van zand. De golfen zullen nooit echt hoog worden, ook niet tijdens grote swells en de spot werkt het best tijdens laag tij.

Imsouane

Deze spot ligt een aardig stuk noordelijker dan Taghazout maar als je een golf zoekt die tot wel 2 minuten lang kan duren is dit de plek waar je moet zijn! Door deze golf is de plek erg populair onder beginners en longboarders. Het is wel een sukje terug lopen als je de golf tot het einde hebt gesurft, maar dit is het zeker waard. Neem daarbij de vriendelijke en easy going locals en je begrijpt al snel waarom dit zo’n populaire spot is.

Tamri

Deze spot is erg gevoellig voor swells en ook op de dagen waarop de golven elders niet zo goed zijn kan je hier wel prima surfen. Vanwege de beach break is dit ook een spot die zeer geschikt is voor beginners. De beste condities zijn over het algemeen vroeg in de ochtend. Check overigens wel het surf report voor die dag want als de golven hoog zijn is dit een spot die meer geschikt is voor ervaren surfers.

Anchor point

Iets minder geschikt voor beginners, maar wel de meest bekende rechtse point break van Afrika. Deze krachtige golf is erg consistent waardoor het wel veel bezoekers trekt. Als de golven boven de 2 meter komen is volledige concentratie en doorzettingsvermogen nodig omdat de golf enorm veel water verplaatst en een sterke onderstroom heeft. Daarnaast is het een reef break, waarbij enige ervaring vereist is.

Ik kan nog wel even doorgaan met de spots, maar laten we het voor nu hier bij houden. Vergeet ook niet dat je het beste advies krijgt van de locals of medewerkers van Surf houses. Op die manier weet je zeker dat je naar een spot gaat die aansluit bij jouw wensen en surfniveau.

Wanneer surfen in Marokko

De surfseizoenen in Marokko

In Marokko vind je het hele jaar door goede golven, maar er zit wel degelijk een verschil tussen de zomer- en winterperiode. De hoogste golven rollen van oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op. Het is in deze periode dat de beste surfers hun skills komen testen.

In de zomer, van april tot september, zijn de golven op de meeste plekken minder hoog en worden de populaire stranden drukker met surfers die liever kleine tot middelmatige golven pakken. De consistente regio is dan tussen Rabat en Safi. Maar ook in deze periode kunnen geoefende surfers hun hart ophalen in Marokko, doordat de kustlijn van Marokko zowel noordwest als zuidwest ligt zijn er altijd lekkere golven te vinden.

De beste periode: September en oktober zijn voor heel Marokko gezien de beste periode om te surfen, in deze maanden bereiken de eerste winterse golven de hele kustlijn en is er meestal nog geen wind of regen.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"