Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Pieke tijdens haar surfvakantie in Portugal

Pieke tijdens haar surfvakantie in Portugal


Pieke wilde leren surfen en waar kun je dat nou beter doen dan in Portugal. Ze verbleef een weekje in het prachtige surfkamp in Alentejo, reden genoeg om haar op te zoeken! Ze vertelde ons over het alleen reizen, het leren surfen, de leuke nieuwe mensen die ze ontmoette en – helaas – de problemen die ze ondervond bij haar heenreis. Pieke had maar weinig surf ervaring, maar het lukte haar zeer goed om te blijven staan.

De reis naar het surfkamp

”De heenweg verliep dramatisch. Mijn vlucht van Eindhoven naar Lissabon werd, om onduidelijke redenen, gecanceld, waarop het mij gelukkig lukte om de vlucht om te boeken. Vanaf Weeze vloog ik, via Porto naar Lissabon. Helaas had deze tweede vlucht ook vertraging, waardoor ik mijn overstap naar Lissabon miste (vanaf Porto). Gelukkig werd mij in Porto een hotel aangeboden, dat was super geregeld. De volgende ochtend, heel vroeg, vloog ik toen alsnog naar Lissabon. Het was erg fijn om constant in contact te staan tijdens dit malheur en de volgende ochtend werd ik ook keurig, om 08:00 uur ‘s ochtends, opgewacht op het vliegveld. Op naar het kamp, waar er een heerlijk ontbijtje klaarstond!”

Het surfkamp in Alentejo, Portugal

Het verblijf in de Glamping Plus tent

”Ik verbleef in de Glamping Plus, op aanraden van SurfaWhile. Deze ervaring was echt geweldig, het bed was heerlijk en het eten smaakte zeer goed. Elke avond kregen we een 3-gangen menu, met opgemaakte borden en al. Ook ‘s ochtends werd er een lekker ontbijt geserveerd, met verschillende granen, vers fruit en elke dag een andere special (bijv. roerei op een geroosterde boterham met een balsamico dressing er overheen, echt heerlijk). Wat wel apart was, was de eerste nacht, waar het slapen nog iets onwennig was. Ik werd enerzijds wakker van de geluiden van de zee en anderzijds vond ik het ook nog moeilijk te bevatten dat ik, na maanden ernaar uitgekeken te hebben, nu eindelijk in het heerlijke bedje lag wat mij beloofd was.’

(No) reviews yet

Pieke tijdens haar surfvakantie in Portugal

Gem. – jaar oud. (Min. )
Vanaf € ,- per

”Wat mij het meeste bij zal blijven van deze week is de enorme positiviteit van alle staff die aanwezig was. Carlos, Yanis en alle anderen waren echt geweldig. Verder heb ik ook een hoop nieuwe vrienden gemaakt. Ik kwam natuurlijk alleen naar het kamp, maar vanaf moment 1 was al duidelijk dat dit helemaal geen probleem was. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt uit Duitsland, België, Spanje en nog vele andere landen. Veel van gasten reisden of alleen of met z’n 2’tjes, waardoor er veel contact was met elkaar. Dit werd door de staff ook extra gestimuleerd, door middel van leuke spelletjes en interactie.

”Het surfen was echt geweldig! Het was erg lastig maar toch ging het me vrij goed af. Na zo’n sessie was ik wel helemaal bekaf, wat ook wel weer een voldaan gevoel gaf. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende surfvakantie.”

Dank je wel voor het lezen en indien jij ook een surfkamp hebt geboekt via SurfaWhile en het leuk lijkt om met zo’n verhaal op onze blog te komen, dan horen wij het graag.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd