Surfen in Zuid-Portugal: Onontdekte Surfparadijzen in Portugal

Portugal is al lang een populaire surfbestemming, maar veel surfers missen de onontdekte schatten die te vinden zijn in de Alentejo en de westkust van Algarve. Deze twee regio’s bieden niet alleen fantastische surfomstandigheden, maar ook ongerepte stranden en een ontspannen mediterraanse sfeer.

De Alentejo is beroemd om zijn rustieke charme en ongerepte natuur, en de westkust van Algarve is bekend om zijn prachtige kliffen en idyllische stranden. Beide regio’s bieden golven die perfect zijn voor zowel beginnende als ervaren surfers. Of je nu op zoek bent naar golven om te leren surfen of uitdagende barrels, je vindt het hier allemaal.

Een ander groot voordeel van surfen in de Alentejo en de westkust van Algarve is de consistentie van de golven. Dankzij het regelmatige swelleer patroon zijn de golven het hele jaar door surfbaar. Bovendien zijn de stranden nog niet zo druk als in andere delen van Portugal, wat betekent dat je vaak alleen of met een klein groepje surfers op het water bent.

Naast surfen bieden de Alentejo en de westkust van Algarve ook tal van andere activiteiten. Ga wandelen in het prachtige natuurgebied van Ria Formosa, bezoek de historische steden van de Alentejo of ga op culinaire avontuur en proef de lokale gerechten.

Er is een breed scala aan accommodaties in de Alentejo en de westkust van Algarve, van gezellige surfhostels tot luxe villa’s. Of je nu op zoek bent naar budgetvriendelijke of high-end opties, je vindt zeker iets dat bij je wensen past.

Dus waar wacht je nog op? Beleef de onontdekte surfparadijzen van de Alentejo en de westkust van Algarve. Boek nu je surfvakantie en ontdek wat deze prachtige regio’s te bieden hebben.


Hans

Geschreven door Hans - Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.