Surftherapie bij Ripple – Herstel je mentale welzijn met surfen!

Zit je niet zo lekker in je vel? Dan is dit iets voor jou!

In onze samenleving worstelen veel mensen met stress, angst, somberheid en tal van andere uitdagingen. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat surfen een therapeutische uitlaatklep kan zijn. Helaas bieden traditionele surfkampen vaak niet de specifieke ondersteuning voor mensen die worstelen met hun mentale welzijn. Daarom is het Surftherapie programma van Ripple de perfecte oplossing voor deze groep mensen.

Stress, angst, depressie en andere psychische problemen kunnen ons dagelijks leven beïnvloeden en ons gevoel van welzijn aantasten. Het is essentieel om gezonde copingmechanismen te vinden die ons kunnen helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

De helende kracht van surfen wordt door velen ervaren als therapeutisch en transformerend. De combinatie van fysieke inspanning, de verbinding met de natuur en de focus op het moment brengt rust en voldoening. Bij Ripple begrijpen we dat reguliere surfkampen niet altijd voldoende ondersteuning bieden aan mensen die hun mentale welzijn willen verbeteren.

Ons Surftherapie programma is specifiek ontworpen om mensen met mentale uitdagingen te helpen. We combineren professionele begeleiding, yoga, mindfulness-oefeningen en gepersonaliseerde surflessen in een veilige en ondersteunende omgeving. Hierbij ligt de nadruk op groei, herstel en het ontdekken van innerlijke kracht.

Wat kun je verwachten?

Ons 7-daagse programma is gericht op het herstellen van je mentale welzijn. We combineren psycho-educatie, groepstherapie, surfen, yoga en mindfulness-oefeningen in het adembenemende zuiden van Portugal. Dit biedt de perfecte setting om aan je mentale gezondheid te werken.

Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, leeftijd of surfervaring. De groepsgrootte is maximaal 10 personen en de voertaal is Nederlands.

Bij Ripple geloven we in een holistische aanpak. We combineren surfen, yoga, mindfulness, psycho-educatie en evidence-based behandeltechnieken om je lichaam en geest tot rust te laten komen en om nieuwe stappen in de juiste richting te zetten.

Wat is inbegrepen?

  • 7 overnachtingen (gedeelde of privékamer)
  • Dagelijks ontbijt, lunch, avondeten en snacks
  • 5 surflessen
  • 6 yogasessies
  • 3 sessies psycho-educatie
  • 6 groepstherapiesessies gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy
  • 6 mindfulness-sessies
  • Online groepssessie na afloop van het programma
  • Goodiebag
  • Transfer van/naar accommodatie

Locatie

Locatie: Ons programma vindt plaats in onze prachtige villa in Aljezur, waar je gegarandeerd tot rust zult komen. We hebben rekening gehouden met ontspanning door ruimte te bieden voor loungen bij het zwembad, wandelingen in de omgeving en het genieten van al het moois dat Aljezur te bieden heeft.

We begrijpen dat het drukke bestaan in Nederland veel mentale capaciteit kan innemen, wat ons welzijn niet ten goede komt. Daarom zorgen wij ervoor dat je van alle gemakken voorzien bent, met comfortabele slaapkamers, ruimte, een eigen yogazaal en een mooie tuin met zwembad om te ontspannen.

Wil je meer weten?

Bezoek onze website via deze link: www.ripplesurftherapy.com of plan een gratis verkennend gesprek in met Djai Baaten, oprichter en hoofdbehandelaar van Ripple. Hij beantwoordt graag al je vragen!

E-mail: info@ripplesurftherapy.com 

Instagram: @ripple.surf.therapy


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"