Geweldig surfen in Loredo & Somo, Spanje

Noord-Spanje staat bekend als een waar surfparadijs, met wereldklasse golven die surfers van over de hele wereld aantrekken. Een van de pareltjes van deze regio is de baai van Santander, waar het fantastische strand Playa de Somo y Loredo bekendstaat als een van de allerbeste surfspots voor Europa, met name voor beginnende surfers. Met adembenemende uitzichten op de historische stad Santander aan de ene kant en de betoverende landschappen van Loredo aan de andere, is dit gebied niet alleen een walhalla voor surfers, maar ook voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Op zoek naar een surfvakantie in de buurt van Somo & Loredo? Check dan Star Surf Camp Oyambre of Dreamsea Surf Camp Cantabrië.

Surfen in Loredo & Somo

Het gehele strand tussen deze 2 plaatsen is meer dan 10 kilometer lang met in het midden van dit strand de beste golven. Dit komt doordat op dit stuk strand de golven zonder onderbreking aan land komen. De plaatsen Loredo en Somo liggen elk aan een ander uiteinde van het strand, hier worden ook de meeste surflessen gegeven. Over het algemeen zijn de golven daar namelijk een stuk toegangkelijker dan in het midden van het strand. Het maakt eigenlijk niet echt uit wat de condities zijn, je zult altijd een plekje vinden waar de golven aansluiten op jouw surfniveau.

Playa de Somo

Dit strand is ongeveer 2 kilometer lang met uitstekende golven over de gehele lengte. De golven zijn het beste rond mid/laagtij. Wel kan het in de zomermaanden erg druk worden maar dit is aanzienlijk minder buiten de vakanties om. Deze spot heeft de langst durende golf van Spanje waardoor je veel longboarders ziet op deze spot. Als er een swell onderweg is, dan moet je in Playa de Somo zijn waar je A-frame golven van 2 meter of hoger kunt surfen. Buiten de fijne surfcondities om kan je hier ook genieten van een adembenemende zonsondergang in het prachtige landschap.

Playa de Loredo

Vergeleken met Somo is Loredo een rustig en klein surfdorp met een upcoming surfscene. Ook zijn de golven hier altijd wat kleiner en rustiger dan in Somo, wat perfect is voor beginners als de golven in Somo te heftig zijn. Je ziet hier veel surflessen omdat de condities daar het beste zijn om te leren surfen. Er is een swell nodig van minimaal 60 CM om te kunnen surfen. De ideale golfhoogte is tussen 1.5 en 2 meter. Het beste tij om te surfen is hoogtij, je zal dan voornamelijk rechtste golven vinden maar omdat het een beach break is kan je ook af en toe een linker vinden.

Ontdek Santander en de omgeving

Naast de veelzijdige surfspots is het strand van Somo en Loredo vlakbij Santander, een van de grotere steden in Noord-Spanje. Hierdoor is het mogelijk om naast het surfen ook een nieuwe stad te ontdekken, er is namelijk meer dan genoeg te zien en doen in Santander. Daarnaast zijn er ook veel surfshops waar jij alle surfgear die je maar kunt wensen kan kopen. Kom jij liever niet in stad, ook dan is er ook genoeg te doen in Somo of Loredo, waar ook aardig wat surfhouses, hostels en surfcamps zitten. Zo ook het Latas Surf house in Loredo.


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"