Het verhaal van Jim in Montañita, Ecuador

S: 1° 49.6108′ W: 80° 45.1784′

Ik ben afgelopen voorjaar naar Montañita gegaan via SurfaWhile. Ik had een tussenjaar en wilde graag ergens een tijdje Spaans leren, in combinatie met surfen. Ik kon al een beetje surfen en zocht naar een plek waar ik dit verder kon oefenen. Ik heb lang gezocht naar de ideale locatie om Spaans leren en surfen te combineren, totdat ik bij Montañita uitkwam. De combinatie van Spaans leren, surfen en de leuke feestjes bleek een gouden match te zijn!

Jim in Montañita, Ecuador

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Guayaquil was alles perfect geregeld. Ik werd vanaf het vliegveld gelijk opgepikt met een taxi, welke me na een rit van 3 uur in  Montañita bracht. Aangezien het al laat was en ik een lange vlucht achter de rug had, was het de bedoeling om gelijk mijn bed in te springen. Echter, toen ik aankwam in de ‘Cabañas’ – de studentenaccommodatie waar ik met mijn medestudenten overnachtte- bleek dat iedereen zich aan het klaarmaken was voor een avondje stappen in Montañita. Ik kon nauurlijk niet achterblijven en besloot toch mee uit te gaan. Zo leerde ik direct veel nieuwe mensen kennen!

Spaans en surfen in Ecuador

De week daarop ging ik voor het eerst naar school, wat allemaal op loopafstand van de Cabañas is. Het leven was heerlijk! 2 uur Spaans leren, 2uur surfen en weer 2uur Spaans leren. Ik pikte het Spaans snel op, omdat alle leraren geen Engels praatten, waardoor je het Spaans in een razend tempo ontwikkelt. Ook pakte ik het surfen vrij snel weer op en merkte ik dat ik beter en beter werd, aangezien ik het elke dag deed. Iets wat ik vandaag de dag heel erg mis!

Doordeweeks waren er verder allemaal activiteiten die de school had georganiseerd, zoals met zijn allen volleyballen op het strand, met zijn allen uit eten gaan, tangodansen en verschillende kookcursussen. Mijn persoonlijke favoriet was de BBQ, die om de 2 weken werd gehouden. Hier gingen met zijn allen eten in de cabañas, waarna we daarna onder het genot van een aantal goede cervezas op stap gingen, op onze slippertjes. Het weekend was natuurlijk vaak één groot feest, met als kers op de taart de “sunday fundays”, zondagen waren nog nooit zo leuk!

In de weekenden gingen we ook vaak naar andere plekken toe in de omgeving van Montañita, omdat je toch wat van het prachtige Ecuador wilt zien. Zo ben ik met een paar studenten naar een nabijgelegen modde bad gegaan, een eiland wat ook wel de ‘poor mans Galapagos’ werd genoemd en ook gingen we vaak surfen op plekken die in de buurt lagen, om daar verder te oefenen en te genieten van het mooie leven!

Alles werd allemaal op en top geregeld door SurfaWhile, met wie ik gedurende mijn verblijf daar ook veel contact had. Ook tijdens de aardbeving die ik daar had beleefd, SurfaWhile zocht gelijk contact met mij en de school op om te kijken of alles goed ging. Hier ben ik hun erg dankbaar voor, en ik kan dus ook SurfaWhile en vooral Montañita als plek aan iedereen aanraadden! Je gaat er echt de tijd van je leven beleven, en je zult geen seconden spijt hebben van je keus!


Over de auteur

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"