Surf Glamping: de Opkomst van het Luxe Surfkamp

De tijd dat de surfsport werd geassocieerd met een minimalistische levensstijl ligt al vele jaren achter ons. Vanwege de grote, groeiende populariteit van actieve vakanties en de surfsport zijn er vele gedurende de afgelopen jaren vele verschillende typen surf-gerelateerde accommodaties ontstaan.

Wat is een Surf Glamping?

Glamping is een term die sinds enkele jaren flink in opkomst is.Het verwijst naar een luxe vorm van kamperen waarbij moderne voorzieningen, comfort en stijl worden gecombineerd met de traditionele buitenervaring. In tegenstelling tot conventioneel kamperen, waarbij men vaak zelfvoorzienend moet zijn en primitieve voorzieningen gebruikt, biedt glamping een hoog niveau van comfort met voorzieningen zoals comfortabele bedden, elektriciteit, sanitaire voorzieningen en soms zelfs gastronomische maaltijden.

Glamping accommodaties variëren sterk en kunnen onder meer luxe tenten, boomhutten, yurts, tipi’s, campers of eco-lodges omvatten. Het doel van glamping is om mensen de mogelijkheid te bieden te genieten van de natuur zonder de ontberingen van traditioneel kamperen, waardoor het aantrekkelijk is voor diegenen die op zoek zijn naar een comfortabele buitenervaring.

De opkomst van luxe in de surfcultuur

De traditionele surfcultuur, ooit gekenmerkt door het vrije en ongedwongen leven aan de kust, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan met de opkomst van luxe in de wereld van het surfen. Wat begon als een levensstijl die draaide om de liefde voor de golven en eenvoudige levensvreugde, heeft nu een glamoureuze facelift gekregen.

Het vrije leven wat vroeger zo kenmerkend was voor hippies en andere minimalisten, is meer en meer overgenomen door de luxere lifestylers. Veel luxe merken gebruiken tegenwoordig ook surfmateriaal en verwijzingen naar de surfcultuur in hun advertenties en promotie-uitingen. Dit is voor een groot deel te danken aan de gezonde, bewuste en actieve levensstijl die samenhangt met de surfcultuur. Ook de link naar bijvoorbeeld yoga, well-being en persoonlijke ontwikkeling dragen daar aan bij.

Voorzieningen en Ervaringen tijdens een Surf Glamping Experience

Het leuke aan het concept glamping is dat geen glamping hetzelfde is. Iedere accommodatie geeft zijn eigen draai aan glamping. Bij sommige accommodaties ligt de focus meer op de faciliteiten in de tent, zoals een mooi houten frame onder tent, en een echt bed en misschien wel met eigen kookfaciliteiten en/of eigen sanitair. Andere accommodaties zijn meer gefocust op design en zorgt er juist voor de dat de faciliteiten buiten de tent van hoog niveau zijn. Hierbij kun je denken aan gemeenschappelijke maaltijden van hoog niveau, zeer goede toilet-faciliteiten en/of juist extra activiteiten als yoga, massages en een zwembad.

Waarom een surfkamp en glamping zo’n goede combinatie is

Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie, waarbij een steeds groter deel van de actieve reizigers kiest voor een surfkamp. Maar hoe komt het nou dat er steeds meer surf glampings worden opgezet?

Glampings zijn perfect voor koppels en gezinnen

Een glamping is een perfecte optie voor koppels, vanwege de hoge mate van comfort. Hoe lekker is het om comfortabel wakker te worden, terwijl je wel dicht in contact staat met de natuur? Het is een heerlijke combinatie tussen het ontmoeten van gelijkgestemden terwijl je wel de mogelijkheid hebt om je terug te trekken. Ideaal dus!

Ook voor gezinnen met kinderen is een glamping een geweldige optie. Vaak kiezen de ouders ervoor om zelf in een privé glamping-tent te slapen, terwijl de wat oudere kinderen over een eigen tent beschikken. Op deze manier heeft iedereen een stukje privacy. Het surfkamp component maakt een surf glamping net wat aantrekkelijk voor de kinderen. Er worden vaak surflessen gegeven voor jong en oud, en ook kunnen de verschillende gezinsleven meedoen aan activiteiten als yoga, beachvolleybal en andere activiteiten.

Comfort vult perfect aan op een actieve vakantie

Hoe klinkt het om heerlijk uit te rusten op een echt bed na een stevige surf-sessie? Surfen is een vrij intensieve sport, waarbij goed rusten van groot belang is. Hoe lekker is het dan om heerlijk weg te kunnen dommelen in een comfortabel en opgemaakt bed?

Je hoeft je geen zorgen te maken om het eten

Zoals eerder vermeld, is surfen een intensieve sport, zeker voor beginnende surfers die (bijna) iedere dag op het surfboard zullen staan. Het is dan heerlijk om geen zorgen te hoeven maken om het bereiden van eten. In vrijwel alle gevallen zal er een heerlijk, gezond en voedzame maaltijd voor je klaarstaan tijdens jouw surf glamping experience.

Ontmoet gelijkgestemde mede-reizigers

Een glamping draait vaak voor een groot gedeelte om het contact leggen met andere gasten op een glamping. Dit zie je vaak terug in gezamenlijke maaltijden en de vele andere activiteiten die gezamenlijk uitgevoerd worden. Het leuk aan thema-concepten, zoals als een surfkamp, is dat gasten per definitie een gemeenschappelijke interesses hebben, namelijk surfen en een actieve en gezonde levensstijl. Daarnaast zullen de surflessen in veel gevallen ook in groepsverband plaatsvinden, wat ook automatisch een band zal opleveren, omdat je samen de verschillende stappen van het leerproces zult doorlopen.

De toekomst van Surf Glamping

De laatste jaren komen er steeds meer glamping concepten bij. Variërend van kleinschalige glamping concepten met een grote focus op het gemeenschappelijke activiteiten, tot commerciële projecten van grote camping-ketens. Surf glampings zijn eigenlijk al een niche binnen het glamping concept. Het ligt in de lijn der verwachting dat er nog meer gespecialiseerde surf glamping concepten zullen ontstaan, die zich zullen richten op een nóg specifiekere doelgroep. In feite is dit al aan de gang. Momenteel zijn er al bijvoorbeeld al glamping concepten die zich uitsluitend richten op gezinnen, of op gasten van een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld ouder dan 25 of 30 jaar oud. Ook zijn surf & yoga glampings al heel gebruikelijk, maar in de toekomst is het niet ondenkbaar dat er bijvoorbeeld surf & boulder glampings of vegan surf glampings zullen komen. We laten ons graag verrassen!

De populairste Surf Glampings

De afgelopen zijn er een aantal uitstekende glamping-concepten ontwikkeld naar het surfkamp model. Dit houdt in dat je verblijft in een stijlvolle en comfortabele tent, zult genieten van heerlijke maaltijden, kunt deelnemen aan professionele surflessen en aan vele andere activiteiten. Ben jij op zoek naar een glamping surfkamp? Zie de opties hieronder voor een aantal hele populaire surf glampings.

Dreamsea Glamping Moliets, Frankrijk

Dreamsea Glamping in Moliets is een geweldige ervaring voor jong en oud. Je verblijft in stijlvolle tipi-tenten, geniet van heerlijke maaltijden, neemt deel aan professionele surflessen, en kunt meedoen met ontspannen yoga-sessies. Bovendien wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd waar creativiteit en spontaniteit centraal staat. Lees meer.

Surfblend Family Moliets, Frankrijk

Een Nederlandstalig surfkamp dat zich uitsluitend richt op gezinnen. Dit comfortabele surfkamp, net achter de duinen van het prachtige Moliets, biedt alles wat jij nodig hebt voor een heerlijke, actieve surfvakantie. Denk aan comfortabele accommodatie, heerlijke maaltijden, professionele surflessen voor jong & oud en vele activiteiten. Lees meer.

Dreamsea Glamping Cantabrië, Spanje

De Dreamsea Glamping in Cantabrië bevindt zich op een prachtige natuurlijke camping omringd door de prachtige natuur van Cantabrië. Hier verblijf je in luxe glamping-tenten en kun je genieten van de heerlijke Spaanse keuken. Vanuit de glamping word je met busjes naar de beste surfspots van Cantabrië vervoerd voor uitstekende surflessen. Tevens kun je veel activiteiten verwachten als beachvolleybal, livemuziek en yoga. Lees meer.

Surfblend Family Zarautz, Spanje

Surfblend Family is een Nederlandstalig surfkamp dat zich volledig richt op gezinnen. Het surfkamp bevindt zich in het populaire surfstadje Zarautz in Spaans-Baskenland. Zarautz staat naast haar geweldige golven bekend om de uitstekende Bsskische keuken. Tijdens een verblijf in dit surfkamp kun je genieten van een verblijf in een ruimte safari-tent, heerlijke maaltijden, uitstekende surflessen en vele activiteiten voor jong en oud. Lees meer.

Dreamsea Surf Camp Alentejo, Portugal

De Alentejo, de regio ten zuiden van Lissabon en ten noorden van de Algarve, neemt de laatste jaren sterk toe in populariteit. Deze regio combineert een rustgevend glooiend landschap met eeuwenoude steden en een fantastische kustlijn. Op een van de mooiste plaatsjes van de Alentejo bevinden zich de plaatsjes Vila Nova de Milfontes en Porto Covo. In Porto Covo tref je het Dreamsea Surf Camp. Een prachtig opgezet surfkamp waar je verblijft in comfortabele tipi-tenten, geniet van 3 maaltijden per dag, deelneemt aan professionele surf- en yogalessen en vele andere activiteiten. Lees meer.

Tot slot

De afgelopen jaren zijn er een groot aantal surf glamping concepten opgericht op of nabij de beste surfspots van Europa, en zelfs buiten Europa. De combinatie van comfort, surfles, gezonde maaltijden en de vele activiteiten maken een surf glamping een fantastische surfvakantie. Heb jij jouw surfvakantie al geboekt?


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"