Solo op Surfvakantie: 6 redenen waarom een surfkamp de ideale reis is voor solo-reizigers!

Overweeg je een solo-reis en ben je op zoek naar een ervaring die de juiste mix biedt van avontuur, gezelligheid en ontspanning? Dan is wellicht een surfkamp de ideale keuze voor jou! Steeds meer solo-reizigers kiezen voor een surfvakantie als reiservaring, en de redenen daarvoor zijn eenvoudig. Het samen (leren) surfen, de vele activtiteiten, de mogelijkheden tot gedeelde accommodaties, en de gastvrijheid in de surfcommunity zorgen ervoor dat jij je al heel snel niet meer alleen zult voelen!

De frisse zeelucht, het lekkere weer en de vele gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat jij je al heel snel thuis zult voelen in een surfkamp. In dit artikel duiken we in wat een solo-surfvakantie nou zo onvergetelijk maakt. Dus plaat je inspireren om de golven en het avontuur tegemoet te gaan!

BONUS: onderaan deze pagina tref je een drietal van de beste surfkampen voor solo-reizigers!

1. Samen (leren) surfen zorgt voor een band

Omdat een surfkamp is ingericht rondom surfles, zorgt dit al heel snel voor een sociale connectie. Je wordt immers al heel snel in een surfgroepje op niveau ingedeeld. De meeste surfkampen hanteren zaterdag als vaste aankomst- en vertrekdag, waarbij de surflessen (vaak) op zondag beginnen.

Wanneer je nog nooit hebt gesurft, dan word je dus bij andere reizigers ingedeeld die ook nog nooit op een surfboard hebben gestaan. Dit betekent dat je gedurende de week samen zult optrekken, en dezelfde stappen zult doorlopen. Wij weten uit ervaring dat bijna niets mooier is dan samen optrekken tijdens de surflessen.

2. De vele activiteiten die worden georganiseerd

Afhankelijk van de surfcursus die je boekt, volg je over het algemeen rond de 10 uur surfles per week. Dit betekent in de praktijk dat je vaak rond de 2 uur per dag zult surfen. Ook naast het surfen wordt er enorm veel georganiseerd op een surfkamp. Zo wordt er bijna altijd ook yoga aangeboden op ieder surfkamp, en kun je verder denken aan bijvoorbeeld een beachvolleybaltoernooi, spelletjes-avonden, filmavonden, skaten en nog veel meer. Je zult je dus geen moment vervelen.

3. Je kunt verblijven in een gedeelde accommodatie

Wanneer jij op zoek bent naar een surfkamp als solo-reiziger, dan raden wij aan om een surfkamp met gedeelde accommodatie te boeken. Op deze manier word je ingedeeld bij andere (solo-)reizigers van je eigen geslacht en zo zul je direct nog meer mensen leren kennen. In de meeste gevallen word je echt specifiek ingedeeld bij andere solo-reizigers waarbij wordt gekeken naar geslacht en naar leeftijd.

4. Ontmoet gelijkgestemden met gedeelde interesses

Wanneer jij op een thema-vakantie gaat, zoals een surfvakantie, dan zul je merken dat de interesses van de deelnemers van de reis sterk overeenkomen met elkaar. Zo zul je zien dat de deelnemers van een surfkamp bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld 1) sport, 2) gezonde levensstijl, 3) gezelligheid, en 4) een actieve vakantie en 5) duurzaamheid. Omdat er vaak veel overlap is tussen de interesses van de verschillende deelnemers zal je makkelijker connecten met je mede-reizigers.

5. Het eten wordt verzorgd

Tijdens een surfkamp zijn maaltijden vrijwel altijd inbegrepen of op locatie te boeken. Je zult in de meeste gevallen dus niet in je eentje uit eten te hoeven gaan, of zelf een maaltijd te bereiden in een keuken, maar je kunt aanschuiven bij de andere gasten uit het surfkamp. Zo kun je tijdens de maaltijd terugblikken op de lessen die jullie hebben geleerd tijdens de surflessen.

6. De staff van de surfkampen zijn ingericht op solo-reizigers

Een van de belangrijkste redenen waarom een surfkamp zo geschikt is voor solo-reizigers, is dat een surfkamp per definitie sterk is ingericht op solo-reizigers. Dit houdt in dat de staff-leden van een surfkamp altijd zijn getraind om het iedereen zoveel mogelijk naar zijn of haar zin te maken, en ervoor zal zorgen dat alle solo-reizigers worden betrokken bij de activiteiten op het surfkamp.

BONUS: de beste surfkampen voor solo-reizigers

Dreamsea Surf Camp Moliets, Frankrijk

Dreamsea Surf Camp Moliets is een internationaal georiënteerd surfkamp in het zuiden van Frankrijk. Je verblijft hier in zeer comfortabele tipi-tenten met echte, opgemaakte bedden. Daarnaast volg je professionele surflessen, kun je deelnemen aan yoga-sessies en worden er nog vele activiteiten georganiseerd. Dit surfkamp onderscheidt zich van andere surfkampen door de creativiteit centraal te zetten. Gedurende de week worden er enorm veel activiteiten georganiseerd, waarbij alles volledig draait om het verbinden met elkaar en met de oceaan. Laat je verrassen met een week bij dit surf-paradijs aan de Atlantische kust van Frankrijk! Lees meer.

Surfblend Zarautz, Spanje

In het noorden van Spanje, in de regio Spaans-Baskenland, tref je een van de beste surfspots van Europa: Zarautz. In dit plaatsje bevindt zich al jaren het Nederlandstalige Surfblend Zarautz, een klassieker aan de Atlantische kust. In dit surfkamp kun je verblijven in sheddies of in tenten, en kun je verder genieten van maaltijden, surfles, yoga en vele activiteiten. Zarautz is een uitstekende keuze voor een surfvakantie voor beginnende surfers, omdat de golven uitstekende condities bieden om te leren surfen. Daarnaast staat Zarautz bekend als een van de aller-gezelligste plaatsjes van Spanje met een bruisend uitgaansleven en een geweldige keuken. Lees meer.

Gota Dagua Caparica (Lissabon), Portugal

Gota Dagua in Caparica, een wijk op slechts 15 minuten afstand vanaf het centrum van Lissabon, is een fantastische surflodge die zeer wordt gewaardeerd om haar geweldige sfeer en zeer betrokken staff. Je kunt verblijven in gedeelde of privékamers, en er staan 3 heerlijke maaltijden per dag klaar. Gota Dagua beschikt over een eigen surfschool met professionele surfinstructeurs, en de golven van Caparica zijn uitstekend voor beginnende en intermediate surfers. De combinatie van het surfstadje Caparica en de bruisende wereldstad Lissabon maakt dat Gota Dagua een fantastische keuze is voor jouw solo-surfvakantie. Lees meer.

Tot slot

Een surfkamp is een geweldige optie voor solo-reizigers. Het samen volgen van surfles, de mogelijkheden tot gedeelde accommodatie, de vele activiteiten die worden georganiseerd, en de grote kans dat je gelijkgestemden zult ontmoeten, zorgen ervoor dat jij gegarandeerd een onvergetelijke tijd zult beleven. Via SurfaWhile boek jij de beste surfkampen van Frankrijk, Spanje en Portugal en buiten Europa.

Heb jij een vraag of ben jij op zoek naar advies met betrekking tot een surfkamp? Neem contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"