Lotte en Manou leren Spaans in San Sebastian

Eindelijk was het zover en mocht ik beginnen aan mijn tussenjaar. Tas gepakt en op weg naar het vliegveld. Via SurfaWhile was ik al in contact gekomen met een meisje van mijn leeftijd dat precies tegelijk met mij zou verblijven om Spaans te leren in San Sebastian. We vlogen dan ook samen in een halfvol vliegtuig. Vanaf het begin klikte het al tussen ons, samen vertrokken we en daarmee startte onze reis.

In San Sebastián aangekomen was de vibe meteen geweldig, mensen in wetsuits die met surfboards onder hun arm door de stad lopen. In de leuke hippe tentjes heb je goedkope lekkere koffie en vriendelijke mensen. Midden in San Sebastián is een prachtige brug over een rivier die dwars door San Sebastián loopt. Er zijn prachtige gebouwen en mooie bergen naast de stranden. Daarnaast is het eten hier niet normaal lekker.

Bij het appartement aangekomen werden we meteen goed ontvangen door onze toekomstige huisgenoten, andere studenten die ook kwamen om Spaans te leren in San Sebastian. Ze namen ons mee naar de stad om in de avond met de andere studenten pintxos te eten, een typisch, heerlijk gerecht hier in het Baskenland.

Nu zitten we, Manou en ik, hier alweer 2 weken en we hebben het enorm naar ons zin. Het voelt alsof we hier al een maand zitten doordat we hier onze dagelijkse routine hebben gecreëerd. Elke dag spreken we met zijn allen af om of wel naar het strand te gaan of wat anders leuks te beleven.

Wij hebben een top appartement! Het is lekker ruim met 2 badkamers en een prima keuken. We wonen met zijn vijven, 2 Duitse en 3 Nederlandse meiden. En we kunnen het goed met elkaar vinden. Verder hebben we het geluk dat alles in de buurt is. Zo is de supermarkt naast ons en het strand is maar 7 minuten lopen. Bovendien is de Spaanse school bij ons in de straat en dus op loopafstand.

Om half 10 begint de les. De lessen zijn in het Spaans en we hebben kleine klassen, waardoor je veel aan de beurt komt en er genoeg aandacht is voor iedereen. Het is wel gek dat we in de les een mondkapje moeten dragen, maar door de airconditioning is dat niet heel erg. In de pauze bevindt zich om de hoek een gezellig cafeetje waar we vaak naartoe gaan. Sinds een week gaan wij met onze vriendengroep in de pauze tosti’s maken in ons appartement, iets goedkoper en extreem gezellig.

Daarnaast organiseert de taalschool activiteiten voor de studenten om na de lessen te doen. Zo hebben we een pizza party gehad en op het strand gevolleybald tussen de locals.

In de middag zijn de surf lessen bij de surfschool Pukas. De surflessen duren een uur en zijn leuk, gezellig en leerzaam. Door Corona krijgen we allemaal een waterdicht zakje aan ons wetsuit en pas als we het water in gaan mogen we ons mondkapje in het zakje doen. Afgelopen woensdag waren er helaas niet zoveel golven, waardoor we een andere les hadden dan normaal. Dus toen gingen wij met zijn tweeën op een extra groot surfboard en probeerden we er samen op te staan. We hebben heel veel gelachen en genoten. Het surfen in San Sebastian is een hele leuke afwisseling van het Spaans leren.

Na de surflessen chillen we met zijn allen op het strand en zwemmen we in de zee. Daarnaast is er veel te beleven in San Sebastián. Zo hebben we de afgelopen weekenden bijvoorbeeld een berg beklommen, waar we een bizar mooi uitzicht hadden op de zee en uiteraard op San Sebastián. Verder hebben we af en toe een hele dag een surfboard gehuurd en de hele dag op een strand gelegen en gesurft. En we zijn nog zoveel meer dingen van plan om te doen hier. Zo willen we bijvoorbeeld met onze vriendengroep gaan sunset-surfen en scooters huren om mee naar Biarritz te gaan.

Door corona is het nachtleven wat beperkter dan normaal, de barren sluiten al rond 23uur. Maar nu gaan we na sluitingstijd of naar het strand of naar het appartement om daar de avond voort te zetten.

Kortom, het is super leuk hier! De maskers zijn soms wat vervelend maar je raakt er aan gewend. San Sebastián is echt een aanrader, als stad en om Spaans te leren en wij denk er aan zelfs wat langer te blijven.

Groetjes Manou en Lotte 🙂


Over de auteur

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"