Surfen op Netflix

We willen allemaal dat we dicht bij de oceaan woonden en kunnen surfen als de golven goed zijn. Helaas is dit voor de meesten van ons niet het geval en als we willen gaan surfen, kost dit vaak wat planning en voorbereiding. Maar hoe zit het met de dagen dat je echt de surf vibe voelt, maar niet het comfort van je bank wilt verlaten. Op zulke dagen is Netflix je beste vriend. Er zijn heel veel surffilms te vinden op Netflix, sommige zijn geweldig anderen niet zo geweldig. In dit artikel zullen we onze favoriete surffilms delen op Netflix, dit is echter gebaseerd op de Nederlandse Netflix.

Fishpeople

Fishpeople is een film die niet alleen over surfen gaat, het is meer een liefdesbrief aan de oceaan. Met de verhalen van 6 verschillende mensen allemaal met een diepe band met de oceaan als basis van het verhaal. Het gaat erom geluk te vinden in de diepe donkere troggen, glassy groene golven en alles daartussenin. Alle surfers zijn dol op de oceaan, maar zelfs niet-surfers zullen dol zijn op de oceaan na het bekijken van deze geweldige documentaire.

Resurface 

Als je onze blog al een tijdje volgt, weet je dat surfen kan worden gebruikt als een vorm van therapie. Een voorbeeld hiervan is de internationale organisatie voor surftherapie. Surfen als therapie voor de behandeling van PTSS is waar deze documentaire over gaat. Het schetst een beeld van de huidige situatie met veteranen in de Verenigde Staten. Waar 20 veteranen elke dag zelfmoord plegen. Surfen biedt een oplossing voor deze veteranen, die wordt verteld door boeiende verhalen.

Blue Crush

Dit is het verhaal over 3 Hawaiiaanse meisjes die leven om te surfen. Anne-Marie was een geweldige surfer, voordat een wipe-out haar bijna fataal werd. De film volgt de 3 meisjes naar surfsucces na de wipeout. Wanneer ze kan deelnemen aan de Pipe Masters-wedstrijd, ziet ze dit als haar kans om te door te breken. Maar zal dit haar lukken? Ik denk dat je gewoon de film moet kijken om erachter te komen.

Surfs up

Deze film is niet zo serieus, maar dat neemt het plezier niet weg! Volg het verhaal van Penguin surfer Cody die een surflegende wil zijn. Na het ontmoeten van de geweldige surfer Big Z, gaat Cody naar Hawaii om te concurreren in de grootste surfwedstrijd van het jaar. In Hawaii ontmoet hij een aantal collega-surfers en ze bevinden zich in de grappigste situaties. De film heeft een soundtrack van klassieke surfer tunes en geweldige oceanische beelden. Een leuke surffilm als je goed wilt lachen.


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"