Spaans Leren & Surfen in Montanita, Ecuador

 • Dé SurfaWhile Surf Guide gratis in je mailbox
 • € 25,- p.p. korting in de SurfaWhile Webshop
 • Travel Guide met insider tips van jouw bestemming
 • Gratis advies van onze surf & travel experts
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's
alt
Open alle foto's

Over Spaans Leren & Surfen in Montanita

Montanita Spanish School is de perfecte plek om Spaans te leren en te genieten van de cultuur en levensstijl van Ecuador. Gelegen aan het beroemde strand van Montañita in Ecuador, kun je Spaans studeren met een prachtig uitzicht op het strand direct vanuit je klaslokaal. Op slechts een steenworp afstand van de golven die Montañita beroemd maken, kun je ook leren surfen, salsa- en yogales volgen, of gaan duiken op prachtige locaties. Het is een ideale plek om aan je CV toe te voegen, iets nieuws te leren en plezier te hebben in het proces.

Spaans Leren & Surfen in Montanita in het kort

Locatie

Montanita, West-Ecuador

Vervoer

Eigen vervoer

Beschikbaar

Hele jaar open

Type verblijf

Gedeeld of privé verblijf in cabana

Voor wie?

Mimimumleeftijd

17

Typen reiziger

Solo-reizigers, koppels, vrienden

Voertaal

Internationaal

Surfles

Geschikt voor alle surfniveau's

Hoogtepunten

De surfhoofdstad van Zuid-Amerika

Montañita in Ecuador is een van de beste en populairste surfspots van Zuid-Amerika. Jaarlijks trekken vele surfers op verschillende niveaus' naar dit geweldige stadje in Ecuador voor haar geweldige golven.

Bruisend uitgaansleven

De geweldige golven trekt toeristen uit de hele wereld, waardoor er een bruisend uitgaansleven is ontstaan in Montañita. Je vindt vele gezellige bars en cafes in de gezellige straten van dit stadje.

Uitstapjes en activiteiten

De geweldige omgeving van Montañita in Ecuador biedt enorm veel mogelijkheden tot leuke uitstapjes en activiteiten. Neem de tijd en geniet van de prachtige natuur met geweldige stranden!

Montanita, Ecuador

Montañita: Montañita, wat “de kleine berg” betekent in het Spaans, is de beroemdste surfspot van Ecuador, en wordt tevens gezien als een van de beste surfspots van Zuid-Amerika. Zowel beginnende als gevorderde surfers kunnen uitstekend terecht op de golven van Montañita. Ook biedt Montañita vele barretjes en restaurantjes waar op zijn tijd een feestje wordt gevierd. Ecuador: dit enorm diverse land ligt in het noorden van Zuid-Amerika en wordt begrensd door Colombia, Peru en de Grote Oceaan. Het land kent een enorme diversiteit aan natuur. Zo vind je hier tropische regenwouden, prachtige stranden, hoge bergen, bijzondere steden en tevens de beroemde Galapagos eilanden.

Visie van SurfaWhile

Montañita in Ecuador is een van de beste en populairste surfspots van Zuid-Amerika. Jaarlijks trekken vele surfers op verschillende niveaus' naar dit geweldige stadje in Ecuador voor haar geweldige golven. De uitstekende golven trekt toeristen uit de hele wereld, waardoor er een bruisend uitgaansleven is ontstaan in Montañita. Je vindt vele gezellige bars en cafes in de gezellige straten van dit stadje. De prachtige omgeving van Montañita in Ecuador biedt enorm veel mogelijkheden tot leuke uitstapjes en activiteiten. Neem de tijd en geniet van de prachtige natuur met geweldige stranden!

Over de Taallessen

Montañita Spanish School gelooft dat groepslessen de beste manier zijn om in de praktijk te brengen wat je leert en zelfvertrouwen op te bouwen. Doordat je in gesprek gaat met andere studenten, zal je begrip van de taal veel sneller groeien dan wanneer je alleen zou studeren! Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het koppelen met een meer vloeiende spreker; de taalschool heeft zes verschillende vaardigheidsgroepen ontwikkeld om je te koppelen aan studenten van hetzelfde niveau als jij.

Deze mini-groep Spaanse lessen duren 20 uur, 5 dagen per week. 2 uur ‘s ochtends en 2 uur ‘s middags. De docenten helpen je zo vloeiend in de taal! De ochtendlessen bestaan uit 2 uur op grammatica gebaseerd leren, terwijl de middaglessen zich meer richten op conversatievaardigheden met een actieve, hands-on aanpak. Veel van de studenten oefenen hun nieuwe Spaanse vaardigheden graag met de lokale bevolking en nemen deel aan aanvullende activiteiten, zoals een Spaanse kookles of yogales!

Het is belangrijk voor Montañita Spanish School dat individuele studenten de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Daarom hanteert de taalschool een maximum van 6 studenten per klas, zodat elke student uitgebreide en gerichte hulp krijgt.

Waar je verblijft

 • Cabañas: de cabañas is een van de redenen waarom jij naar Montañita wil gaan. Gelegen in een prachtige omgeving zul jij overnachten in een cabaña. Het is mogelijk om gedeeld of privé in de Cabañas te verblijven. Naast de cabañas bevindt zich een prachtig zwembad, waar je elk moment van de dag in kunt springen. Er is ook WIFI beschikbaar. De privé cabañas zijn vaak snel volgeboekt, dus wacht daar niet te lang mee. Zie hier een video van dit fantastische verblijf.
 • Gastgezin: je kunt ook verblijven in een gastgezin. Het gastgezin zal jou helpen met hun Spaanse kennis en contacten met de lokale community. Alle gezinnen bevinden zich op maximaal 10 minuten lopen van de taalschool, tevens hebben alle families ervaring met het hosten van Spaanse studenten. Je verblijft in een eigen kamer met een- of tweepersoonsbed, een mosquito-net en een ventilator. Tevens zul je ontbijt en avondeten krijgen, uiteraard The Ecuadorian Style!

alt
Gedeeld

Cabana gedeeld

alt
Privé

Cabana Privé

alt
Privé

Gastgezin

Surfen

 • Surfles: uniek aan deze taalschool is dat de taalschool over haar eigen surfschool beschikt. Per week zul je 5 maal 90 minuten surfles krijgen van gecertificeerde surfinstructeurs. Je zult met 1 of 2 andere les krijgen van 1 instructeur, dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.
 • Materiaal: buiten de surflessen om kan er zeker ook gesurft worden. De surfschool verhuurt ook surfboards en kan jou een goede deal geven (als zijnde student van de taalschool).

alt
Add-on

Surfles

Overige Activiteiten

 • Yoga: er wordt dagelijks yoga georganiseerd voor aanvang van de school, op het dekterras met uitzicht over Montañita, een absolute aanrader! Dit is een betaalde activiteit, en kan op locatie worden geboekt.
 • Walvissen: tussen juli en september kun je walvissen spotten vanuit Montañita, dit is altijd een van de meest bijzondere perioden van het jaar. Dit is een betaalde activiteit, en kan op locatie worden geboekt.
 • Galapagos eilanden: Montañita is een uitstekende uitvalsbasis om het land te ontdekken. Zo kun je vanuit Montañita gemakkelijk jouw trip naar de Galapagoseilanden regelen. Een must see! Dit is een betaalde activiteit, en kan op locatie worden geboekt.
 • Overige activiteiten: vanuit de taalschool wordt er van alles georganiseerd. Denk hierbij aan een tweewekelijkse surftrip, een barbecue, beachvolleybaltoernooi, salsa-dansen en nog veel meer. Je zult je geen moment vervelen! Sommige activiteiten zijn inbegrepen in de prijs, voor andere activiteiten wordt een (kleine) bijdrage gevraagd.

alt
Add-on

Yoga

alt
Add-on

Walvissen

alt
Add-on

Galapagos Eilanden

alt

Overige activiteiten

Maaltijden

alt

Gastgezin (half-board)

alt

Self-catering

De Locatie

Via Principal, Montañita, Ecuador

Prijslijsten

De prijzen van de taalschool worden berekend in USD. Op het moment van het opmaken van de factuur berekenen we het bedrag in euro’s.

Spaans + Cabaña gedeeldSpaans + Cabaña privéSpaans + gastgezin (half-board)
1 week$300.00$370.00$395.00
2 weken$580.00$720.00$770.00
3 weken$860.00$1,070.00$1,145.00
4 weken$1,140.00$1,420.00$1,520.00
5 weken$1,420.00$1,770.00$1,895.00
6 weken$1,700.00$2,120.00$2,270.00
7 weken$1,980.00$2,470.00$2,645.00
8 weken$2,260.00$2,820.00$3,020.00
9 weken$2,540.00$3,170.00$3,395.00
10 weken$2,820.00$3,520.00$3,770.00
11 weken$3,100.00$3,870.00$4,145.00
12 weken$3,380.00$4,220.00$4,520.00

Add-ons

Zie onderstaand de hoogseizoen-toeslagen en upgrades.

ItemPrijs
Hoogseizoen (26/12/2023 - 05/04/2024) supplement gedeelde cabaña per week$20.00
Hoogseizoen (26/12/2023 - 05/04/2024) supplement privé cabaña per week:$35.00
Surfles per week (5 surflessen per week) $80.00

Praktische informatie